Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

monogramus pochwal sie co kupiles nowego I dlaczego nie przeczekales ze swoja F10 do nowej generacji piatki (za rok?)

Sprzedaz widze idzie slabo bo cena poszla sporo w dol a nadal stoi, naprawde nie ma chetnego za taka cene na pewne, mega wyposazone F10 z R6 I malym przebiegiem?? W glowie sie nie miesci..

PS. sporo ladnych F10 ostatnio sie pojawilo na otomoto, oprocz Twojej sa tez:

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-535i-salon-pl-gwarancja-1wl-serwis-aso-306km-ID6ycSiP.html

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-550i-xdrive-408km-salon-polska-nowy-425-000-pln-gwarancja-do-10-2018-ID6ygZP9.html#c8199fe4fe

.

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sprzedana. Ostatnia obniżka była za duża bo było kilku chętnych w tym jeden bardzo zawiedziony i zasmucony, że teraz gdzie on takie auto znajdzie :) Trzeba było dawać 130 to by miał.

Byłem z nabywcą w aso na 3 godzinnym przeglądzie, po tym wszystkim jedyne co powiedzieli to, że jest mało płynu do spryskiwacza i przeterminowana gaśnica, miło mi się zrobiło ale i trochę smutno, może trzeba było doczekać do nowej 5, ale to jeszcze 1,5 roku do premiery, jest opóźniona, ma być w czerwcu. Więc realnie jeszcze 2 lata. Dlaczego zmieniam? Już mi się znudziła, chociaż teraz tęsknię :) 5er to jednak najlepszy wóz na świecie biorąc pod uwagę cenę, wszechstronność, wygodę, dynamikę, fun.

Wyjeżdżam teraz więc premiera się opóźni.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skąd masz takie info, że G30 w czerwcu 2017? wg mnie mało prawdopodobne, cały czas była mowa o lecie 2016, teraz w sieci są info o Paris Motor Show 2016, czyli październik 2016. To by pasowało, bo w listopadzie 2009 była premiera F10, czyli 7 lat temu
Opublikowano

Ja też dostałem info, że ma być na wiosnę 2017 premiera.

Tak czy siak, cieszę się, że sprzedałeś ją za dobre pieniądze. Teraz czekam z niecierpliwością na info co kupisz :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chyba już wiem skąd te rozbieżności czasowe, wg mnie premiera będzie na salonie w Paryżu w październiku 2016, a do salonów trafi w marcu 2017
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zgodnie z obietnicą chwalę się nowym autem :)

Jest o klasę niżej od f10 ale jest zwinniejsze i można się poczuć trochę młodziej ;)

Zmiana kolorystyki też mi się podoba, zawsze uważałem ten kolor za najlepszy dla bmw.

Jest w fajnej opcji, sporty, headup, cała elektryka i elektronika, zaawansowane rozwiązania w bagażniku itp. Obszerniejszy opis zamieszczę w odpowiednim dziale.

Jak wam się podoba?

http://s21.postimg.org/7g8ulk2o7/image.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wierzę, że kupiłeś to coś...
Opublikowano

:lol: :P :8) :D :) :mrgreen: :lol: :P :8) :D :) :nana:

Przepraszam wszystkich, wkleiło mi się nie to zdjęcie ;) Chyba musiałbym skoczyć na główkę do pustego basenu, żeby kupić tą pokrakę powyżej.

Poniżej właściwe zdjęcie. 428i, mpakiet, czarna z ostrygą, full - nawet z podgrzewaną kierownicą. Z exAG - pół roku jej szukałem, ale wreszcie jest taka jak dokładnie chciałem.

Mechanizm w bagażniku faktycznie jest bardzo zaawansowany ;)

http://s30.postimg.org/z1ebhgban/DSC_1082a.jpg

Opublikowano
Faaaajna, choć nie wiem czy Ci można jeszcze wierzyć.... :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Super autko, z Polski czy z Niemiec?

Podobną latali chłopaki na Ułęży oklejoną od dealera, oj było dymu...

Ale w końcu do tego są te auta ;)

Opublikowano
To nie ta. Z Niemiec. Właściciel zostawił zalogowane konta do Spotifty, dane navi itp. wyszukałem go w necie - ma +50 lat, przejechał się nią parę razy, opony tylne i przednie mają dokładnie taki sam bieżnik, a fotel kierowcy jest jak nowy. Po konkretniejszym wejściu na obroty czuć jeszcze zapach przepalanej świeżej stali. Wypluwa zdrowe, powtarzalne 255-258KM (seria 245KM), zarówno na 95 i 98. Jestem bardzo zadowolony. Pierwszy raz trafił mi się wóz w tak dobrym stanie, mimo, że jakieś pojęcie o wozach używanych mam od jakiegoś czasu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no tez ni wierzyłem iż ty kupiłeś auto pseudo BMW 2GT - cabrio bardzo piękne - na wiosnę poproszę dokładny detaling twojego auta na forum ala cos w stylu co zrobiłeś z 530i :) - miłego użytkowania i witamy na forum serii 3 :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedy będzie jakas galeria i opis :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

monogramus masz, rację z używanymi różnie bywa. Mimo to można kupić też właśnie fajne egzemplarze które są bardzo zadbane. Tyle tylko że kosztuje to sporo czasu na poszukiwania...

Jeszcze raz gratulacje i zakladaj jak najszybciej galerie :-)

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za miłe komentarze.

piękna :norty: moje marzenie i następny cel - jak dzieciaki dorosną :mrgreen:

Radzę kupić zanim dzieciaki dorosną, potem może być trudno. Mimo, że moja 4er jest w pełnej opcji to przesiadka z f10 była bardzo bolesna, napisze o tym kilka słów jak założę galerię. Jakość materiałów i silnik r4 bolą i to bardzo. Przepaść między 4er a 5er jest tak ogromna, że ktoś w bmw chyba się pomylił. Zwłaszcza, że f10 z tym samym silnikiem jest droższe o ~20tys.zł., więc kupowanie np 4er GC jest mało rozsądne. W 4er każdy element wnętrza jest zrobiony prościej i z gorszego materiału, zaczynając od deski a kończąc na śrubokręcie i pokrywie w bagażniku. A najbardziej mnie rozwaliło to, że jak chcemy skorzystać z uchwytu na kubki to klapkę trzeba sobie zdjąć i schować do schowka :shock: Albo pamięć fotela tylko po stronie kierowcy :duh:

Zamiana silnika n53 3.0 na n20 to też rozbój w biały dzień, mi aktualnie pokazuje 16,5l., jak się uspokoję to pewnie będzie ~14 po mieście, czyli dokładnie tyle co n53, a dźwięk jest okropny i to mimo obecnego active sound. Dopiero po otwarciu dachu włącza się jakiś ciekawszy tryb tego dźwięku z głośników. Muszę się podłączyć i pokombinować z ustawieniami, albo całkowicie wyłączyć albo włączyć ścieżkę dźwiękową od M4. A i tak ludzie na forach piszą, że 4er ma ciekawszy dźwięk niż 3er. Wydechu raczej nie chcę zmieniać bo taki tuning to raczej nie moja bajka.

Natomiast zaskoczyła mnie aerodynamika i ogrzewanie, przy +5st.C. i podniesionych szybach można normalnie jechać nawet 140-160km/h i jest ciepło a także można normalnie rozmawiać.

Sztywność też jest niesamowita, oczywiście skrzypi w czasie jazdy bardziej niż f10 ale raczej w miejscach gdzie zwykła 4er też skrzypi (zwłaszcza z zawieszeniem M). Np. na zjazdach do garaży podziemnych w ogóle nie czuć, żeby karoseria pracowała.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony bo to fajna zabawka. Przestrzegam tylko wszystkich którzy chcieliby się przesiąść z cywilnej 5er do cywilnej 3er/4er - będziecie bardzo niezadowoleni.

Galeria będzie jak będzie więcej słońca, zdjęcie cabrio przed garażem, w pochmurny dzień to jednak nie do końca :)