Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pękła mi ostatnio szyba czołowa i muszę ją wymienic.I teraz mam do was pytanie.Mam możliwość kupna nowej szyby firmy Nord Glass, albo używanej, ale w idealnym stanie oryginalnej szyby Securit , w podobnej cenie (ok 200 zl)Co byście radzili, którą szybę kupić?? Moje autko to e36 coupe.
Opublikowano
na nowa mozesz wziasc fakture/paragon i cyknac fotke jak wymieniaja zeby nuie bylo ze auto tluczone itd...a na uzywanej bedzie pewnie inny rok produkcji i sie tak latwo nie wytlumaczysz :)
Opublikowano

Też miałem ten problem w tamtym roku, niestety kamyk zrobił odprysk i po oryginalnej szybie, kupiłem nową koszt 450zł też BMW E36 Coupe.

Co do Nord Glass to wymieniałem już dwa razy w służbówce pękły same od siebie, ale to może akurat takie zrządzenie losu.

Opublikowano
Ja w swojej mam właśnie Nordglassa, żadnej różnicy w porównaniu z oryginałem, a używana nawet w idealnym stanie wizualnym, może posiadać jakieś mikropęknięcie, lub mikrorysę niewidoczną dla oka, która ujawnić się może po założeniu, gdzie dochodzi do różnych naprężeń, a nie wierzę, że nie ma ani ryski od wycieraczek, czy skrobaczki. Ja bym kupił nówkę.
Opublikowano
Prosiłbym kolegów którzy wymieniali szyby czołowe aby zdradzili nam ile ich ta "impreza" kosztowała. Informacja ta byłaby przydatna aby nie dać się zrobić w "trąbę" bo każdy warsztat ciągnie ile można i dobrze mieć w ręku jakieś argumenty przetargowe.
Opublikowano
Ja znalazłem zakład we wrocławiu, gdzie za szybę nord glass razem z wymianą facet chce 330 złotych, a jeśli uszczelki starej nie da sie wykorzystać, to dodatkowo trzeba będzie dopłacić 30 złotych za nową uszczelkę.Cena 330 jest jedna z najniższych jaką znalazłem, bo wiekszość warsztatów chce 400 zl i wiecej.[/url]
Opublikowano

Czesc

Wymianialem niedawno szybe czolowa w e36 cabrio. Mialem do wyboru nowka nord glass lub nowka securita, Wiadomo, ze wybralem securita. Koszt imprezy to 440zl ze wszystkim. Robione w Toruniu w firmie Mart Glass. Facet mowil ze szyby nord glassa sa slabe, chociaz jezdzilem poprzednim autem z szyba nord glassa i bylo wszystko ok.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Pisałem już o tym kilkukrotnie na forum...

Przednia szyba do E36 sedan kosztowała mnie 400 PLN razem z montażem. Szyba Pilkingtona, nowa, zakładana w Warszawie.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ja tez niestety bylem znuszony do wymiany szyby w E36 Coupe bo dachowka spadla :cry2: :cry2: i juz nie mam orginalnej szyby :cry2: :cry2: w salonie BMW auto profi w Zabrzu chcieli ok 1900 zl, poszedlem do firmy Bas w Zabrzu to tam chcieli za Pilkingtona 580 zl z wymiana, a za seciurit sama szybe 500 zl. Wymianialem w Gliwicach szyba, wymiana i uszczelka 507 zl :cry: strasznie drogo policzyli za uszczelke nie wiem czy mnie w wala nie zrobili bo bez uszczeliki cena byla 420 zl. Aha no i podobno nie da sie wymianic szyby bez nowej uszczeli to tak dal informacji.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

Nord glass to szyba polska o grubości 2,4 mm

Securit to szyba montowana przez BMW na pierwszy montaż i ma grubość 3,6 mm.

Opublikowano
Witam ja tez niestety bylem znuszony do wymiany szyby w E36 Coupe bo dachowka spadla :cry2: :cry2: i juz nie mam orginalnej szyby :cry2: :cry2: w salonie BMW auto profi w Zabrzu chcieli ok 1900 zl, poszedlem do firmy Bas w Zabrzu to tam chcieli za Pilkingtona 580 zl z wymiana, a za seciurit sama szybe 500 zl. Wymianialem w Gliwicach szyba, wymiana i uszczelka 507 zl :cry: strasznie drogo policzyli za uszczelke nie wiem czy mnie w wala nie zrobili bo bez uszczeliki cena byla 420 zl. Aha no i podobno nie da sie wymianic szyby bez nowej uszczeli to tak dal informacji.

da sie wymienić, wymieniałem miesiac temu.

Chłopaki z Chorzowa mają to w małym palcu.

wymiana ,,po godzinach" wyszła mnie 350zł

150 kucyków pod maską!
Opublikowano

Wymiania sie szyby bez uszczelki jak tylko im sie uda jej nie zniszczyć przy wyciaganiu.

Jak ja wymieniałem szybe to bardzo ładnie sciagneli mi naklejke i przylepili na nowej wiec dodatkowa oszczednosć. A w zabrzu nawet jej nie probowali sciagac u mojego kolegi twierdzac ze sie nie da.

Opublikowano

naklejke tez mi sciagneli ale wolalbym zaoszczedzic na uszczelce tymbardziej ze ta nowa niezbyt spasowali i teraz pow 50 swiszczy :cry: i nie umieja z tym nic zrobic. moglem pytac wczesniej o warsztaty tak bym pojechal do chorzowa. albo gdzies dzie seciurita zakladaja tanio.

madry grzesiu po szkodzie :wink:

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
Tydzień temu wymieniałem przednią szybę w swoim compakcie. Jest identyczna jak w sedanie. Ceny nowych - Pilkington - w zależnoście czy zwykła, czy zielona, czy zielona z zielonym paskiem między 200 a 230zł. + 150zł za wklejenie.
Tomek
Opublikowano
Tydzień temu wymieniałem przednią szybę w swoim compakcie. Jest identyczna jak w sedanie. Ceny nowych - Pilkington - w zależnoście czy zwykła, czy zielona, czy zielona z zielonym paskiem między 200 a 230zł. + 150zł za wklejenie.

coś kręcicie kolego :D , nowa szyba w tej cenie??? :naughty:

150 kucyków pod maską!
Opublikowano
coś kręcicie kolego :D , nowa szyba w tej cenie??? :naughty:

Potwierdzam, nowa szyba Pilkington z montazem w Carglass 380zl (coupe).

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano

to naprawde bardzo mało :jawdrop:

ja dałem 280 zł za szybe, 20zł za klej, uszczelka - recycling :mrgreen:

i 50 zł do kieszeni.

150 kucyków pod maską!
Opublikowano
polecam warszta w dulowej zjazd na psary za trzebinia .za wymiane szyby z zielonym paskiem +uszczelka 320zl wszystko idealnie i profesjonalnie warsztat polceany z najlepszego servisu bosha .jak cos to pytac dokladnie wytlumacze gdzie.dodam ze koles niekiedy ma orginalu urzywki w idealnym stanie ale ja wolalem zamienik a jest identyczny