Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie czytałem dużo postów,ale problem mój jest troszkę inny może ktoś miał podobnie i rozwiązał go bez wydawania dużej kaski .Pacjent to e39 z silnikiem 2.0 150km z 97r. nie posiada lpg ,motor pali bez problemu ,obroty nie falują ,ale brakuje mocy i to w pełnym zakresie obrotów i nie ważne to czy zimny czy ciepły.Po podpięciu pod kompa zero błędów ,Co może być proszę o sugestie ,pzdr.
Opublikowano
czy zapchany katalizator az tak moze ograniczac auto w mocy

jeśli spaliny nie będą miały odpowiedniego ujścia, to tłoki zamiast swobodnie wykonywać swoją pracę będą się (i cały silnik) "męczyć", żeby wypchnąć spaliny przez pozapychane kanały w katalizatorze.

Opublikowano
tez stawiam na katalizator, wytnij, wspawaj kawałek rurki w jego miejsce i zobacz co to da, jak nic to dalej będziemy myśleć, może byc jeszcze przepływka ale powinno wywalić błąd, a jeszcze kolega miał taki przypadek że wlał jakis dodatek do paliwa mający na celu oczyszczenie układu paliwowego, układ oczyściło tak że mu wtryski pozapychało :roll: :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie jak się posypał kat to ciężko było 60 na godzinę się rozpędzić.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Kiedyś miałem taki problem i winowajca byl czujnik górnego walka,bledu takze nie wywalał.Z zimnego troche gorzej palił
Opublikowano
Kat okazało się że już jest wycięty problem dalej pozostaje ,ale pojawił sie błąd nr 12 drosselklappenpotentiometr :shock: czy to wina przepustnicy ?? miał ktoś z was taki sam przypadek