Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy ktoś miał kiedyś taki problem że Jego wycieraczki stoją w pionie ?? Ogólnie działają ale wracają zawsze do pozycji pionowej trochę dziwnie to wygląda :D chciałbym to zmienić. Próbowałem przekręcić śrubę na silniczku od wycieraczek ale po włączeniu zapłonu wycieraczki same wracają do pionu. Dziwi mnie to ponieważ nie grzebałem przy nich .... :) Ma ktoś jakieś pomysły co mogło się stać?

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Wpadlem na ten sam pomysl :) ale teraz wycieraczki wycieraja mi maske :d Chyba silnik wycieraczek sie tak przestawil ze zaczyna myc z gory do dolu i powraca na gore. Tylko nie wiem jak to przestawic... Ma ktos jakis pomysl ??:)
Opublikowano

trzeba ustawić mechanizm na wieloklinie,który wychodzi z silniczka,możliwe,że tam się przestawiło

a wyłącznik krańcowy silniczka wyłącza na połowie

Opublikowano
Myślę emir55 że coś w tym jest, ponieważ wcześniej silniczek nie łapał wycieraczek i kręciły się bez nich, wziąłem i przykręciłem śrubę od silniczka ta co jest na górze wtedy wycieraczki załapały a potem coś im odwaliło i stoją. Masz może jakiś schemat jak to zrobić ?? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. A jak nie to najwyżej moduł i tyle :)
Opublikowano
Emir 55 ma rację jak na wieloklinie mechanizm za mocno przchylisz w jedną stronę to zaczyna kręcić odwrotnie odkręć śrubę na wieloklinie od silniczka ustaw metodą prób i błędów ( mi zeszło 10mnut) a wszystko wróci do normy.
Opublikowano
ja bym odkrecil ramiona wycieraczek i wlaczyl wycieraczke na czasowe jakn przestana pracowac zaluz lekko jedno ramie i wlacz sprobuj czy beda ustawiacv sie w pozycji wyjsciowej
jedynakk
Opublikowano
Nistety nie zdazylem wyprobowac wszystkich metod bo beata poszla na sprzedaz ale moze komus przyda sie ten temat :) pozdrawiam chlopaki i dzieki za odpowiedzi :D