Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:evil: No co za społeczeństwo, nawet kołpaki w starej E36 jumają. Dziś rano do autka podchodze a tu coś ogołocone stoi. Ale jestem wk... Jakkoliwek zamierzam znowu kupić kołpaki bmw, i pytanie ile taki cuda moga kosztować (byc może pójdę u mnie na bazar w niedziele i jeszcze swoje znajde :cry2: ) i CZY zna ktoś jakiś sposób montowania kołpaków żeby tak łatwo nie było ich jumać. Ja miałem kołpaki na plastykowych tasiemkach zaciskowych i cholere dało, kolesie nożem se rozcieli i po sprawie. Z góry prosze o nie pisanie głupich cfaniackich odpowiedzi w stylu "Trza było samochód w garażu trzymać"
Opublikowano

http://allegro.pl/show_item.php?item=83209226

http://allegro.pl/show_item.php?item=82280339

http://allegro.pl/show_item.php?item=82333832

http://allegro.pl/show_item.php?item=82954978

http://allegro.pl/show_item.php?item=82677749

i wiele innych.

Ja swoje kołpaki z e39 odzyskałem w dość śmieszny sposób, miałem nowy model na zimówkach, dokładnie jak te http://allegro.pl/show_item.php?item=84101691

Po zakupie podpisałem je od spodu swoim numerem telefonu i imieniem. Kilka dni po tym jak mi je zwinęli spod domu zobaczyłem takie kołpaki na e36, które zapamiętałem bo gówniarz parę dni wcześniej mało nie walnął w samochód mojej dziewczyny i pamiętałem że miał czarne stalowe felgi. Pojechałem za chłopaczkiem, zatrzymał się przed szkołą, wyskoczyłem i przedstawiłem sprawę. Kazałem mu ściągnąć jeden w celu sprawdzenia podpisu, oczywiście był tylko nieudolnie zdrapany. Chłopiec mało się nie rozpłakał (byłem w dresie :D ), dostał 30 sekund na zdjęcie wszystkich i założenie z powrotem na moje auto. Tłumaczył że kupił na giełdzie :mrgreen: , ale chyba nawet się zmieścił w tych pół minuty. Kołpaczki zwinęli mi miesiąc póżniej we Wrocławiu pod Tesco :lol: .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masakra, nóż się w kieszeni otwiera jak się coś takiego czyta. A to z przecięciem pasków to już po prostu desperacja złodzieja przekraczająca zdrowy rozsadek. :cry2:
Opublikowano

Wybierzesz sie na najbliższy bazar i kupisz być może swoje kołpaki, stacisz około 100, gościowi zejdzie towar i bedzie musiał skombinować kolejne. I znowu jakiemuś wałcicielowi BMW zginą obręcze, a byc może trafi znów na twoje. Tamten znowu wyberze się na okoliczną giełde i wyda kolejną 100 i tak w kółko. Na to nie ma prostej recepty, wiem że to jest najprostszy i hcyba najtańszy sposób, ale nie daj zarobić złodziejom bo tego rozpędzonego koła nie da się powstrzymać.

Pozdro.

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
Opublikowano
ja na zime na stalowki kupilem jakas tandete w norauto. Dobralem tak, by nie bylo zadnych ekstrasow (chromowane psudo-tarcze, etc) oraz tak by ksztaltem pasowaly do auta (akurat pisze o audi). Pomyslalem, ze pewnie w ziemie i tak mi sie poprzycieraja wiec na nastepna kupie drugie. Tymczasem nikt ich nie kradnie i jezdza juz druga zime. A w bmw ze wzgledu na zlodziejstwo kupilem alu i nie musze sie martwic. Wiem, ze to wiekszy wydatek niz kołpy ale kupujac uzywane kołpy na gielcie mozesz miec 90% pewnosci, ze dajesz zarobic zlodziejowi. Szkoda ich wszystkich oplacac i jeszcze tracic na to czas

pozdrawiam

t.

Opublikowano
Wybierzesz sie na najbliższy bazar i kupisz być może swoje kołpaki, stacisz około 100, gościowi zejdzie towar i bedzie musiał skombinować kolejne.

No niestety, tak się napędza tą koniukturę.

