Skocz do zawartości

320d m47 muli przy ruszaniu co jest powodem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno nabyłem bmw

i mam taki problem ma ona takie jakby przymulenie przy ruszaniu

obroty idą w górę a auto rusza jakby z opóźnieniem

o zakręceniu kołami mimo 136km można zapomnieć

puźniej się rozkręca ale jest taka przymulona

co może być powodem?

Opublikowano

Sprawdź sobie na allegro. Swego czasu jak patrzyłem to z wymianą całości około 2 tyś wyszło. Dolicz jeszcze łożysko oporowe i inne pierdoły.

Ps. Tylko dobrze się rozumiemy że obroty rosną a samochód nie przyśpiesza ? Masz taki objaw ?

Opublikowano
miałem tak samo wiec zrobiłem adaptację trochę pomogło ale problem tkwił elektrozaworze turbiny wymieniłem go wraz z przewodami i teraz samochód jest jak piórko
Opublikowano
Jesli to sprzeglo i dwumasa to nie kupuj na alledrogo dasz pare zloty taniej a nie wiadomo co kupisz , mi wytrzymal zestaw z alledrogo ok 30tys km, wczoraj zalozylem nowe ze sklepu.
Opublikowano
miałem tak samo wiec zrobiłem adaptację trochę pomogło ale problem tkwił elektrozaworze turbiny wymieniłem go wraz z przewodami i teraz samochód jest jak piórko

wydaje mi się że przy padniętym elektrozaworze są inne objawy, poprostu auto nie przyśpiesza, ale też i obroty nie idą w górę, także obstawiam sprzęgło.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
tak wiec sprawdziłem z grubsza z jedynki ma spóźnioną reakcje na gaz tak jak bym ruszał autem które ma 30kM a później idzie na wyższych biegach jest lepiej ale też przymula choć na wyzszych biegach obroty ida jakby proporcjonalnie do gazu :mad2:
Opublikowano
taka impreza sprzedlo ,doscisk i dwumas jakies 3 kola ponad

25%-30% średniej wartości e46 136KM - Fajnie.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D