Skocz do zawartości

wycieraczki wymiana e39 problem w doborze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chce wymienic wycieraczki w e39.Z tego co widze to nie da sie zalozyc innych niz ori.Czy da sie jakos to zrobic zeby zalozyc zzwykle wyciaraczki z marketu??bo w sprzedazy sa tylko boshe za 80zl+wysylka ale slyszalem ze nie sa jakiejs super jakosci i nie raz zwykla wyciaraczka za 10zl jest lepsza,tym bardziej ze potrzebuje tylko jedna sztuke bo druga jest ok....
Opublikowano

nie wiem jak bosch, ale valeo wytrzymało mi 2 lata, więc i tak nieźle.

Jest droga (ok 90-100zł), ale przynajmniej nie piszczy podczas przesuwania i zgarnia bardzo dobrze wodę, a z tanimi różnie bywa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na chwilę obecną mogę polecić valeo, zbierają świetnie, są ciche, i już wytrzymały dłużej niż bosch.

Wg mnie wycieraczki za 100pln powinny przynajmniej rok wytrzymać, a nie 3 miesiące i kosz.

Na allegro są płaskie dedykowane do e39, ale trzeba się pozbyć mocowań przy ramionach, koszt ok 50pln, podobno dobra trwałość.

Opublikowano

duze znaczenie na trwałość z pewnością ma eksploatacja wycieraczek, a juz zabojstwo jest skrobanie wycieraczkami szyb w zimie, nawet szronu.

Uzywać minimalnie srodka do intensywnego zmywania i dobrze jest nie myć zaschnietych brudem szyb, tylko sobie pojechac na myjnie, ew. scierką z mikrofibry umyć szybę. Co innego w deszcz.

Valeo to dobra firma. Ja rowniez polecam

Opublikowano

Kupujesz uniwersalne piora motgum o odpowiedniej dlugosci. Rozginasz mocowanie piora w ori wycieraczce i wysuwasz pioro, na jego miejsce wsuwasz pioro motguma z tymi metalowymi blaszkami usztywniajacymi. Zaciskasz kombinerkami.

Ja zaplacilem 50zl za 2 cale wycieraczki. Zbieraja bardzo dobrze a najwieksza ich zaleta jest taka, ze przy kolejnej wymianie moge kupic same gumki i koszt to ok 10zl. Polecam takie rozwiazanie- motgum to dobra jakosc i bajecznie niska cena.

Opublikowano

a mieliscie taki przypadek ze wycieraczka podskakuje na szybie

ja tak mialem kupilem bosha po 3 miesiacach znowu zaczeła podskakiwac do tego jak wraca to jest taki trzask jakby guma była za twarda ???

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a mieliscie taki przypadek ze wycieraczka podskakuje na szybie

ja tak mialem kupilem bosha po 3 miesiacach znowu zaczeła podskakiwac do tego jak wraca to jest taki trzask jakby guma była za twarda ???

No właśnie ja tak mam z Boschem.A poprzednie ori były chyba ze 2 lata i nic się nie działo.Kumpel też kupił Boscha i ma dokładnie to samo.

Widocznie te wycieraczki mogą tylko 3 m-ce :norty:

ec2Wze6.jpg