Opublikowano
Wiesz...może to głupie ale ja bym nie zakładał. Jeszcze ci ktoś nastepne ukradnie. Szkoda znowu kasy. A na lato pomyśl i jakis alu. Nie sa już takie drogi ja kiedyś.
Opublikowano

No na lato mam zamiar alowki kupic, tylko poki co chajcu nie mam, a autko bez tych kolpaczkow to wyglada jak jakis żuk. No cholera strzela. A takie były łądne :cry2:

http://www.bodziotxzdjecia.webpark.pl/bmw2.jpg

Opublikowano
mi tez ukradli w tamtym roku na wiosne kolpaki ... zły byłem strasznie myślalem ze je znajde bo mała miescina .. ale nie moglem juz jezdzic bez kołpaków .. doceniłem ich piękno po stracie :lol: (heh) .. i na allegro wydałem 100 zł na nowe używki ( pewnie też komuś skrojone ) z drugiego końca polski.
Opublikowano
I prosze bardzo, teraz to mam problem. Na 99% moje kolpaki znalazly sie na allegro (bo koles z mojego miasta Koszalina wystawia i wystawil dzien po kradzierzy, a wiem ze takich kolpaczkow w Koszalinie malo) tak wiec dziwne zbiegi okolicznosci. BYlem na policji ale oczywiscie neta nje maja nawet nie moga sprawdzic i zbytnio nic nie zrobia bo nie mam oznaczonych, wiem ze byly w odpowiednich miejscach porysowane. Te z allegro sa na fotkach slabej jakosci ale widac rysy od spinek w tych miejscach co ja mialem (ale znow pewny na 100% nie jestem). Gliniarze radzili zeby sie ze sku... skontaktowac ze chce obejrzec towar przed zakupem ale koles sie kreci ze nie ma czasu i nie ma mozliwosci obejrzenia i nie moze zrobic lepszych zdjec (kreci ogolnie) Mam jego imie i nazwisko i wiem ze to zas... 16 letni szczur (juz na allegro sprzedal raz kolpaki na 100% robione). Nie wiem co zbytnio moge zrobic bo policja wyglada ze mi nie pomoze a takiego gnojka to bym nauczyl kultury tylko adresu nie mam ( a po nazwisku 4 jest w miescie). I chyba nic z tego nie wyjdzie. Szkoda ze nie mam znajomych w czarnych garniaczkach z czarnych bemek, lub Chucka Norrisa :)
Opublikowano
No na lato mam zamiar alowki kupic, tylko poki co chajcu nie mam, a autko bez tych kolpaczkow to wyglada jak jakis żuk. No cholera strzela. A takie były łądne :cry2:

Tutaj zgodze się z BodziemTX. ma rację bez kołpakw wygląda jak ŻUK lub Tarpan..Swoja droga TAroany to fajne wozy..chciałbym miec tarpana na dożynke...

Wracając jednak do tematu...

To wstyd, ale są złodzieje wszedzie. Ciekawe czy są wsród nas. Kradzież tego typu elementów do dochodowy inetres jak się oazuje, ale tylko w dużych miastach (od tej reguły sa jednak wyatki ja potwierdzające). W duzych miastach , aglomeracjach jest na to zbyt. Smiga dużo BMW, ludzie nie znają sie wzajemnie..w mnieszych miejscowościach jesli juz ukradna to łatwej jest znaleźć, ba!!! nawet natrafic (jak nasz kolega) na koleżkę złodzieja. Dopóki beda ludzie, którzy kupują dopóty beda ludzie, którzy bedą kraść.

Smutne to...podobnie jest z lusterkami, blendami, felgami, nerkami i innymi duperelami...wartymi jak sie okazuje spora kase...

