Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogladaliście Drogówke ostatnia. He he usmialem sie z policjantow dumnych ze dogonili swoim mondeo E46 M3 ktore im uciekalo 180km/h ale kurcze spoko odchodzil im gdyby to byla autostrada a nie droga jedno jezdniowa i ze co chwile musial zwalniac to by pewnie wycieli ten poscig bo juz by nie bylo powodow do dumy. Ale podobalo mi sie poscig i spoko tlumaczenie kierowcy ze sie przerazil patrolu z radarem na poboczu ale mu nago tak jakos na gazie zostala :twisted:

Pozdrawiam

Grzesiek

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

Ja oglądałem. Ale się panowie policjanci "podjarali" że w końcu udało im się zatrzymać to BMW :)

Gość jak by chciał się z nimi pobawić to by ich tak odstawił że ho ho...

I tak nie mogli go dojść przez kilka ładnych kilometrów.

A tak zarobił 10 pkt i stał się lżejszy o 700zł.. :D

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano
u nas leszcz w crx'e nie dal rady 150 konnej octavce--poscig przez trzy miasta zakonczyl sie w zaspie--po hondzie,, i pochodzi troche pieszo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: za prawego siedziala jego dziewczyna :mad2: :mad2: :mad2:

...kwintesencja piękna i harmonia ksztaltów E36..:)

http://tygra85.w.interia.pl/szablon_obrazki/okopt.JPG

Opublikowano
Kiedys rozmawialem troche dluzej z policjantem z drogowki - mowil, ze wiekszosc 'uciekinierow' najdalej po paru kilometrach wypakowuje w krajobraz. Im szybszy samochod, tym wieksza szansa, ze poscig tak sie skonczy. Oczywiscie policyjne samochody nie maja ubezpieczenia AC i w razie kraksy z winy policjanta koszty naprawy sa mu potem potracane z pensji, wiec nic dziwnego, ze chlopaki do poscigu zabieraja sie raczej 'ostroznie' ;). Ale w wiekszosci przypadkow wystarczy, ze policja jedzie na sygnale w bezpiecznej odleglosci za kretynem, ktory zdecydowal sie na ucieczke. Jezeli tylko nie straca go z oczu, a do tego przewaga w mocy i umiejetnosciach kierownika musza byc znaczne, to raczej go dorwa.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Tym bardziej że oni mogą wezwać inne radiowozy które mogą ustawić blokadę.

Ucieczka przed policją to jedna z głupszych rzeczy jakie można zrobić.

Nawet jak im umkniesz, to na drugi dzień Cie znajdą. Każdy pościg jest nagrywany i zawsze mają numery delikwenta... po nitce do kłębka

Można sobie naprawdę przesrać w ten sposób.

Opublikowano
Każdy pościg jest nagrywany i zawsze mają numery delikwenta...

Eeetam... nie wszystkie radiowozy są wyposażone w kamery przecież.

Znam gościa który jeździ e34 już 4 lata bez prawka (bo mu zabrali), i mówi że zawsze ucieka jak chcą go zatrzymać :D

A swoja drogą to dawno go już nie widziałem :roll:

Może go złapali...

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano
chodzilo mi o to ze nie dosc ze narazal swoje zdrowie to jeszcze swojej dziewczyny :mad2: :mad2: totalny glupek

Opublikowano
.........w razie kraksy z winy policjanta koszty naprawy sa mu potem potracane z pensji,

policjanci sa ubezpieczeni...

.....ale i tak nie warto narazac zycia....

Opublikowano
Nawet 325 da rade uciec 2.5 litrowemu mondeo nie wspominajac o M3.

Do kontroli policyjnej nalezy sie jednak zatrzymac a nie uciekac. :D

mam taki filmik z pościgu (w USA) za M3e30, robionym z kamery na radiowozie ... ucieka po autostradzie a i tak nie mógł jakoś zgubić

tego amerykańskiego traktora... ciekawe cóż to było za auto...

Opublikowano
.........w razie kraksy z winy policjanta koszty naprawy sa mu potem potracane z pensji,

policjanci sa ubezpieczeni...

.....ale i tak nie warto narazac zycia....

Byc moze jakos od niedawna. Pare lat temu na 100% nie byli.

A co do tego, ze nie kazdy radiowoz ma nagranie - co z tego, wystarczy, zeby policjant zanotowal numery rejestracyjne pojazdu, czasem nawet wystarczy marka, kolor i niepelny numer.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Ja osobiscie nie pochwalam zadnych ucieczek.Wszelkiego rodzaju ucieczki to tylko dodatkowe niebezpieczeństwo dla innych uczestników ruchu.

Tutaj CHYBA nikt nie pochwala ucieczek...

