Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do kupienia e36 325 automat z 94r, zastanawiam sie nad kupnem tego auta, gdyz nie wiem jakie jest jego spalanie. Szukalem wszedzie w necie ale niestety nikt nie ma automatu :(.

Wiem ze nie bedzie male, ale sprzedawca mowi ze w trasie do 120 km/h spala 9 l zas w miescie do 12-13 l. Jesli bylo by to realne dla mnie spalanie od razu podjal bym zakup tego auta, ale nie bardzo chce mi sie wierzyc w to, dlatego prosze was ekspertow o opinie na ten temat?!!

dzieki za odp[/b]

Opublikowano
no wlasnie czy li realnym spalaniem moze byc 15l tak? Bo wyglada na pozadne auto i zadbane od pierwszego wlasciciela. Gdyby nie to spalanie a na dodatek to coupe to wogole cos pieknego, A tak na zas gaz ile by kosztowal do tego auta? choc podobno nie wypada bmw gazowac i jestem chyba zatym???!!!1
Opublikowano

koszt instalacji ok 4-5tys zl- sekwencja

co do spalania gazu to bedzie zblizone do 12-15l w automacie

Opublikowano
czyli co do 14 l przy spokojnej jezdzie w miesicie zmieszcze sie ze spalaniem czy nie bardzo?

Przy obecnych warunkach pogodowych i emeryckiej jezdzie nastaw sie na 14l

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Kolega miał 325 automat, jeździłem z nim trochę i powiem szczerze, że mój touring mniej spala. Poniżej 10l nie da się zejść, choćby nie wiem co człowiek robił. Próbowaliśmy jeździć oszczędnie i nic nie dało najmniejsze spalanie jakie zanotował 10l.
http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano
teraz powiedzcie mi prosze jak wyglada tutaj sprawa z automatem. Jesli okaze sie ze sie cos tam popsuje to jaki moze byc max koszt naprawy jestem troche laikiem jesli chodzi o automat bo sie nie znam na nim. Tak wiec intersuje mnie inwestycja przyszla tak na wypadek gdyby cos sie w niej zepsulo albo byla wadliwa?! dziki za odp.
Opublikowano
Kolega miał 325 automat, jeździłem z nim trochę i powiem szczerze, że mój touring mniej spala. Poniżej 10l nie da się zejść, choćby nie wiem co człowiek robił. Próbowaliśmy jeździć oszczędnie i nic nie dało najmniejsze spalanie jakie zanotował 10l.

ja w ramach jazdy na super-emeryta spokojnie schodzę ponizej 10 ( o dziwo :shock: ) najniższe spalanie jakie uzyskałem to 9.4 ( emeryt na trasie , predkości 80-100 ) .

Przy stałej predkosci 90 km/h na prostej drodze i z włączonym tempomatem na obc wyswietla się niemozliwe az 8.4 :D - to tak w ramach ciekawostki

Opublikowano
miałem 325 coupe w automacie ,u mnie spalania od 11 -17 litrow . instalke da rade załozyc najzwyklejsza czyli juz od około 2000zł , oczywisice preferowany wtrysk gazu czyli od około 4000zł , wazna rzeczy pzry tych skrzynaich jest odpowiedni czas wymiany oleju w skrzyni i filtra , te skrzynie nie sa tak bardzo awaryjne - oczywisice jezeli ktos bedzie sie nad nimi znecał to ulegną . w przypadku uszkodzenia koszt naprawy około 2000- 2500 zł , wymiana na uzywana skrzynie około 1500zł , przerobka na manual około 2000zł z czesciami . ceny sa przyblizone ale tak ogulnie wyglada sprawa 325 w automacie , jezeli auto jest ładne i skrzynia nie szarpie to smiało mozesz ja brac - o ile oczywisice chcesz automat.
jak ja kocham m-powery !!