Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Zastanów się lepiej :)

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie z całym szacunkiem ale trochę się mijacie z prawdą i chyba jesteście bardzo uprzedzeni....

Auta z roku 1997

Audi A4 2,8 Quattro 0-100km/h 7,3 V max 238km/h

BMW 328i 0-100km/h 7,3 V max 236km/h

Jak bym jechal tylko jednym audi nie wypowiadalbym sie - mogl bym pomyslaec mialem popsuty silnik... Ale jezdzilem wieloma zwlaszcza zanim kupilem, dodatkowo chlopaki z klubu audi nie raz jechaly ze mnal i mowili idzie normalnie(tak jak powinno) a to ich powinno mija sie z prawda... Mierzylame juz nawet stoperem i faktycznie wychodzily zblizone wyniki do podawanych przez producenta- tylko pytanie dlaczego jak sie z kims chcialem sprawdzic dostawalem po d... Jak ktos jechal 328 i audi z silnikiem 2.8l wie o czym mowie. Ktos pisal nie ma co porownywac s4 265kucy do 328. Hmm ciekawe dlaczego jak sie ustawilem na bora komorowskiego w krakowie to przy starcie z miejsca na mokrej nawierzchni dostalem kilka dlugosci, a przy starcie toczonym na suchym odcinku do 160 szedlem rowno ;o ? Pamietac nalezy auto z napedem na obie osie bardzo duzo zyskuje an przyczepnosci, ale duzo traci na dodatkowym ciezarze oraz stratach mocy.

S4 z silnikiem 4.2 i mocy 340 kucy musi isc lepiej niz 328 - ale ja pisalem generalnei o motorach w audi, ktore pomijajac topowe po prostu nie daja najmniejszej przyjemnosci z jazdy :-(. ( pomiajam kogos kto sie przesiadl z malucha czy poloneza ;-) )

Lukaszpl dobrze napisal i taka jest nie stety, a moze na szczescie:d prawda o mozliwosciach audi. Teraz sobie prosze wyciagnac wnioski jak jezdzi sie audi ze slabszym silnikiem skoro takie s4 265 kucy na autostradzie naprade musi sie ciezko napracowac aby uciec 328 zwlaszcza gdy nie bedzie jakis ruch...

Opublikowano
Ktos pisal nie ma co porownywac s4 265kucy do 328. Hmm ciekawe dlaczego jak sie ustawilem na bora komorowskiego w krakowie to przy starcie z miejsca na mokrej nawierzchni dostalem kilka dlugosci, a przy starcie toczonym na suchym odcinku do 160 szedlem rowno ;o ? Pamietac nalezy auto z napedem na obie osie bardzo duzo zyskuje an przyczepnosci, ale duzo traci na dodatkowym ciezarze oraz stratach mocy.

ten KTOŚ to JA. Co do zadanego pytania - podczas startu toczonego kierowca S4 jechał cały czas na trójce ?

:roll:

jak ktos ma konto na forum audi to niech załozy taki topic - S4 2.7 bt vs. 328 bo mi sie juz nie chce sprzeczac na tak oczywiste tematy. Zaraz sie okaze , ze S8 360 PS nie da rady odjechac mojej 740 .. :roll: ( roznica w mocach podobna, w momencie obr o wiele mniejsza )

Opublikowano (edytowane)

Alfa 155 - podróbka Bmw e36

Alfa 156 - podróbka Bmw e46

Alfa 166 - typowa podróbka Bmw e38

Nowe modele gta to są w pewnym sensie podróbki m-power

Jakieś 20-30lat temu wiele włoskich marek kopiowało stare Bmw serii 5, (chyba e28).

Do Kornelio: Jesteś miłośnikiem Alf bo prawdopodobnie było to twoje pierwsze "normalne" auto i masz z nim wiele miłych wspomnień szczególnie, że chyba jesteś młodym gościem, (tak jak ja zresztą) gdybyś zamiast Alfy miał w tamtym okresie peugeota czy mazde to pewnie byś był ich miłośnikiem. :cool2:

Edytowane przez tresor
kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano

ten KTOŚ to JA. Co do zadanego pytania - podczas startu toczonego kierowca S4 jechał cały czas na trójce ?

:roll:

jak ktos ma konto na forum audi to niech załozy taki topic - S4 2.7 bt vs. 328 bo mi sie juz nie chce sprzeczac na tak oczywiste tematy. Zaraz sie okaze , ze S8 360 PS nie da rady odjechac mojej 740 .. :roll: ( roznica w mocach podobna, w momencie obr o wiele mniejsza )

Nie wiem na jakim jechal, ale na 4 proby tylko razm mi odszedl - wlasnie ze startu zatrzymanego i to byla masakra - okolo 5 dlugosci w momencie, ale na mokrej i brudnej od piasku ulicy. Jak juz mi odjechal poczekal na mnie (okolo 80km/h) popatrzylismy na siebie i ogien - do okolo 155 czyli koniec mojej trojki szlismy idealnie rowno. Jeszcze jedno on byl sam ja mialem jednego pasarzera.

Podziel liczbe koni przez mase, nastepnie uwzglednij straty przy quatro a do tego doloz wiekszy Vmax w s4 i masz odpowiedz dlaczego osiagi sa bardzo porownywalne.

Opublikowano

hmm Alfa to bylo 7 albo 8 moje auto.

Gdzie w 155 widzisz podobienstwo do E36?

Gdzie w 156 widzisz podobienstwo do E46?

Gdzie w 166 widzisz podobienstwo do E38?

Sa to poprsotu auta z tych samych segmentow...i tyle...ale gdzie tu

podrabianie?

A jak Alfa w latach 60tych robila modele GTA to BMW nie snilo nawet o M.

