Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynam poszukiwania M3 i teraz chcialbym sie dowiedzieć co lepsze manual czy smg ?

Jeżeli ktoś użytkował to proszę o opinie, ewentualne usterki i na co zwrocić szczególną uwagę ?

Z góry dzięki

Domin

Burn Ur rubber not Ur soul :)
Opublikowano
spytaj ma m forum lepiej :) tutaj pewnie wielu teoretyków a mało kto jeździł tym autem. Sa zwolennicy jednej jak i drugiej i reszte doczytasz tam :)
szukam
Opublikowano
Dzięki za info :) Nie spojrzalem, że jest oddzielne forum M :) Chociaż duzo informacji nie znalazlemto zawsze coś...
Opublikowano

Kolego

my tu mamy większe problemy niż "M3 w smg czy manualu" ?

np

BENZYNA W GAZIE CZY DIESEL panie ??? Hehehhehehe :norty:

BMW E46 320i
Opublikowano
Przeczytałem tyle różnych opini, że niestety nie ma opcji, ale muszę wsiąść w SMG i manual, aby samemu przekonać sie i dopasować auto do swojego stylu jazdy :) Zawsze wolałem manual, bo wtedy podczas szybkiej jazdy mam wieksza pewnośc, że cos nie stanie się sekundę później :) Jak wsiąde w oba auta i się przejade dam znać co mi bardziej podpasowalo i dlaczego.
Opublikowano

kiedyś przymierzałem się do m3 ( mam nadzieje ze będzie okazja jeszcze kupić ) to z tego co pytałem użytkowników, czytałem na forach konkretnie m i konretnie m3 to z tego co pamiętam to smg jest właśnie szybsza niż manual, tyle żę droższa jak coś walnie i ciężko z diagnozą jak coś nie tak jest

poprzeglądaj filmiki na YT jak jest m3 przyśpieszenia to widać jak to wygląda z smg i mamual

z tego co wiem właśnie przy m3 smg nie jest po to żeby było wygodniej ale szbciej, sam jestem wielkim przeciwnikiem automatu ale jeśli rzeczywiście jest szybciej i możńa się przyzwyczaić to czemu nie

Opublikowano

przy automacie możesz skupić się na samej jeździe bez konieczności wachlowania drążkiem- obie ręce na kierownicy i jedziesz, wygodniejszy w korkach

Manual daje Ci wg.mnie lepsze "czucie" auta ,

Ja osobiście jednak wybrałbym manuala za przyjemność z jazdy ale to tylko moje zdanie

Najlepiej tak jak mówisz , przetestować w praktyce jak się spisuje SMG

Opublikowano
no smg podobno zdrowo kopie po plecach i potrafi byc brutalna. Skrzynia ręczna sterowana automatycznie a to troche roznica od automatu :)
szukam
Opublikowano
Zdania są mocno podzielone. Jedni twierdzą, że SMG jest lepsze i szybciej zmienia biegi, drudzy, że manual. Opinii przeczytałem już chyba z 1000 :P Może ktoś ma linki do strony z danymi o szybkości zmiany przełożeń SMG ? Porównamy do zmiany biegów w manualu :) Myślę, że to kwestia przezwyczajenia, indywidualnych preferencji kierowcy. Na pewno jest jeden plus SMG dwie rączki na kierownicy :D
Opublikowano
Może dla kogoś to będzie najgłupsze pytanie dnia ale SMG ma sprzęgło tzn pedał który trzeba wciskać? Bo jeśli nie to czym to się różni od zwykłego automatu?
Opublikowano

nie ma sprzegła. Nie jest to automat zbudowany od podstaw, tylko ręczna skrzynia w której siłowniki czy coś tam przerzucają biegi za ciebie. Skrzynia ręczna sterowana automatycznie.

dokładną budowe pewnie poznasz przez google.

szukam
Opublikowano
nie ma sprzegła. Nie jest to automat zbudowany od podstaw, tylko ręczna skrzynia w której siłowniki czy coś tam przerzucają biegi za ciebie. Skrzynia ręczna sterowana automatycznie.

dokładną budowe pewnie poznasz przez google.

dokładnie nie ma sprzęgła ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/