Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sluchajcie dzis rano odpalilem auto i skrecajac mocno w lewo poczulem ze kierownica mi sie zacina ,,, tak punktowo i puszca po kilku raz to przechodzi .. co to moze byc ?? pompa od wspomagania ? bylo troche malo plynu teraz dolalem czy to moze cos dac czy jak juz walnela popa to do wymmiany ??czy mozna to jeszce cos innego ??jesli to pompa to moge narazie jezdzic czy mozliwe ze gdzies zalicze drzewo ?? :)
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
zdejmij pasek z pompy i pojezdzij bez niej , jak dalej sie bedzie zacinalo to znaczy ze wina lezy po stronie przekladni, kolumny kierowniczej.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

lekko loozny jest wlasnie i jak sie skreci na maxa np w lewo to czasem taki 2 sekundowy pisk i przestaje podobny do tego od paska klinowego kiedy jest uz zuzyty...to moze byc to ??

Witam

Sprawdź czy nie ma luzu na pasku od wspomagania albo sam pasek jest już do wymiany.

Pozdrawiam.

Opublikowano

czyli pasek pewnie zuzyty lub conajmniej wymaga naciagniecia.

jeszcze jedno - nigdy nie skreca sie kol na maxa. Jak dokrecisz do oporu to trzeba minimalnie odpuscic!!

pozdrawiam

t.

Opublikowano
U mnie sie tak dzialo jak mialem kiepsko naciagniety pasek. Podejrzewam ze u ciebie jest podobnie choc z drugiej strony moze byc zapowietrzony uklad. Sprobuj pokrecic pare razy w lewo i w prawo (na max skretu), jezeli to nie pomoze to wymien (a przynajmniej naciagnij mocniej) pasek.
Opublikowano
sadzicie zde to jednak nie pompa ??bo rzeczywiscie jak wlalem plyn a wlasciwie go uzupelnilem ,,, to sie znacznie zmniejszylo ,, chodz czasem jeszce cos tam delikatnie wnioskuje ze to zapewnie obie rzeczy o ktrej mowiliscie czyli plyn plus pasek ,,, wiec moje kolejne pytanie jakie sie nasuwa jakiej firmy pasek ,, bosh jest ok ?? bo chce najlepszy ,,, czy contitech ??
Opublikowano
pasek to pasek byle był dobry i dobrze naciagniety. TO MOJE ZDANIE.

hahaha no wlasnie dobry a jaki jest dobry ...?? :P

Opublikowano
A cha ;chłopaki nie płyn tylko olej . Ja mam nadzieje ze dolałes lukaszra ATF

oco chodziz wtym ATF bo troche nie skojarzylem ...?? a olej dolalem kolor taki sam jak bym .. czyli czerwony ...