Skocz do zawartości

buczenie po przekreceniu stacyjki !!! co to ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Moj problem polega na dziwnym objawie juz opowiadam co sie dzieje :

Po przekreceniu stacyjki na fula (tak jak do palenia auta) buczy cos w przodzie auta przez chwilke (cos jakby pod pedalami) na poczatku wydawalo mi sie ze to pompka od benzyny, przenosi to buczenie na przod auta ale odpada wymienilem ja bo kilka dni temu bo padla, czesto to sie dzieje jak stoje w kolejce na ukrainie i musze czesto zapalac auto im zadziej np. jak odstoji godzine bez zapalania to nie buczy ale jak poprzekrecam kilka razy to daje odglosy. tylko dodam ze np. jak przekrecisz kluczykiem i pompa od benzyny zrobi cisnienie zabuczy i za chwilke jak wylaczysz stacyjke i wlaczysz jeszcze raz to nie buczy tak jakby cos mialo wspolnego z ta pompa jednak buuu zadajcie jakies pytania odpowiem moze mi pomozecie moze jeszcze gdzies jest jakas pompa co sie paduje przy zapalaniu auta i ona zaczyna dawac odglosy;)

chodzi o autko (E36 320i 24v bez vanosa 92rok)

z gory dzieki za pomoc wszystkim ;)

jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano

witam

U mnie jest podobnie ....... czy ten odgłos oznacza kłopoty :clap:

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano
To buczenie może pochodzić od pompy ABS-u. Jeśli to jest zbyt głośne to z pewnością nie wróży dobrze.
Opublikowano
dzieki wszystkim za popowiedzi dodam ze jak wylacze nawiew na 0 to tez buczy imobinajzera nie mam, chcialem sie dowiedziec zeby pozniej miec mniej szukania pod maska jeszcze raz dzieki jak ktos bedzie mial jakies sugestie to pisac przydadza sie pozdrawiam !!
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To buczenie może pochodzić od pompy ABS-u. Jeśli to jest zbyt głośne to z pewnością nie wróży dobrze.

ABS testuje się po przejechaniu paru metrów (sprawdź sobie). Te odgłosy, to będzie faktycznie wentylacja, czyli odgłos pracy elektrozaworów i siłowników klap. Więc spooooko, tak musi być.

Kai
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

no nie wiem czy tak musi być

u mnie tez buczy w 316 E36 i rozebrałem schowek bo parowały szyby. Niestety okazało się że silnik od zamykania klapy nawiewu wenątrzkabinowego nie domyka klap i wygląda na to że cos się sypnęło w tym mechaniźmie. Tak na marginesie świadczy to o niebiańskiej wytrzymałości silnika skoro chodzi na okrągło (tak jest u mnie). Umówiłem sie już do serwisu bo samemu nie czuję się wyciągnąć ten silniczek.

Opublikowano
moze to byc zawór przewietrzający zbiornik z oparow paliwa

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano

tez całkiem możliwe, ojciec tak miał właśnie.

150 kucyków pod maską!
Opublikowano

Witam

Takie lub podobne brzęczenie zaobserwowałem u siebie po odpięciu i ponownym podłączeniu silnika krokowego. Chwile brzęczy i spokój... Przynajmniej wiadomo co...

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted: