Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BELUEFTUNG_KEY2 << włączanie indywidualnego ustawienia klimatyzacji dla klucza nr 2

ABWAHL_AC << brak automatycznego załączania kompresora klimy po naciśnięciu AUTO

GEBL_ANZEIGE_AUTO << klima w trybie auto pokazuje z jaką siłą dmucha wiatrak ;)

UMWAELZPUMPE << wydaje mi się ale nie jestem pewien że to przełaczanie sterowania elektrycznej pompy wody po K-Can Bus'ie -nie mam pojęcia co to zmienia :D

WASSERPUMPE << załączanie wyłączanie dodatkowej pompy wody (pracującej przy funkcji REST)

BELUEFTUNG_DEFAULT_KEY << tego nie wiem ale chodzi o klucze i ich ustawienia wentylacji

PTC << możliwość załączania jakiegoś dodatkowego podgrzewacza przy dodatnich temperaturach

W_FERNSTART >> możliwość zdalnego załączania webasta przy pomocy pilota (czasami włączenie tej funkcji nic nie zmieni bez dodatkowej zmiany wpisów w CAS'ie)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Odpowiedzi 908
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam, wie ktoś czy można zakodować żeby na zapalonym silniku i przy otwarciu drzwi kierowcy podniosła się kierownica i boczki fotela (komforty) rozchyliły się? ułatwiło by to kierowcy wyjście z auta np. w celu otwarcia bramy.
Opublikowano

Sprubuj ustawienie boczkòw zapisać w pamięci fotela przy włączonym silniku, otwartych drzwiach i odpiętym pasie. Ja tak zrobiłem u mnie, przy włączonym silniku, po otwarciu drzwi odchyla boczki. Z kierownicą pròbowałem na ròżne sposoby i ni chol.. Nie udało się zrobić żeby, przy włączonym silniku, po otwarciu drzwi unosiła się do gòry.

:cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zwiększenie częstotliwości BFD

Dziękuję koledze z FB za podesłanie linka :cool2:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=76&t=256763

BFD_1_ALGORITHMUS

nicht_aktiv

BFD_1_BLINK_FREQ_AUS

wert_01

BFD_1_BLINK_FREQ_EIN

wert_01

tak samo z _2_

wert_01 to 100ms, 02 to 180ms, 03 to 300ms

Nie pamiętam czy trzeba więcej zmieniać.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Sprubuj ustawienie boczkòw zapisać w pamięci fotela przy włączonym silniku, otwartych drzwiach i odpiętym pasie. Ja tak zrobiłem u mnie, przy włączonym silniku, po otwarciu drzwi odchyla boczki. Z kierownicą pròbowałem na ròżne sposoby i ni chol.. Nie udało się zrobić żeby, przy włączonym silniku, po otwarciu drzwi unosiła się do gòry.

:cool2:

Nie działa to u mnie, kombinowalem na różne sposoby i nic.

Opublikowano

Witam Koledzy.

Czy mógłby ktoś z Forumowiczów, kto ma fabryczne webasto ( nie dostawiane samodzielnie ) w 3.0d/3.0xd (e60/61) - wysłać mi plik .TRC od IHKA?

Z góry dzięki!!!

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam Koledzy.

Czy mógłby ktoś z Forumowiczów, kto ma fabryczne webasto ( nie dostawiane samodzielnie ) w 3.0d/3.0xd (e60/61) - wysłać mi plik .TRC od IHKA?

Z góry dzięki!!!

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Na dniach będę mógł przeslac jak odbiore auto od mechaniora

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam tak jak na drugim filmiku a mam z 2004 roku, pewnie trzeba mieć wersje professional a nie business navi
Opublikowano
Stacyjka na 2-kę, potem i-D wcisnąć na 7 sek. potem 3 ruchy w prawo , 3 w lewo, jeden w prawo, jeden w lewo, jeden w prawo i wcisnąć. Pokaże się ukryte menu i tam można znaleźć wersję softu.
Opublikowano
Ja mam tak jak na drugim filmiku a mam z 2004 roku, pewnie trzeba mieć wersje professional a nie business navi

Wiem ze tak jest to wyswietlane w lci po 2007 roku w business i pro. nie wiem dlaczego u mnie po zmianie na mask lci nie wswietla tak jak polift...

Opublikowano
Witam mam problem z kodowaniem nie mogę połączyć się przez ncs wyskakuje błąd fa $820 oraz $963 po rozkodowaniu VIN'u i opcji wyposażenia usunąłem wszystko z FA i dodałem kody wyposażenia z VIN'u na nowo lecz nadal wyskakuje błąd "COAPI-1000 Fehler" Proszę o pomoc pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy jest opcja jakoś wyciągnąć temp. silnika z ukrytego menu ? strasznie denerwuje mnie brak wskaźnika temp. a jeszcze bardziej ta cała procedura wchodzenia w ukryte menu. Gdyby dało się wrzucić temp. silnika w którąś pozycję na wyświetlaczu górnym czy dolnym to było by super.
Opublikowano

Kolego,

Nie ma takiej mozliwosci.

Jedyna oocja to kodowanie zamiast chwilowego spalania na zegarach.

Mam i potwierdzam, działa.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=270844&hilit=+Kombi

Zdjęcia powinny się otworzyć jak na nie nacisniesz bo podgląd wygasł a jeszcze nie przerobiłem

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Witam.Czy ma ktoś może aktualne SP-daten dla NCSExpert? BMW e60 LCI.Przy próbie połączenia ncs z autem wywala błąd FA -A080.
Opublikowano
Fa A080 to akumulator żelowy 80ah.

Masz taki zamontowany i zarejestrowany?

Dokładnie tak. I z tego co się dowiedziałem mogę mieć nie aktualne sp-daten w Ncsexpert. BMW E39 kodowałem bez problemu ale już w E60 pojawił się taki problem z fa.