Skocz do zawartości

Stukanie maglownic bmw e39 520d film video

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gdy kręcę w lewo prawo szybko i wolniej stuka coś w maglownicy ale nie wiem co to ;/ auto na dziurach ucieka

zresztą prosił bym o obejrzenie filmu . i opinię

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

Opublikowano
Zejść pod auto i spróbować wybadać. Może być luz na maglownicy, na drążkach....cokolwiek (ja wymieniałem drążek bo hałasował). Troche glosne to stukanie i radziłbym sie przyjrzec...

---------------------------------------------------------------------------------

e39.jpg

---------------------------------------------------------------------------------

http://forum-lines.ru/rez/ab194510.gif

Opublikowano

no to chyba nie normalne ;/ może dokręcę maglownicę wycieków też nie widać machałem w omedze i sharanie i cicho było ;/

może ktoś sprawdzić u siebie czy to tak jest aż głośno

Obejrzyj Moje BMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie jest to luz na krzyżaku wału co idzie do kolumny?Tam przeważnie stuka.

Tak czy inaczej te odgłosy kojarzą mi się z czym innym :mrgreen: :norty: :P :wink:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
A nie jest to luz na krzyżaku wału co idzie do kolumny?Tam przeważnie stuka.

Tak czy inaczej te odgłosy kojarzą mi się z czym innym :mrgreen: :norty: :P :wink:

Jak pisze Cichy, na 98/ krzyzak kolumny kierowniczej stuka.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Gdyby to był magiel chyba na kocich łbach miał byś stukanie wyczuwalne na kierownicy.

Cihy każdy wie z czym Ci się to kojarzy :norty: Swoją drogą Adam ma wyćwiczoną rączkę :mrgreen:

Opublikowano
haha :D :D :D to krzyżak ;p mówicie ;) możę być

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

Nareszcie coś zaczęło się dziać :D bo myślałem że forum umiera.

Adam powinien mieć odgórny nakaz zakładania chociaż jednego tematu tygodniowo . :mrgreen:

CIHY -pewnie zmieniłeś hasło że tak odważnie poczynasz ,żeby znowu ktoś nie wpadł posprzątać :mrgreen:

pozdro. dla erotomanów i erotomanek :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

CIHY -pewnie zmieniłeś hasło że tak odważnie poczynasz ,żeby znowu ktoś nie wpadł posprzątać :mrgreen:

pozdro. dla erotomanów i erotomanek :mrgreen:

Oczywiście,że zmieniłem hasło.

Ja tam nie czuję się erotomanem hihi :mrgreen: .

Najważniejsza jest ta jedyna.

Ale musisz przyznać,że ta fotka wyżej jest booooska :mrgreen:

Na razie troche odpocznę od wszystkiego.Teraz to ja jestem intensywnie kłuty :mrgreen: igłami w szpitalu na wewnętrznym.

Nawet zdjęć nie będę miał możliwości wkleić(jakby co) bo jestem skazany na internet w telefonie :cry2:

Lepiej niech Adam nie zakłada tylu tematów,bo byłoby więcej o kobietach i sexie niż o naszych równie kochanych (jak te blondynki)BMW.

Pozdrawiam.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
A stuka ci na dziurach lub czuć jakieś luzy w zawieszeniu?

Te stukanie co Adaś pokazał w filmie to ja mam tak samo na zgaszonym silniku,(może trochę mniej) i podczas jazdy nic kompletnie mi nie stuka ani nie czuję luzu,nawet na dziurach.O maglownicę trzeba zacząć się martwić jak czujesz wyraźne stukanie,lub bicie w kierownicę gdy jedziesz wolno po dziurach,przeważnie wcześniej są jakieś wycieki oleju.Fakt że w niektórych autach tak jest że nic nie stuka na postoju ale z tego co zauważyłem to w każdej e39 jaką oglądałem stukało podczas szarpania na zgaszonym silniku.Więc uważam że nic to kompletnie nie znaczy.

Ja tam nie czuję się erotomanem hihi :mrgreen: .

Najważniejsza jest ta jedyna.

Ale musisz przyznać,że ta fotka wyżej jest booooska :mrgreen:

Na razie troche odpocznę od wszystkiego.Teraz to ja jestem intensywnie kłuty :mrgreen: igłami w szpitalu na wewnętrznym

-ja też nie czuję się erotomanem :mrgreen:

-dobrze że dodałeś że najważniejsza jest ta jedyna :cool2:

-ta fotka jest boska i chyba dla tego jeszcze jest dostępna

- współczuję Ci serdecznie że ciebie kują a Ty nie możesz się odwdzięczyć i sobie zakuć :mrgreen:

Wiem coś o tym bo sam nie dawno leżałem.

Dobrze że chociaż są odwiedziny :roll:

Opublikowano

nie dobrze jest :) tylko stuka ;/ a czasami mi ucieka na dziurkach ;p troszkę dokręciłem magiel 400 km i sztywna była ;)

wcześniej uciekała lekko ale to gumy stabilizatora mam wymienić podobno na przeglądzie stwierdzono pozatym jest malina mimo przebiegu

za kilka dni kupię wtyczkę to posprawdzam co tam w elektronice i silniku słychać ;) dodam jakieś screen shot ;D

nalałem vervy szła jak szlona :D :D :D hahaahaa ;] musiałem coś dodać ;p

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
haha już teraz tak nie idzie ;/ ale to gów.. te skutery

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

:P

troche słabe mam wyposarzenie ;/ :D w bemce ;p

ale skuter idzie co :D :D

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
O kur..a!!!

Może jednak wrócimy do właściwego tematu,czyli...........kobiet :mrgreen:

Właśnie wróćmy do właściwego tematu bo zrobił się OT. do kobiet i autobusów Adam dołożył skutery :)

Jak lekarka będzie miała nocny dyżur to próbuj,w końcu nie masz nic do stracenia.Najwyżej przeniosą Cię na chirurgię lub psychiatrię :mrgreen:

Opublikowano

Chłopie słaby to masz kalkulator do nagrywania :mrgreen:

I weź dolej trochę oleju napędowego bo będą kolejne szopki :mrgreen:

a w aucie wyposażenie nie jest jakieś biedne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale ktoś wysprzątał moje wpisy :roll:

I usunął fotkę-a taka fajna była :cry2:

Myślałem,że coś więcej pokażesz :idea:

Przegazówka do 2 t/obr :lol: ,super muza,no i zbliżenie na wydech :mrgreen: .

Swoją drogą nie wiem czy twój sprzęt tak nagrywa dźwięk,czy naprawdę silnik chodzi jak ciągnik rolniczy.

Najgorszy odgłos silnika jaki kiedykolwiek słyszałem-niczym zarzynana świnia.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

hahaha nie no on chodził na ssaniu :D :D a i kamera lipna kulkulator jak miałem zepsutą przepływke to tak łagodnie klekotał ;./ a teraz jak siedzi nowa jest nieco glosniejszy :D ale oleju nic nie pije dynamikę ma a co on ma tak nie klekotać ? pokaz mi 2.0 zeby nie klekał ha jak na 320 tys przebiegu nie jest źle :D tylko muszę zrobic adoptacje przepływki z 314 na tą nowszą bo odcina mi paliwo na 4 do 20 ale ciągnie równo i oddołu mała dziura do 2 tyś tzn jedzie jedzie a po 3 sekundach odjazd z miejsca tylko to tak jest jak nie masz adoptacji :=)

twój tds robi rechu rechu rechu a mój kle kle kle ty masz 6 garów a nie 4 ;) ale masz nieco nie więcej koni jak ja :D 4 więcej ;p

a propo wydmuchało już uszczelkę czy jeszcze nie ?? czy to w oplach omega tylko tak a bmw tds nie ?

zamykamy już temat :)

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Temat zamknięty Stukaniem OKazał się krzyżak kierownicy Oraz drążek kierowniczy z lewej strony

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

ale ciągnie równo i oddołu mała dziura a po 3 sekundach odjazd rechu rechu rechu

szybki jesteś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: