Skocz do zawartości

m43, uszkodzona uszczelka glowicy??? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od 3 dni jestem posiadaczem BMW e36 318i

i mam problem, a mianowicie:

zaobserwowalem wyciek oleju z silnika (plama w garazu), bylem u znajowego mechanika i powiedzial ze olej wycieka z glowicy... :(

Olej sie nie miesza z plynem chlodniczym, ma przebieg 160 tys km (i wszystko na to wskazuje), wszystko ladnie pracuje.

Moje pytanie brzmi:

czy to faktycznie moze byc uszczelka pod glowica??

czy w przypadku wymiany musze takze planowac glowice??

Dzwoniac teraz do poprzedniego wlasciciela zapewnia mnie ze to nie jest uszczelka pod glow.

Pozdrawiem i z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano

Witam ponownie...

bylem dzis u znajomego mechanika ktory zajmuje sie tylko bmw,

zerknal pod mache i powiedzial : uszczelka podstawy filtra oleju i uszczelka rozrzadu...:)

Dziekuje i pozdrawiam ;)

Opublikowano
Wymień uszczelki i oring pod podstawą filtra.Wentylator (visco)może rozdmuchiwać olej i jest wrażenie,że to spod uszczelki rozrządu.Umyj olej zmywaczem do hamulcy ,i zaobserwuj skąd zacznie się pojawiać wyciek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Maniura ma rację. Wyczyść do suchego i patrz w miedzy czasie skąd pojawia się wyciek. Bo jak jest tam narzygane od pewnego czasu to wątpie by jakiś mechanik na 100 procent powiedział z czego to ciekanie. A tak będziesz widzial gdzie się pojawia wyciek. I wymienisz co potrzeba a nie pół silnika.

PZDR>

Opublikowano

witam jedynym miejscem w obrebie podstawy filtra ojeju skad moze uciekac plyn jest zaznaczone na czerwono a olej na niebiesko naprawa ogranicza sie do wymiany trzech oringow w moim przypadku tylko dwóch bo ja mialem tylko wyciek oleju i wiadomo nowa uszczelka podstawy filtra to tyle mam nadzieje ze komus pomoglem pozdrawiam

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ccc ... 3873d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d9 ... 92cd5.html

KOZIOL