A moze C-Klasa to podrobka E36, E-Klasa to podrobka E39 a S-klasa to podrobka E38?

Mysle ze Opel Vectra to podrobka E36 moze co?Bmw robi auta a wszytskie inne marki je podrabiaja...Szczegolnie Alfa ktora ma przedni naped w autach produkowanych od konca lat 80-tych...I silniki V6 od lat 70-tych a nie R6...ale to podrobki heheh

Dziwne masz to rozumowanie...

Opublikowano
Pisałem tylko o Alfie, nie o mercedesach czy oplach. Jeżeli nie dostrzegasz podobieństw to już twój problem
Opublikowano
gdzie jest podobienstwo?bo stylistycznie wogole a mechanicznie tez nic wspolnego...wydaje mi sie ze auta Mercedesa to podrobki BMW co?Bardzo podobne konstrukcyjnie sa???
Opublikowano
podbobieństwo jest stylistyczne. Na szczęście nie mechaniczne :lol: Nie ma sensu sie dalej licytować.
Opublikowano
tresor przepraszam Cię ale albo z tobą jest coś nie tak albo sobie z nas żarty stoisz uważając że jakakolwiek Alfa jest podobna do jakiegokolwiek BMW..... :duh: :duh:
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

tresor mam znajomego okulistę, tani i dobry

jakby co wal na priv :lol:

a co do głównego tematu a3 z afn to bardzo udane połączenie

Opublikowano

afu co to za auto bo jeszcze nie widziałem takiego....to ALFA czy OMEGA :twisted2:

Wystarczy spojrzeć na tą piękną bestie 7 i już chce się je przygarnąć :cool2:

Nie rozumię jednego, dlaczego porównujecie inne auta do BMW. Przecież nie łączy ich żaden ale to żaden szczegół :duh: :duh: :duh: :cool2:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Czytam i oczom nie wierzę :D Równie dobrze ktoś mógłby zapytać czy przesiadać się z Audi na BMW na audiklub. Podobnie jak na bmwklub zgłaszaliby się ludzie, którzy pisaliby jakie to mulaste jest te beemowskie 2.0 czy sam image marki powodujący uczucia od respektu po gromki śmiech, a przecież wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawę, że tego typu ocenianie jest co najwyżej elemetem zazdrości lub kompletnej nieznajomości marki.

Trzeba jednak spojrzeć obiektywnie. Tak samo w Audi jak i w BMW każdy może dobrać sobie model, silnik i napęd pod własne wymagania. Wygląd Audi to kwestia gustu, jednym podobają się klasyczne Audi Coupe, innym potężne A8, innym znowu żadne się nie podoba, co jest chyba zupełnie normalne. Jeśli chodzi o silniki to od koloru do wyboru, z resztą tak jak w BMW. Każdy może sobie dobrać wedle uznania od TDi po te rodem z eSek. Jeśli chodzi o napęd tak samo. Do zwykłej, dynamicznej jazdy przednionapędówka nadaje się nie mniej niż napęd na tył (w jeździe w trudnych warunkach pogodowych śmiem twierdzić, że to pierwsze jest czasem lepszym rozwiązaniem). Dla bardziej wymagajacych quattro. Co do tego ostatniego to każdy, który jeździł quattro nigdy nie wypowie się na jego temat negatywnie. To ogromna przewaga nad ośkami, znakomita, maksymalnie możliwa przyczepność w każdych warunkach, nieporównywalne prowadzenie, spalanie nieznacznie większe niż w ośkach (narzekanie na 0,5-1 litra różnicy przy spalaniu powiedzmy 12-13 litrów zakrawa na kpinę), a sam ciężar czy rodzaj napędu nie wpływajacy na różnice w osiągach pomiędzy quattro a ośką (dodatkowy plus) na praktycznie żadnej różnicy w cenie powyższych kończąc.

Wszystko zależy od autora topicu, samochodów w tej chwili jest tak dużo w niskich cenach, że można znależć dokładnie to czego się potrzebuje.

Osobiście z Audi najbardziej podobają mi się A8 oraz klasyczne Coupe B3/B4. W BMW istnym mistrzostwem jest E-46 z silnikiem co najmniej 2.8. Tyle :)

Opublikowano

Ja myśle, że nic nie można poradzić, jeśli kotś chce zmienić auto z BMW... to niech zmienia. Przecierz wie czym jezdził, a co będzie kupował.

Może okazać się tak, że kupi się inne auto i po paru dniach stwierdzi się, że jednak to nie to samo co BMW. :norty:

Kwestia gustu.

Jak jakbym zmieniał auto, to bym się nie pytał czy dobrze robie, wiem co mam i zdaje sobie sprawe co mogę kupić innego. :mrgreen:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Kornelio pisze:

mysle ze nowa 3 E90 jest podrobka Lanosa...

hm..a wiesz, juz gdzieś sam pisałem, że tylnie lampy w nowej 3 sa podobne do jakiegos koreańca najszybciej do lanosa :mad2:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano

Ja bym wolał, żeby moja 328 miała kształt karoserii alfy 156, to by był dla mnie super samochód. Ale jednak najważniejsze są dla mnie dobre hamulce, komfort i bezawaryjność dlatego alfa odpada..

Kolejna sprawa to wasze wczesniejsze rozmowy na temat audi 2,7 vs 328, skoncentrowaliście się na przyspieszeniach ale zapomnieliście o zużyciu paliwa, a to był chyba pewien priorytet przy bydowie M52 i generalnie vanos.

Ring - gratuluje podsumowania :idea: :clap:

Opublikowano
a czy Alfa ma slabe hamulce i niski komfort???o awaryjnosci nie chce mi siue dyskutowac bo to nie prawda...wystarczy pojedzic i sie czlowiek sam przekona...