Skocz do zawartości

Oglądanie DVD w czasie jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie dotyczące odblokowywania DVD (tak by obraz był dostępny również w czasie ruchu pojazdu).

Na Youtube`ie widziałem reklamy jakiegoś cudownego dysku który sprawia że w bardzo prosty sposób można ten cały system odblokować. Na forum czytałem również, że da się tą funkcję odblokować poprzez ingerencję w oprogramowanie samochodu, ale ginie po aktualizacjach softu czy coś takiego (niestety nie znam się na tym) - pytanie do ludzi mających w tym temacie jakąś wiedzę - jakie są różnice w obu przypadkach i jakie rozwiązanie ewentualnie byście polecali

Póki co samochód sprawuje się idealnie żadnych atrakcji typu drgania, ściąganie, "ciężkie" zapinanie biegów, krzywe szyby,piszczenia więc nie zamierzam sobie sam nic "spieprzyć".

Strona z tymi dyskami od jakiegoś czasu jest niedostępna, może ktoś wie co się stało, ale na ebay`u widziałem kilka razy te płytki po 120 Euro od prywatnych osób.

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli naprawdę nie mozna nic popsuć to proszę o jakieś namiary na kogoś w 3miasta lub okolic.

Z góry dzięki.

Jak nie mozna robić reklamy to proszę o namiary na maila [email protected]

Opublikowano
Kruk, chyba może pomoc :D

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam pytanie dotyczące odblokowywania DVD (tak by obraz był dostępny również w czasie ruchu pojazdu).

Na Youtube`ie widziałem reklamy jakiegoś cudownego dysku który sprawia że w bardzo prosty sposób można ten cały system odblokować. Na forum czytałem również, że da się tą funkcję odblokować poprzez ingerencję w oprogramowanie samochodu, ale ginie po aktualizacjach softu czy coś takiego (niestety nie znam się na tym) - pytanie do ludzi mających w tym temacie jakąś wiedzę - jakie są różnice w obu przypadkach i jakie rozwiązanie ewentualnie byście polecali

Póki co samochód sprawuje się idealnie żadnych atrakcji typu drgania, ściąganie, "ciężkie" zapinanie biegów, krzywe szyby,piszczenia więc nie zamierzam sobie sam nic "spieprzyć".

Strona z tymi dyskami od jakiegoś czasu jest niedostępna, może ktoś wie co się stało, ale na ebay`u widziałem kilka razy te płytki po 120 Euro od prywatnych osób.

Z innych miast Polski , chcących odblokować dvd podczas jazdy i inne ciekawe kodowania w E lub F serii zapraszam na www.menupolskie.pl , 504384405

Edytowane przez ajlb

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Byłbym zainteresowany taką usługą w Krakowie oczywiście o ile byłoby to w rozsądnych pieniądzach (jakich?), tylko co z gwarancją aso ma coś do tego?

z góry dziękuję za info

Opublikowano

Kabel enet + esys 3 min roboty

jak chesz kabel to pisz.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Byłbym zainteresowany taką usługą w Krakowie oczywiście o ile byłoby to w rozsądnych pieniądzach (jakich?), tylko co z gwarancją aso ma coś do tego?

z góry dziękuję za info

W ASO nie zauważą tego nawet, a nawet jeżeli to kto Ci udowodni, że tak nie było zakodowane wcześniej. ;) Niestety po każdym kodowaniu lub programowaniu w ASO przywrócą Ci to do standardowego ustawienia.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kabel enet + esys 3 min roboty

jak chesz kabel to pisz.

ja wlasnie tak zrobilem, kupilem kabel enet za 10euro od chinczykow(bardzo dobrze wykonany ku mojemu zdziwieniu) plus nowa pszdate od chlopakow z bimmerfst(free) i robie sam :)

i 120 euro w kieszeni albo 400zl jak tu jeden z chlopakow wycenil :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na wstępie chciałbym Was powitać gdyż jestem nowy na forum :cool2:

W dniu dzisiejszym odblokowałem sobie DVD w mojej F10 2014 2.0 xd koszt 100 zł

Polecam kolegę z CarConnect(kraków) podjechał pod garaz załatwil sprawę przy okazji dograł mi kierunkowskazy w HeadUpie szybko sprawnie .

Pozdrawiam

Opublikowano
Na wstępie chciałbym Was powitać gdyż jestem nowy na forum :cool2:

W dniu dzisiejszym odblokowałem sobie DVD w mojej F10 2014 2.0 xd koszt 100 zł

Polecam kolegę z CarConnect(kraków) podjechał pod garaz załatwil sprawę przy okazji dograł mi kierunkowskazy w HeadUpie szybko sprawnie .

Pozdrawiam

100zl?

Dzięki serdeczne za info! Jeden z użytkowników który reklamuje się na forum śpiwa 400zł, po zniżce z forum 300zł!

Poproszę namiary na kolegę z Krakowa na PW.

Z góry dziękuję

Opublikowano

Czy namiary na e-maila też można prosić na tego czarodzieja?

[email protected]

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Znajomy, który pracował do niedawna w ASO (obecnie przeszedł na własny garnuszek) powiedział mi niedawno, że aktualnie stosowane oprogramowanie serwisowe ma funkcję wyłapywania "niebezpiecznych" zmian w sofcie.

Podobnoż działa w ten sposób, że komputer wprost wyświetla technikowi komunikat z informacją o ingerencji software'owej naruszającej kwestie bezpieczeństwa (a do takich jest zaliczane blokowanie DVD w czasie jazdy).

Oczywiście soft nie wyłapuje wszystkich możliwych zmian opcji, bo te często zależą od rynku, na który produkowany jest samochód (choćby przykład USA, gdzie w odróżnieniu od rynków EU nie stosuje się domykania komfortowego czy automatycznego zwalniania hamulca postojowego przy ruszaniu), a wykrywa głównie wspomniane zmiany w zakresie opcji związanych z bezpieczeństwem.

Stąd - rzekomo - opcję DVD-In-Motion oprogramowanie serwisowe wykrywa, gdyż BMW na żadnym z rynków jej fabrycznie nie aktywuje.

Żeby była jasność - sam hobbistycznie bawię się w kodowanie poprzez ENET i zmieniłem sobie sporo opcji we własnym samochodzie oraz w samochodzie żony, pomimo że oba auta są na gwarancji. Samochód żony był w międzyczasie w ASO, w tym na aktualizacji softu (czyli był podpinany pod komputer) i nikt mi nic nie powiedział przy wydawaniu auta - jednak akurat DVD-In-Motion nie zmieniałem...

Stąd nie mam pewności, czy powyższe jest prawdą (choć nie wiem też dlaczego znajomy miałby "ściemniać" w tym zakresie), ale może jeśli ktoś ma samochód na gwarancji - warto się zastanowić nad odblokowaniem DVD, bądź przed wizytą w serwisie przywrócić fabryczne ustawienie tej opcji.

Opublikowano
Witam. Mam pytanie, czy ktoś wie co zrobić aby można było oglądać film w czasie jazdy ?
Opublikowano

Wywalić zabezpieczenie. Było o tym.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Kupić kabel, ściągnąć np esys, zmienić:

HU_CIC / HU_NBT 3000 HMI SPEEDLOCK_X_KMH_MAX value = FF

HU_CIC / HU_NBT 3000 HMI SPEEDLOCK_X_KMH_MIN value = FF

Opublikowano
powyzej 255km/h niestety nie dziala, obraz jest wylaczany
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Bo nie da się hexadecymalnie wpisać większej wartości niż 255, czyli FF. :)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie nie chce zakładać nowego wątku więc piszę tutaj - ktoś wie jak aktywować za pomocą E-sys'a w F10 następujące funkcje:

- Ciśnienie w oponach na wyświetlaczu

- dezaktywacja systemu Start/Stop

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
- Ciśnienie w oponach na wyświetlaczu

HU_CIC (HU_NBT) -> 3001 -> RDC_SAFETY

- dezaktywacja systemu Start/Stop

Permanentne wyłączenie:

CAS -> 3000 -> TC_MSA_DEFAULT_OFF

Pamięć ostatniego ustawienia:

CAS -> 3000 -> TC_MSA_MEMORY

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Kabel jak najbardziej zadziala. Z esys ista i inpa. Tylko potrzebna jeszczr spora wiedza aby uruchomic (chociaz w sumie esys i inpa nie sa skomlikowane w instalacji)
Fiat 126p --> Vw polo 1.4D --> Opel Vectra B V6 --> BMW 540iA + Nissan Micra k12 --> vauxhall meriva (chwilowo) --> BMW 520d auto F11 --> BMW 545i E60