Skocz do zawartości

320d - po wymianie filtra nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie czy możliwe by po wymianie filtra paliwa auto opadliło na 3-4 sekundy i zgasło i już teraz nie odpala. Czy możliwe aby się zapowietrzyło??? Może to zbieg okoliczności bo paliwo zamarzło???

Jakieś sugestie?

Opublikowano
po wymianie filtra paliwa przekręcasz kluczyk na drugą pozycję i czekasz pół minuty aż napełni ten kubek z filtrem i się odpowietrzy.
Opublikowano
ja tez wymieniałem filt i nic nie odpowietrzałem,od razu odpalił,a moze w złym kierunku ten filt zamontowales,jest tam szczałka króra pokazuje kierunek montażu
Opublikowano
  • Autor
No właśnie kubek jest prawie pusty tzn. na dnie jest troszke paliwa a po przekreceniu silnika paliwa nie przybywa
Opublikowano
  • Autor
ja tez wymieniałem filt i nic nie odpowietrzałem,od razu odpalił,a moze w złym kierunku ten filt zamontowales,jest tam szczałka króra pokazuje kierunek montażu

Z tego co patrzyłem filtr paliwa marki filtron nie ma na sobie żadnej strzałki a jest on nakładany dosć ścisło w miejsce przeznaczenia.

Opublikowano

No to kolego pompa w zbirniku padła .

Jak przekrecasz kluczyk na zaplon to pwinnes slyszec przelewanie paliwa w zbiornikach ale do tego potrzebna jest absolutna cisza jak stoisz w garazu spokojnie uslyszysz jesli oczywiscie pompa jest dobra

Opublikowano
nie ma możliwości złożenia filtra inaczej :mrgreen:
Opublikowano
kolego patrz na opis to jest M47 tam sie wkład wymienia :D
Opublikowano
tak myslałem,jeżeli taki masz z wkładem to powinienes go zalac przed zalożeniem
Opublikowano
Nie musi nic zalewac ,jak pompa w zbiorniku sprawna to kluczyk na zaplon i samoczynnie sie zaleje bo pompa go napelni ,jak kolega wczesniej napisal
Opublikowano
  • Autor

ok, dziekuje wszystkim za sugestie ale prawdopodobnie faktycznie pompa jest licha :P

Ale błędu w inpie nie ma czy to możliwe?

Opublikowano
Słychać czy pompa w baku pracuje?? Może padł bezpiecznik pompy albo jej przekaźnik.
Opublikowano
  • Autor
Właśnie ja nic nie słysze
Opublikowano
  • Autor
yoshimura01 a wiesz może gdzie mam szukać bezpiecznika który odpowiada za pompe paliwa??? albo owy przekaźnik
Opublikowano
najlepiej przejrzyj wszystkie bezpieczniki w skrzynce.
Opublikowano

Kolego, weź plaka i go odpal, powinno pomóc. W zbiegi okoliczności nie wierzę :wink:

Zdrówka

Opublikowano
Podejrzewam że pompka w baku nie działała ale puki kubek filtra był pełny to pompa wtryskowa zasysała paliwo i było git. Teraz kubek pusty i jest problem bo pompa wtryskowa musiałaby najpierw całe powietrze z kubka przepompować, co nie byłoby dla niej najzdrowsze.
Opublikowano
  • Autor

Samochód odpalił, odpowietrzyłem po wymianie filtra i odpalił, pompka paliwa działa ale tylko z dodatnich temperaturach, w ujemnych nie a że wymieniałem filtr w ujemnych temp. pompa nie mogła zaciągnąć paliwa.

Pytanie za 100 pkt czemu w ujemnych temp. pompka paliwa nie działa???

Opublikowano

Synu pompka musi działać bez względu na to czy jest temperatura dodatnia czy ujemna.

Wręcz przeciwnie w ujemnych temp wskazania jest zwiększona dawka dla diesla, ale to...

Skoro temp ma tutaj znaczenie to pewnie elektronika :wink:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann