Skocz do zawartości

320d po lifcie wkurza mnie już(kto chce sie pożalić )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja sprowadziłem auto od prywatnego właściciela w DE prawie 3 lata temu - przez ten okres wymieniłem termostaty i poduszki silnika + pierdółki, które miały znaczenie estetyczne (np. nowa osłona progu bagażnika czy znaczek na maskę)

O olejach, filtrach czy odmie nie ma co wspominać bo to normalne sprawy.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
na forum pewnie nie ma nikogo kto wydał na e46 tak dużo w tak krótkim czasie jak ja, a mimo to swoje auto lubie i nie płacze. No i z racji wydanych pieniędzy nie sprzedam za rok tylko pewnie ktoś w rodzinie je potem odziedziczy.

... ja na tym etapie też już nie sprzedaje... zraz auto idzie na lakierowanie , pełne ... jedyne co to jak się silnik posypie to dostanie coś nowszego ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do budy w mojej e46 nie mogę się do niczego przyczepić i jedyne co mnie drażni to ten 2 litrowy diesel ,gdyby to byl 3.0d to była by inna bajka .
Opublikowano
znowu ja, dzięki wielkie za zwierzenia jednak panowie głowa do góry na szczęście nie mamy pompowtrysków jak vw, dwumasów jak ople i alfy,drogiej zawieszki jak volvo:) kiepskich silników jak renault DCI i francuski 1.6HDI toyoty znowu tracą ciśnienie sprężania:) ogólnie disle to shit które po 200 000km przydało by sie zmienić na nowe. Swoje e46 zostawie az do jungtimera bo za 20000 i jakims handlarzem próbującym ubic jeszcze 3000 na dzień dzisiejszy to się załamie i zacznę pić. Mam juz lekarstwo wydam do 4000 na jakiegos jungtimera typu e30, golf gti lub peugeot 205 xs zamin nie naprawią tej oranki w okolicach krakowa i w mieście pięknie wyglądającym tylko w telewizji
Opublikowano
TC moje tyle co wrociło z prawie pełnego malowania, dach, prawe drzwi i prawy przedni błotnik nie były ruszane a tak to cała reszta poszła :D
szukam
Opublikowano
u mnie na parkingu dostałe prawy błotnik i prawe drzwi... we Włoszech tylny zderzak ... nic poważnego , przedni i maska od kamyczków też swoje dostały ... czyli wypada pomalować całość :D

Chiptuning Łódź

Opublikowano
kolego zielo dokładnie tak samo mam soobofer zamontowany jak ty w sedanie tylko glosnikiem w strone foteli otwierasz podlokietnik i caly bass leci do srodka auta :)wzmaczniacz mam tez tak samo kolo zapasowe zabudowane na dole 700watt wzmaczniaczek' ja w moja tez troche juz wlozyłem. nowe wahacze przednie, amorki tylne, komplet 4 tarcz . przednie zimerman nawiercane ,tylne bosh, klocki zimerman sport przod i tyl swietnie hamuje ;) do tego wimiana swiec , pompy wody, przewody, wymiana plynu hamulcowego .oleju i filtrow i jescze termostat . do tego nowe oponki 225/45 r17 i uzywki zimowki z felgami czyli bedzie ponad 6 tys wkladu . narazie nie narzekam ostatnio wykrecilem spalanie wg kompa 5.1 w cyklu mieszanym a tak normalnie to 6 lub 6.7 jak byl nie dogrzany to pokazywalo 7,5 i 8.5 litra. Jedyne czego teraz zaluje to ze nie dolozyłem i nie kupilem 330ci bo w e46 mozna sie zakochac:)
Opublikowano

Tak , części plus inwestycje w auto ... Sporo opcji dolozylem ... M.in. xenon , sterowanie webasto , pełne zawieszenie bilstein B8 + sprężyny mpakiet , pełną skórzaną tapicerka kolor czerwony ( może bordo taki jak nowsze bmw ) mpakietowe , pompowane i grzane + plus boczki w kolor , podlokietnik bo nie miałem :oops:

Co do napraw wymian to chyba tylko seryjne turbo zostało i dwumas... Bo nawet lakier niedługo nie będzie seryjny...

Chiptuning Łódź

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skols, ja miałem niedzieloną kanapę, nijak nie szło inaczej tego rozwiązać. W każdym innym przypadku tylko subik w podłokietniku i gra :cool2:

Jak pomyślę o kombinacjach, jak chciałem coś tym autem przewieźć, to jeszcze bardziej lubię moje kombi. Choć sentyment pozostał, co widać w avatarze.

Opublikowano (edytowane)
Tak , części plus inwestycje w auto ... Sporo opcji dolozylem ... M.in. xenon , sterowanie webasto , pełne zawieszenie bilstein B8 + sprężyny mpakiet , pełną skórzaną tapicerka kolor czerwony ( może bordo taki jak nowsze bmw ) mpakietowe , pompowane i grzane + plus boczki w kolor , podlokietnik bo nie miałem :oops:

Co do napraw wymian to chyba tylko seryjne turbo zostało i dwumas... Bo nawet lakier niedługo nie będzie seryjny...

To ja niedlugo Tomek cie przegonie ponad rok i juz 12 tys wlozone ale czesci tylko orginal do tego malowanie prawie calego auta i male inwestycje wewnatrz,z lista rzeczy bym sie tu nie zmiescil aczkolwiek dla niektorych jestem zbyt wybredny dla tego u mnie w aucie nie m mowy o zadnej rdzy zadrapaniach na plastikach zniszczonej kierownicy czy odpryskach na lakierze. Jestem zwolennikiem pogladu jak dbasz tak masz a to ze wlozylem tyle, bo chcialem zeby mnie cieszylo a zdanie innych sie dla mnie nie liczy. :D

Edytowane przez marcin78uk
Marcin
Opublikowano
powiem wam, że ja też jestem w czołówce frajerów, co prawda w żadne moje BMW nie zainwestowalem tyle co wy, ale ja za to jednym jeżdżę rok i potem sprzedaję by kupić następne i znów inwestować... :P
Opublikowano
powiem wam, że ja też jestem w czołówce frajerów, co prawda w żadne moje BMW nie zainwestowalem tyle co wy, ale ja za to jednym jeżdżę rok i potem sprzedaję by kupić następne i znów inwestować... :P

Czemu od razu frajerow chyba pasjonatow bardziej ktorzy auto traktuja jak czlonka rodziny :D Ja nie sprzedam bo nic za 20 tys lepszego nie kupie a podrugie czeka mnie remont chalupy wiec kase potrzebna. :D

Marcin
Opublikowano

To ja niedlugo Tomek cie przegonie ponad rok i juz 12 tys wlozone ale czesci tylko orginal do tego malowanie prawie calego auta i male inwestycje wewnatrz,z lista rzeczy bym sie tu nie zmiescil aczkolwiek dla niektorych jestem zbyt wybredny dla tego u mnie w aucie nie m mowy o zadnej rdzy zadrapaniach na plastikach zniszczonej kierownicy czy odpryskach na lakierze. Jestem zwolennikiem pogladu jak dbasz tak masz a to ze wlozylem tyle bo chcialem zeby mnie cieszylo a zdanie innych sie dla mnie nie liczy. :D

... Dopiero sie rozkrecam ...:)) w kolejce malowanie , kierownica mpakiet , felgi , zderzaki mpakiet , audio , podsufitka czarną ... No i swap ale dopóki ten silnik jeździ to niech jeździ ....

Aha Marcin i bardzo mi sie podoba Twoja navi.... :D

Chiptuning Łódź

Opublikowano

To ja niedlugo Tomek cie przegonie ponad rok i juz 12 tys wlozone ale czesci tylko orginal do tego malowanie prawie calego auta i male inwestycje wewnatrz,z lista rzeczy bym sie tu nie zmiescil aczkolwiek dla niektorych jestem zbyt wybredny dla tego u mnie w aucie nie m mowy o zadnej rdzy zadrapaniach na plastikach zniszczonej kierownicy czy odpryskach na lakierze. Jestem zwolennikiem pogladu jak dbasz tak masz a to ze wlozylem tyle bo chcialem zeby mnie cieszylo a zdanie innych sie dla mnie nie liczy. :D

... Dopiero sie rozkrecam ...:)) w kolejce malowanie , kierownica mpakiet , felgi , zderzaki mpakiet , audio , podsufitka czarną ... No i swap ale dopóki ten silnik jeździ to niech jeździ ....

Aha Marcin i bardzo mi sie podoba Twoja navi.... :D

Ja juz sie nie scigam z twoimi planami moze jeszcze wymienie magiel i jakies tam duperele,musze chate wyremontowac wiec bede jezdzil jeszcze ze 3 lata napewno i jak dobije na budziku do 400tys to do zyda :D

aha od navi fuck off :D

Marcin
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja posłuchałem kolegów i kupiłem 320i niby mała różnica małe i albo małe d .

Ja 4 lata temu kupiłem 323i. Jestem bardzo zadowolony. Auto niemal bezusterkowe. Najwieksze wydatki jakie miałem to nowe opony i nowe hamulce - ale to przeciez trzeba zmieniac w kazdym uzywanym aucie.

Jesli chodzi o usterki to: wymieniony termostat, wymieniony zbiorniczek płynu chłodniczego, była nieszczelność dolotu, wymieniona manszeta.

Chciałem sprzedac swoje 323i i zmienic na e60, ale bardzo ciezko znalezc dobre e60, a jeszcze ciężej sprzedac za rozsadną cenę zadbane e46. A że bardzo dobrze mi sie jezdzi e46, to po co zmieniac? Pojezdze jeszcze kilka lat i wtedy pomysle o zmianie.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Panowie nie placzmy widzialy gały co braly:) do niektorych pasuje Bedziesz Mial Wydatki. ale ja pozostaje przy hasle Bardzo Mocny Woz:) u mnie stoja na podworku 3 :) moja e46 full m pakiet 320d .siostry e36 320i ,6cio garowy. i starego e60 530d on to zabulil ostatnio 10tys az zal mi go było:) a tak nawiasem ile kosztuje poszycie skora foteli ?
Opublikowano
ok 2500zł z boczkami... ale jesli chcesz do e46 to chyba szukałbym foteli , tylko że ciężko znaleźć w dobrej opcji ... ja w końcu dostałem coś przyzwoitego czerwona ( bordowa ) skóra , pompowane i grzane mpakiet oczywiście ... szukałem na pełnym wypasie z elektryką i pamięcią ale bardzo cięzko znaleźć , ostatnio widziałem pierwszy raz takie od 3 lat nawet wpłaciłem kasę ale gość zrezygnował ze sprzedaży i wstawił żonie do samochodu ... :(

Chiptuning Łódź