Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie S8 d2 za psie pieniądze są :), naoglądałem się Ronin-a gdzie głównymi aktorami były własnie s8, m5 i coś mocnego w cytrynie

Ja tam akurat też do 330d + zmierzam ale byłem ciekaw spostrzeżeń.

Moim 320d nie mam co do niego stawać choć niewykluczone że na suchym, zwłaszcza jak jest chłodno to z czysto empirycznych pobudek się postawię, sprawdzić ile długości zostanę.

Wiem że m3 w e36 cabrio go objeżdża, co mnie dziwiło bo cabrio cięższe itd.

Opublikowano
nie no 320 nie ma najmiejszych szans bo s8 waży prawie tyle samo co seria3 , prawde mówiąc to A8 jest autem luksusowym do wozenia cipek do wybzykania a nie do wyścigów hehehehhe
Opublikowano
nie no 320 nie ma najmiejszych szans bo s8 waży prawie tyle samo co seria3 , prawde mówiąc to A8 jest autem luksusowym do wozenia cipek do wybzykania a nie do wyścigów hehehehhe

A8 tak, ale S8 już niekoniecznie tylko do tego, analogicznie 5er i m5, albo x6m

Jak wyżej napisałem, szans nie mam i wiem o tym, chce sprawdzić o ile te moje 200 dieslowskich koni zostanie w tyle

Opublikowano
w sumie sam bym chętnie stanął na kresce z S8, według danych katalogowych przyspieszenie do 100 w E90 330xd jest identyczne z dokładnością do 0,1s
Opublikowano
w sumie sam bym chętnie stanął na kresce z S8, według danych katalogowych przyspieszenie do 100 w E90 330xd jest identyczne z dokładnością do 0,1s

w sumie mogłoby to być ciekawe starcie

Opublikowano
Witam. Ja kupilem za 3650 Euro becie 320D z 2003 roku w automacie z przebiegiem 270 tkm i z wymienionym silnikiem po 90 tkm, wiec silnik mial 190 tys. przebiegu (pelna dokumentacja wymiany w oficjalnym serwisie) . Ja osobiscie wole kupic autko z wyszszym przebiegiem ale zeby jezdzil bo banie dziennie 80 do 100 km. Podobno poprzednik tak jezdzil Podsumowanie po roku jezdzenia. Wymienilem olej i po 25000 km przepalil 2 ltr oleju, rozgrzany silnik chodzi jak pszczolka, skrzynka zmienia biegi mieciutko, jednym slowem autko do tej pory cacy. Tylko troszenke wiecej pali jak z manualna skrzynka. Goraco polecam. Odradzalbym kupno 10 - letniego auto z niskim przebiegiem. Albo licznik cofniety albo rzeczywiscie auto nierozgrzane jezdzilo w niedziele do kosciola.
Opublikowano

Audi S8 nie jest takie szybkie, nawet manual. Przede wszystkim to ciężki klocek, a przy prędkościach trzycyfrowych mocno traci na czteronapędzie.

Jako niedrogą alternatywę proponuję e39 540i koniecznie przed liftingiem - w serii 286 koni, na hamowni ponad 300 koni. Poliftowe już nie trzymają serii.

A z e46 to raczej nie 330i bo one też nie trzymają serii, średnio 210 koni. Z cywilnych wchodzi w grę tylko 330d po dobrym chipie.

Opublikowano

Ja tylko nie rozumiem, jak S8 moze byc wg Ciebie tanie w utrzymaniu i tansze niz M3?

M3 jest drozsze w zakupie na pewno, bo to generalnie auto, ktore ma duzo wiecej polotu i kazdy model staje sie z miejsca prawie kultowy.

S8 jak tylko wychodzi nowy, to stary odchodzi do lamusa, ale to wciaz topowa limuzyna i czesci sa z kategorii bardzo drogich.

Opublikowano

Stwierdziłem po rozmowie z właścicielem s8 że nie jest drogie w utrzymaniu, pomijam spalanie - tarcze, klocki, amory itd w sumie nie są jakoś szalenie drogie, jak na wózek w sumie 2 klasy wyżej niż 3er, a s8 jest samochodem do jazdy na co dzień, m3 już niekoniecznie do robienia długich tras. Rozmawiałem z właścicielem m3 który podał mi parę "pierdół" które w m3 się szybko zużywają, cen części i dlatego w porównaniu z cenami do s8 uznałem że m3 e46 jest droższe w utrzymaniu.

Wiem że nie są może takimi samymi samochodami o takim samym przeznaczeniu, ale są w swojej marce, w swojej klasie topowymi odmianami.

Ja nie raz chciałem mkę ale po rozmowach z właścicielami wymiękam żeby tym na co dzień jeździć i żeby był jako jedyny samochód.

Czyli 540 e39 przedlift ... śmiesznie bo na kwicie 74 koni mniej :)

Opublikowano
Kolego, kup 330d M57N 204 kuce i po niewielkich modach objedziesz S8, kiedyś miałem ten samochód przez niecały rok zagazowałem i powiem szczerze moc była ale moja 330d wymiata a poza tym na 100% S8 po zagazowaniu nie ma tylu kucy ile fabryka dała. Na twoim miejscu bym się nie zastanawiał, najlepszym wyborem by była 330cd ale za coupe się ceni i jest stosunkowo lekka w porównaniu do mojego turasa więc i przyspieszenie prędkość max będzie lepsza.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
... i wtryski z X35d.

z 535d 272KM, tylko z tego modelu będą pasować

Dokladnie ... Chociaż robiąc to odpowiednią metoda wcale nie trzeba ich wymieniać ;) można to zrobić bez dotykania czasu otwarcia wtryskiwacza , a wręcz trzeba skrócić czasy ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
To ja chce taki tunning gdzie do uzyskania mocy o prawie 100KM wiecej nie trzeba wiecej a nawet mniej paliwa :cool2:

Magia ....:)

Ale jednak możliwe ... :)

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
... i wtryski z X35d.

z 535d 272KM, tylko z tego modelu będą pasować

Dokladnie ... Chociaż robiąc to odpowiednią metoda wcale nie trzeba ich wymieniać ;) można to zrobić bez dotykania czasu otwarcia wtryskiwacza , a wręcz trzeba skrócić czasy ...

Kolego TC ja u siebie nie mam jeszcze wymienionych wtryskiwaczy, dobrze wiesz o tym i powiem szczerze zrobiłem już autem bez wymiany wtrysków gdzieś ponad 30 tys. kilometrów i regularnie sprawdzam korekty wtryskiwaczy i nic szczególnego się z nimi nie dzieje, nie mam pojęcia czy aligator coś w tej kwestii robił z nimi ale skoro piszesz że można poprawić ich pracę to bardzo mnie to zaciekawiło czy u mnie można to jeszcze poprawić :D

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
podejrzewam że masz zrobione najlepszą metodą ...

To jedynie zakup wtrysków z 535d mam okazję kupić za 1800 komplet, opłaca się, gość daje gwarancję rozruchową.