Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 838
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ile ciągnie prądu adapter bluetooth? Może rozładować akumulator?

Sam adapter to nie wiele może kilkanaście mA ale magistrala po podłączeniu adaptera może nie iść spać,

pozostawać w ciągłej pracy, a to już nawet kilkanaście Amper, kup adapter z wyłącznikiem są takie :D

Opublikowano

A da się jakoś tak zrobić żeby tam był prąd tylko przy włączonym zapłonie?

Jak mam się tam schylać i wcisnąć guzik to równie dobrze mogę adapter wsuwac...

Pozdrower Krzysztof :)
Opublikowano

:mad2:

:duh:
Opublikowano
:mad2:

:duh:

Z Twojej wypowiedzi nic nie wynika...

Mógłbyś się jaśniej wyrażać ??

Pozdrower Krzysztof :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciśnienie doładowania to "boost pressure" tam gdzie jest dopisek "setpoint" jest to wartość zadana.

Co do samej aplikacji, ja uważam za całkiem przydatną.

Używam jej na Androidzie i udało mi się zakodować DRL i kilka innych funkcji, zrobić adaptacje akumulatora.

Do niektórych opcji nie maiłem dostępu, aplikacja wymaga dedykowanego interfejsu.

Opublikowano

Mozecie wskazac ktorych adapterow bluetooth aktualnie uzywacie i nie sprawiaja problemow?

Nie chce kupowac tego dedykowanego do carly a na aukcjach pelno chinszczyzny i nie wiadomo co wybrac.

Opublikowano

Ja używam takiego. Nie miałem problemu ze stabilnym połączeniem, ale jak pisałem wszystkich funkcji nie mogę użyć.

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/924/Kcf0pg.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie.

Jest może ktoś ze Szczecina lub okolic z Carly i interfejsem 2 generacji? Zanim zakupił bym, chce sprawdzić czy da rade kodować opcje które mnie interesuja. BMW 320 ED , F30 z 2013. Ja musiał bym wydać nieco więcej, pod Iphone interfejs nieco droższy.. Z tego co doczytałem, to dla różnych wersji Fxx różne opcje są dostępne do kodowanie.. Chce pozmieniać ustawienia auto start/stop, podregulować czujnik deszczu, w przyszłości może zarejestrować nową baterię, sprawdzić wypalanie DPF..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na oficjalnej stronie carly masz napisane które funkcje kodowania są dostępne dla twojego modelu.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mam pytanie.

Jest może ktoś ze Szczecina lub okolic z Carly i interfejsem 2 generacji? Zanim zakupił bym, chce sprawdzić czy da rade kodować opcje które mnie interesuja. BMW 320 ED , F30 z 2013. Ja musiał bym wydać nieco więcej, pod Iphone interfejs nieco droższy.. Z tego co doczytałem, to dla różnych wersji Fxx różne opcje są dostępne do kodowanie.. Chce pozmieniać ustawienia auto start/stop, podregulować czujnik deszczu, w przyszłości może zarejestrować nową baterię, sprawdzić wypalanie DPF..

To wszystko da się zrobić.

Opublikowano

Sek w tym, ze nie chce grzebac zbyt gleboko. A z tego co czytalem, to nawet carly potrafił uwalić auto..

A carly wydaje sie rozwiazaniem w miare najprostszym, i najtrudniej tu cos popsuć.

Ew czy jest ktos ze Szczecina lub okolic, kto ma tqkie ustrojstwo, zeby podlaczyc i przetestowac?

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przecież możesz orginał kupić ze strony producenta.

Koszt z przesyłką taki sam jak na alledrogo, i bez obaw że to nie ori.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
I przychodzi w dwa dni robocze z Niemiec.
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, przekopałem cały wątek i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Posiadam interfejs ELM327 Bluetooth, dokładnie takI:

https://a.allegroimg.com/original/016171/2c75ddde4197883f97687b42dcaa

Chciałbym zakodować sobie kierunkowskazy USA w E92 2008 r. Da radę to zrobić z tą kostką, czy trzeba kupić inną? Jeśli tak, to jaka opcja będzie najlepsza - kostka bluetooth czy USB? Fajnie byłoby, gdyby ktoś podrzucił sprawdzoną opcję dla aut po 2008 roku. (OTG oczywiście mam obsługiwane). Wolałbym jednak pozostać przy tym, co mam, bo jest to w zasadzie jednorazowa akcja. Może któraś ze starszych wersji aplikacji połączy się bezproblemowo?

Czekam na sugestie ;)