Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Niestety kolega w pracy pokazal mi jakies 'duperelki' na kosmetyka aut i podeszlo mi. Mojemu pojazdowi na pewno by sie przydalo bo po 200kkm ma jednak troche spracowany lakier...

Orientuje sie ktos z Was, moze polecic jakis sprawdzony punkt we Wroclawiu (lub okolice), ewentualnie Warszawa, gdzie wykonuja podobne zabiegi?

Albo chociazby ogledziny, ktore powiedza czy warto mi bawic sie w takie rzeczy czy lepiej bedzie po prosty zmienic lakier.

Dzieki! :-)

Pzdr.

dren

Opublikowano
Mr cleaner jest polecany. Co do Car-Spa są ludzie mega zadowoleni jak i ludzie którym wykonano usługę ,, na odpieprz się'' . Ogolenie z lakieru można bardzo dużo wyciągnąć. Pokaz jakieś foty może;)szkoda że mieszkasz tak daleko bo bym sam Ci zobaczył na żywo;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Żadne z powyższych. Sprawdzone nie polecam.

Jeżeli interesuje Cie jakość jak z relacji z kosmetyki to odezwij się na PW to podam namiary na gościa z KA co Ci przyzwoicie ogarnie auto za sporo mniejsza cenę niż car spa i te Wrocławskie wynalazki :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czesc,

Niestety kolega w pracy pokazal mi jakies 'duperelki' na kosmetyka aut i podeszlo mi.

Skoro Ci te "duperelki" podeszły to zachęcam Cię do przestudiowania forum i spróbowania własnych sił.

Ja też ponad rok temu przypadkiem trafiłem na KA i mnie trochę wciągnęło.

Sporo czytałem i oglądałem relacji. Na dzień dzisiejszy moja "kosmetyczka" jest już kompletna i wkrótce będę zaczynał pierwszą w życiu maszynową korektę lakieru.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja również siedzę w temacie - połknąłem bakcyla ;) Bardzo wdzięczne zajęcie.

Ja skompletowałem zestaw małego pucownika - w sumie troche mnie kosztował ale starczy też na długo, na pewno sporo dłużej niż jednorazowe potraktowanie lakieru w firmie detailingowej.

Dlatego zachęcam do własnoręcznego potraktowania lakieru - na początek ręcznie, wszelkie potrzebne rzeczy i sposób pracy są opisane na kosmetykaaut.pl

Opublikowano
A ma ktoś opinie o Detail King na ul. Składowej w Białymstoku

"Czas wykonania usługi to 5-10 godzin" na zrobienie "całego" (zewnątrz i wewnątrz) auta to wystarczający argument, żeby sobie tą firmę odpuścić. Poza tym nie mają żadnej galerii swoich prac. Znajdź lepiej kogoś z BB na kosmetyceaut, na pewno wykona to lepiej niż ta firma.

Opublikowano

Bez przygotowania powierzchni w postaci polerowania 2-u,3 etapowego odświeżysz tylko trochę lakier i tyle. Wg mnie nie ma sensu położyć nawet najlepszego wosku bez przygotowania powierzchni(usunięcia rys i hologramów).http://www.autokosmetyki.pl/diamondbrite_diamond_cut_pastamleczko_czyszczaconablyszczajace_wysoki_polysk_i_glebia_koloru,prev1188.html?reviews_id=682

Tutaj masz magiczny środek za całe 30zł który według nich wytrzymać ma rok......Bez komentarza;)

Opublikowano

Polerka to to nie jest. Bardziej chodziło mi o porządne wyczyszczenie i nawoskowanie.

Sam kupiłem i raz użyłem:

NXT Generation Tech Wax 2.0 Paste

MEGUIARS Gold Class Car Wash Shampo&Condition+

MEGUIARS Gold Class Bug & Tar Remover owady ! i glinkę

i efekt tego wosku jest średni, albo moja praca była średnia :? .

Bardziej chcę sprawdzić jak oni to zrobią i jaki będzie efekt.

Ps.Trudno żeby w tej cenie była jeszcze polerka auta.

Opublikowano
Polerka to to nie jest. Bardziej chodziło mi o porządne wyczyszczenie i nawoskowanie.

Sam kupiłem i raz użyłem:

NXT Generation Tech Wax 2.0 Paste

MEGUIARS Gold Class Car Wash Shampo&Condition+

MEGUIARS Gold Class Bug & Tar Remover owady ! i glinkę

i efekt tego wosku jest średni, albo moja praca była średnia :? .

Bardziej chcę sprawdzić jak oni to zrobią i jaki będzie efekt.

Ps.Trudno żeby w tej cenie była jeszcze polerka auta.

Twój zestaw jest o wiele lepszy niż ten z grupona;) Kwestia jest taka że nie wolo się spieszyć i robić wszystko trzeba pomału,sukcesywnie. Ja nie twierdzę że tam Ci nie wyczyszczą i nie nawoskują lakieru. Chodzi mi tylko że aby efekt zabiegu był zadowalający trzeba najpierw przygotować lakier w postaci odświeżenia(w przypadku niezłego stanu lakieru) lub też wieloetapowej polerki lakieru(gdy lakier jest w opłakanym stanie). Później już tylko wosk i szczegóły i cieszysz się autem na nowo;)

Opublikowano

Tak z ciekawości, jak długo się taki efekt utrzymuje? Tzn nie chodzi mi o to że auto się pobrudzi :mrgreen: tylko na ile mniej więcej km jest wyraźnie lepiej niż było.

A przy okazji, jak usunąć wżery po robalach na czarnym niemetalicu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko zalezy jak dbasz. Głowny problem to myjnie reczne i automaty, jeżeli masz checi i samemu będziesz myl auto to 2 lata to nie problem.

Co do wzerow to mozna probowac mocniej spolerować, albo próbować zaprawki jak sa naprawdę duze. Ale to pytanie bardziej do fachowców w tym temacie;)

Opublikowano

Ile takie cudo kosztuje ? Możesz Halfi sypnąc konkretem ?

Czy macie kogos sprawdzonego ze śląska ?