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano
I prosze bardzo, teraz to mam problem. Na 99% moje kolpaki znalazly sie na allegro (bo koles z mojego miasta Koszalina wystawia i wystawil dzien po kradzierzy, a wiem ze takich kolpaczkow w Koszalinie malo) tak wiec dziwne zbiegi okolicznosci. BYlem na policji ale oczywiscie neta nje maja nawet nie moga sprawdzic i zbytnio nic nie zrobia bo nie mam oznaczonych, wiem ze byly w odpowiednich miejscach porysowane. Te z allegro sa na fotkach slabej jakosci ale widac rysy od spinek w tych miejscach co ja mialem (ale znow pewny na 100% nie jestem). Gliniarze radzili zeby sie ze sku... skontaktowac ze chce obejrzec towar przed zakupem ale koles sie kreci ze nie ma czasu i nie ma mozliwosci obejrzenia i nie moze zrobic lepszych zdjec (kreci ogolnie) Mam jego imie i nazwisko i wiem ze to zas... 16 letni szczur (juz na allegro sprzedal raz kolpaki na 100% robione). Nie wiem co zbytnio moge zrobic bo policja wyglada ze mi nie pomoze a takiego gnojka to bym nauczyl kultury tylko adresu nie mam ( a po nazwisku 4 jest w miescie). I chyba nic z tego nie wyjdzie. Szkoda ze nie mam znajomych w czarnych garniaczkach z czarnych bemek, lub Chucka Norrisa :)

No nie!!!! nie mozliwe...

Jesli plicja sie tym nie zajmie, to TY sie tym zajmij, skombinuje ekipe, 5-6 chłopa, umów sie na odbiór osobisty, wez cyfrówke , zrób zdjęcia dla kołpaków i "pomóż" jemu(złodziejowki) "odświerzyc pamięć". Jesli przypomni przypadkiem, to daruj, jesli za żadne skarby bede osiol sie upierać to wiesz co robic, tylko tak, zeby nie był śladów...jak chcesz wiedziec jak i co odezwij sie na priva....

Poskutuje. On opowie kolegom ...nie bój sie...

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

2oo> niż 4 koła

Opublikowano

bodziotx. powiedz że chcesz kupić i chcesz zapłacić przy odbiorze. umówi się z gościem, na policji powiedz że jedziesz po nie i chcesz żeby policjant jechał z tobą, myśle że w tej sytuacji ci nie odmówią. Rozmowę tam nagrywaj, w razie czego powiesz że policja odmówiła Ci pomocy.

Pojedź do gnoja i jak się okaże że twoje to weź a jak będzie się pluł to jeszcze w pysk mu daj. Jakby policja nie chciała z Tobą jechać to pojedź z jakimś znajomym. Jak gość ma krojone to policji się nie poskarży. W razie czego wszystko nagrywaj.

Opublikowano

Zobacz Kyokushin...chyba zgodzisz sie ze mna...Nie sztuka żyć w panstwie, gdzie wszystko jest łatwe , lekkie i przyjemne (jesli takowe w ogóle istnieje). Sztuka żyć w kraju takim jak Polska...Tu trzeba barc sprawy w swoje rece...Jak sie nie napocisz to niczego nie dokonasz, nic nie zrobisz...Jak nie ukradniesz to nie bedziesz mieć. Młodsze pokolenie przesiąka tymi zwyczajami, wychowuje się w tych przekonaniach...

ech..... :cry2: :cry2: :cry2:

2oo> niż 4 koła

Opublikowano

I tak i nie. Trzeba brać sprawy w swoje ręce, ale tak żeby po fakcie były one czyste. Niestety polskie prawo chroni złodzieja i trzeba to mieć na uwadze. W przenośni moża by rzec: Bić tak żeby bolało a żeby nie było widać.Co do młodszego pokolenia. Stary nie jestem, ale za moich czasów, w klasie w szkole był 1-2 idiotów. Teraz, np w klasie u siostry mojej panny (dziewczynka ma 17 lat - chodzi o siostre) jest może z 5 osób normalnych.

Różnica w 'rocznikach' między my a oni nie aż tak wielka a 'przepaść' jeżeli chodzi o wychowanie.

"Jak sie nie napocisz to niczego nie dokonasz, nic nie zrobisz...Jak nie ukradniesz to nie bedziesz mieć."

Z pierwszm zdaniem się zgodzę, z drugim nie. Potępiam wszelkiego rodzaju cfaniastwo i złodziejstwo. Powinno to (takie rzeczy jak kołpaki) być karane publiczną chłostą.

Niestety dla współczesnej młodzieży autorytetami są cfaniaczki robiące różne lewe machloje :doh:

Opublikowano

Ups....Kyokushin. Mam pomysł, moze zakonczymy to pisaie tutaj, bo za chwile Admin da nam popalić....