A że o nich piszemy? Codziennie mają miejsce, więc dlaczego o nich nie pisać :)

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano
Ogladaliście Drogówke ostatnia. He he usmialem sie z policjantow dumnych ze dogonili swoim mondeo E46 M3 ktore im uciekalo 180km/h ale kurcze spoko odchodzil im gdyby to byla autostrada a nie droga jedno jezdniowa i ze co chwile musial zwalniac to by pewnie wycieli ten poscig bo juz by nie bylo powodow do dumy. Ale podobalo mi sie poscig i spoko tlumaczenie kierowcy ze sie przerazil patrolu z radarem na poboczu ale mu nago tak jakos na gazie zostala :twisted:

Pozdrawiam

Grzesiek

Ma ktoś nagraną tą nagonkę na BMW :?: :?: :wink:

Opublikowano
ja pamietam jak w lublinie koles uciekal nowa 7demka ale gonili mondeo nieoznakowany i on sobie jechal puzniej sie tlumaczyl ze myslal ze chca mu auto ukrasc :D i dlatego sie niezatrzymywal pozdro

Myśle że w takiej sytuacji każdy z nas by uciekał.

Weź, jedziesz sobie i tutaj jakieś typy cie śledzą czy gonią jakimś autem które bynajmniej nie wygląda na policyjne.

Kiedyś mi chcieli skroić auto (fiata uno), miałem z 18-19 lat wtedy, gonili mnie spory kawałek, uciekłem na parking policyjny, dopiero tam jak zobaczyli tabliczke 'policja' to odjechali... gonili mnie Audi jakimś.. BMW jeżdżą porządni ludzie :cool2:

Opublikowano

ogladalem to i zdziwilo mnie dlaczego dostal 10 punktow tylko

skoro mial 2 wykroczenia i jedno z nich bylo za 10 punktow i 500zl

dodatkowo nie wlaczyl kierunkowskazu ale nie dali mu za to punktow a mandat dali!

a moze ze to wykroczenie punktow nie naliczaja ???

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

znam goscia co raz uciekł polipałom...Smigał motocykle. udało mu sie raz dwa-teren niezbudowany. Opowiadał pozniej, ze nie zdazyli nawet sprawdzic ani zobaczyc jego rejestracji....

Ale czekał w lesie prawie 12 h zanim wyszedł z ukrcia.

Lepiej nie uciekac. po co komu taakie niebezpieczenstwo...

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano

Ma ktoś nagraną tą nagonkę na BMW :?: :?: :wink:

Chcialem nagrac bo to byla juz powtorka wczoraj w nocy o 1.50 bo przedtem chyba w środe lecialo i tylko zdarzylem zobczyc odjezdzajace zlote M3 z kontroli. Chcialem ale tak wideo zepsute podlaczenia z kompem nie mam a chcialem choc prymitywnie zfilmowac to aparatem ale tato zabral na delegacje :mad2: :mad2: a naprawde fajne to bylo. gosciowi zlegalo czy dostanie 100, 200. 500 czy1000 zl bo widac ze kasy mial sporo a w bagazniku chyba przygotowanie na jakas spora impreze :lol:

kiedys musze miec nie koniecznie zlote ale M3 :wink:

pozdrawiam

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

gdybym był przestępcą i nie miałbym nic do sracenia, to gdybym iał M3 (nie kradłbym takiej nikomu) to spróbowałbym ucieczki od Policji. Biorąc pod uwagę, ze w rzeczpospolitej wg KKarnego jest system wymiaru kary łącznej (kary sumują sie w ten sposób, ze nie dodaje sie je do siebie, tylko niejako zawierają się w najwyższym wymiarze kary) to wymiar kary łacznej nie byłby podwyższony, bo kara główna i tak przekraczałaby tę wymierzoną za niezareagowanie na polecenie funkcjonariusza oraz za storzenie realnego zagrożenia w ruchu drogowym i nrażenie na niebezpieczeństwo innych uczestników ruchu drogowego.

A więc...

PS: nie namawiam do takiego działania :twisted2: :twisted2:

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano (edytowane)
Kiedyś mi chcieli skroić auto (fiata uno), miałem z 18-19 lat wtedy, gonili mnie spory kawałek, uciekłem na parking policyjny, dopiero tam jak zobaczyli tabliczke 'policja' to odjechali... gonili mnie Audi jakimś.. BMW jeżdżą porządni ludzie :cool2:

ostatnie Twoja linijka na wątek humor sie nadaję :nana: :mrgreen:

Edytowane przez T-żółw
Opublikowano
Tym bardziej że oni mogą wezwać inne radiowozy które mogą ustawić blokadę.

Ucieczka przed policją to jedna z głupszych rzeczy jakie można zrobić.

Nawet jak im umkniesz, to na drugi dzień Cie znajdą. Każdy pościg jest nagrywany i zawsze mają numery delikwenta... po nitce do kłębka

Można sobie naprawdę przesrać w ten sposób.

Niestety nie zawsze. Mam kumpla w drogówce. Gonił Mercedesa E (nowego). Zwiał im, mimo że gobiły go 3 radiowozy (Focus kombi). Oczywiście nie zanotowali też żadnych numerów. :duh:

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano
znam goscia co raz uciekł polipałom...Smigał motocykle. udało mu sie raz dwa-teren niezbudowany.

A ja o takim kozaku też słyszałem. W TV i radio i nawet w gazetach potem czytałem. Był on wpadł pod autobus i chwilę później stanął przed obliczem Pana...

Kibole zamieszki później nawet czynili by uczcić pamieć o nim...

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::