Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi wskazuje 5,6 a faktyczne 6,1, więc różnie z tym bywa :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tak przy okazji żeby nie tworzyć nowego tematu, czy przy hamowaniu gdy uaktywnia się abs powinna mrugać kontrolka od niego na pulpicie? U mnie abs działa czuje jak pedał drga a kontrolka się nie świeci.
Opublikowano

Kontrolka abs ma świecić tylko podczas awarii systemu więc u Ciebie ok

Sent from my MT11i using Tapatalk 2

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W momencie gdy wyświetla Ci się średnie spalanie wciśnij i przytrzymaj przycisk od komputera pokładowego (w lewej manetce).

Odnośnie DSC zrób test zegarów i sprawdź czy kontrolka działa: test 2 wg instrukcji:

http://imageshack.us/photo/my-images/526/ukrytemenubmw.jpg/

Mam pytanko. Jak robię test zegarów w E46 318i 45 tydzień produkcji 1999 rok to tylko od 1.0 do 1.7 a później idzie od nowa. Jak przejść do następnych testów?

Move your head and your ass will follow.........................
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dawno tam nie zaglądałem, ale nie przypominam sobie, żeby był z tym jakiś problem, musisz przejść do 2.0 nie wchodząc w 1.0, czyli 1.1 itd.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
po prostu za szybko naciskasz guzik :D jak zaczniesz szybko naciskac to wchodzisz w 1.0 potem 1.1, 1.2 etc. Jak wejdziesz w 1.0 to chwile dłużej odczekaj i dopiero naciśnij wtedy pójdzie do 2.0 i tak dalej. Miedzy głównymi funkcjami rób dłuższe przerwy a jak chcesz wejść w ktoreś menu to szybciej nacisnij.
szukam
Opublikowano
Jutro sprawdzę kolego K3m0T1989. Mam nadzieję, że masz rację. Pozdro :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ma rację :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Kurde Panowie zrobiłem jak mówiliście i jest tak, że jak przekręcę na 2 pozycję kluczyk to jak mam na 1 to mogę wtedy przełączać lewym przyciskiem na następne do 21. Ale jak poczekam dłużej to przeskakuje mi z 1 na 1.0 i wtedy jak klikam to leci do 1.7 i z powrotem od 1.0. Reasumując czaję jak się przełącza. Jak kliknę na 2 to czekając chwilę przeskakuje automatycznie na 2.0 i wtedy jak nacisnę raz lewy przycisk to ma test zegarów ( mam kilka spalonych lampek od światel... ). Nie mogę za to zrobić innych testów bo jak dolatuję do 7 to chwilę czekam i mi się wyłącza test kodów i wraca godzina z przebiegiem. Kombinowałem na 1o sposobów ( odpalałem, wyłączałem zapłon, od nowa nawet prawy i nic... ). Pomocy jak po kolei jak na oślej łączce zrobić pozostałe testy łącznie (najważniejszy dla mnie ) z testem 7 czy tam 7.0 na temp.silnika??????????????????????
Opublikowano
Koledzy trochę pomieszali z tym testem ale ogarnąłeś :D Żeby używać innych testów najpierw wchodzisz w test 19 i tam na zmianę się wyświetla cośtam off i cośtam on i jak masz off to wtedy szybko wciskasz i odblokowujesz testy i możesz wchodzić w co chcesz. Po co tak jest nie pytaj. A i żeby w tych testach wrócić w górę czyli np z 1.1 chcesz do 8 to przytrzymujesz dłużej ten przycisk.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dzięki Panowie. pozdrowionka :cool2:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jeśli zakupię kabel pod komputer to dowiem się, czy system DSC nie działa czy to wina czujnika? Świecą się kontrolki DSC i ABS na tablicy