:modlitwa:

2oo> niż 4 koła

Opublikowano

Ostro jeszcze się nie zaczęło :8) Myślę że admin również żałuje kolegi który stracił kołpaki.

W ogóle to był to bardzo ładny wzór, szukałem takiego, lecz nigdzie nie mogłem znaleść :(

Opublikowano
Jak nie chce Ci podać adresu załóż konto z innego IP (konto na allegro) Kup u nieg a otrzymasz adres (może własciwy) .Jak nie bezie chciałosobiscie to tak zdobędziesz jego adres. Ja tak zrbiłęm jak radio buchneli znajommu. Jak masz możiwość bierzesz Karka szt jedna bądź paru. I jeziesz Krutko nie pytając czy on ukradł tylko chłopcze nie wiem czy wiesz ale kolesie ciebie sypneli nie wiesz komu zajebałeś kołpaczki .Natychmiast je oddajesz albo porpsotu teraz wyjdziemy a ty nie beziesz sie spodziewał Kiedy... Można też wykonać imitowany telefon do St aSpirana kowalskiego. Słuchaj stary jestem u gościa ma lewe kołpaczki zwinoł mi wczoraj miałem zaznaczone ... jak pęknie to znaczy ,że kradzione jak nie to znaczy ,żę nie kradzione :) Gówniaż raczej by pękł jak zachowasz powage i aktorstwo:) i Pan kark bedze wyglądał:) a jak nie masz karków to kolesi postawnych albo z krzywymi Ryjami.Pytanie czy warto o jakieś am kołpaczki ! Ja mysłe ,zę tak! dla zasady [/url]
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano (edytowane)
I tak i nie. Trzeba brać sprawy w swoje ręce, ale tak żeby po fakcie były one czyste. Niestety polskie prawo chroni złodzieja i trzeba to mieć na uwadze. W przenośni moża by rzec: Bić tak żeby bolało a żeby nie było widać.Co do młodszego pokolenia. Stary nie jestem, ale za moich czasów, w klasie w szkole był 1-2 idiotów. Teraz, np w klasie u siostry mojej panny (dziewczynka ma 17 lat - chodzi o siostre) jest może z 5 osób normalnych.

Różnica w 'rocznikach' między my a oni nie aż tak wielka a 'przepaść' jeżeli chodzi o wychowanie.

Święta racja :modlitwa: :modlitwa:

Swoją drogą moge ci pozyczyć Pimpusia i Niunie jak pojedziesz po kołpaczki, moje Pitbull'e dawno nic nie zagryzły :D :D

Jak jade do marketu to mam dziwny spokój w sobie, że na tylnim siedzeniu śpi mój Pimpek nawet nie mam alarmu...

Edytowane przez Fazer
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

cześć Klonas...

A ja musze zobaczyc TWoje kołpaki....ciekawe jak będa sie prezentowac w moim BMW.... :nana:

Nie wiem, jak was, ale mnie głupawka naszła i jak czytam wasze i swoje wypociny t mi sie smiac chce, tak pozytywnie...

Kurde chłopaki!!!! JEst nas tylu. W Gadansku zapewne znalazłoby sie kilku kafarów (karków)...

A więc właściciele BMW łączmy sie!!!!! :twisted2:

pomożecie????.............pomozemy!!! :dance:

2oo> niż 4 koła

Opublikowano

Swoją drogą moge ci pozyczyć Pimpusia i Niunie jak pojedziesz po kołpaczki, moje Pitbull'e dawno nic nie zagryzły :D :D

Swoją drogą jak jade do marketu to mam dziwny spokój w sobie, że na tylnim siedzeniu śpi mój Pimpek nawet nie mam alarmu...

Dobre!!!! :cool2:

Aby więcej takich dowcipnych wątkow na Forum...

Wcześniej jakis Forumowicz pisał coś o tym, ze na naszym Forum mozna przeczytać TYLKO o usterkach BMW :duh: , że BMW sie psują czy cuś...

jak się okazuje nie tylko. Mozna przeczytać cos w stylu: jak odzyskac skradzione kołpaki :nana: . Same zyciowe porady. Prawie jak poradnik domowy.moze kieys doczekamy się, ze przeczytamy na naszym Forum-jak upiec ciasto!!! :nana:

2oo> niż 4 koła

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.