Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pan_człowiek- 525 24V to w E34 najlepszy kompromis miedzy osiagami a ekonomią i z tym silnikiem auta radze Ci szukac

robard - kwota o której mowisz sprawia ,iż nasuwają mi sie na mysl od razu E34 z silnikami M30 - 530 i 535 . Szukaj manuala i na pewno nie bedziesz rozczarowany.

SAm miałem 730 E32 R6 manual i dynamika do 200 km/h była więcej niz wystarczająca. Chociaz szczerze trzeba przyznac ,ze od 213 km/h( licznikowych ) , po wrzuceniu piątki , siły wyraznie ubywało.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A powiedz mi Frank, czy nie lepiej dołozyć jeszcze troszkę i poszukać e32 bo na e38 to juz nie sięgne z kasą, ale wydaje mi się, ze siódemki to chyba sa zbyt ...hm..brak mi odpowiedniego słowa...są zbyt reprezentatywne do szaleństw? Coś z e38 to chyba w przyszłosci do wożenia 4 szanownych liter jak juz mi sie znudzi obecny tdsik

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
najwcześniej jesienią, więc myślę, że cos fajnego z dobrym wypasem się znajdzie na niemieckich wyszukiwarkach, tak sobie myślę wydać ok. 7 000 tyś PLN

:shock: 7tys za E32???? to nie ma sensu kupowac w PL za 13 tys :shock: a mzoe ja juz nie dowidze?? eh te uczenie sie po nocach :(

Opublikowano
A powiedz mi Frank, czy nie lepiej dołozyć jeszcze troszkę i poszukać e32 bo na e38 to juz nie sięgne z kasą, ale wydaje mi się, ze siódemki to chyba sa zbyt ...hm..brak mi odpowiedniego słowa...są zbyt reprezentatywne do szaleństw? Coś z e38 to chyba w przyszłosci do wożenia 4 szanownych liter jak juz mi sie znudzi obecny tdsik

szaleństwa...hmmm- wiesz -wiekszość E32 jest z automatem, nie wiem jakie szaleństwa masz dokładnie na mysli ale wez pod uwage, ze E32 jest nieco ciezsze i nieco mniej poreczne od E34. Generalnie E32 było konstruowane z myslą o połykaniu autostrad a nie driftach i zygzakach na placu ...

Ale tak czy owak do dynamicznej jazdy przy nizszych predkosciach najlepiej nadają się 735 manual / 730 V8 manual oraz ( chociaz automat ) - 740 V8 .

750 z uwagi na przełozenia skrzydła rozwija od 160 km/h .

Opublikowano

Pan_człowiek piszesz:

7tys za E32???? to nie ma sensu kupowac w PL za 13 tys Shocked a mzoe ja juz nie dowidze?? eh te uczenie sie po nocach

oczywiście, ze nie będzie to już auto Bonda, ale ja nie czytałeś poczatku moich wywodow to chcialbym w przyszłosci kupić sobie coś do pobawienia się jazdą, mocny silnik, dobry wypas i nie żal ja mi sie ptrzez ostrego buta fura po roku rozłozy..oczywiście jak bedę miał trochę wolnej gotówki, ale teraz to muszę wyszykowa do czerwca tds-a, wczoraj dzisiaj kupilem garaz (murowany w ciągu), a jeszcze palnuję do końca marca kupić chtę, a mam okazję w sąsiednim bloku za dobrą cene, wiec jak juz to najszybciej na jesieni..a jak się troche poszuka na niemcach to mozna coś znaleźć za nie tak duze pieniadze, przykład sasiad wyrwał przeszukujac neta w belgii 98 rok tds-a 525, podobny do mego, ale full (skóra, nawigacja, klima automatyczna, ksenony, białe kierunki itd) dokładnie to w połowie grudnia, przyjechal sam wracając z anglii na swieta, z zarejestrowaniem wyszło mu wszystkiego 30 tys PLN , a ja za soją bete dałem 7,5 wiecej o rok młodsza i bez takiego wypasu

Więcej mocy:

Opublikowano
szceniackie zachcianki..ha ha ha, kiedy sie było szczeniakiemnie było stać na takie zachcianki, a teraz tez ciężko, ale po coś człowiek to całe zycie tyra nie?! jakieś przyjemnosci tez mi się należą, a tylko patrzeć ja mi córka zaraz pójdzie na studia i dziadkiem zostane:))

Więcej mocy:

Opublikowano

ja mogę zaproponować za 9.900 530i rocznik 1989, ale bez LPG... a myslę, że do 12.000 to spoko coś sie kupi ;)

PS.kumpel kupił Carinę i na mrozach mu nie zapaliła :D

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
ja mogę zaproponować za 9.900 530i rocznik 1989, ale bez LPG... a myslę, że do 12.000 to spoko coś sie kupi ;)

bo widocznie "japonska jasnie pani " jest zbyt dobra na takie mrozy i nie bedzie się w takich warunkach przemęczac :lol: :lol:

a Twoja 530 jest z pewnoscią godna uwagi, Greg :cool2:

Opublikowano

bo widocznie "japonska jasnie pani " jest zbyt dobra na takie mrozy i nie bedzie się w takich warunkach przemęczac :lol: :lol:

a Twoja 530 jest z pewnoscią godna uwagi, Greg :cool2:

Godna godna...tylko chętnych na nią nie ma :D a kumple przez Carinę na kolokwium z matmy nie dojechali hihihihi... nie wiem jak 530 bo ostatnio stoi w garażu ale moja 318 stoi pod chmurką i odpala bez problemu ;)

PS.odpukać bo już 3 dni nią nie jeździłem, ale po 5 za I razem odpaliła... miałem tylko śmieszną przygodę...trochę zrobię offtopic, ale napisze... bo ją sobie odpaliłem...skrobię skrobię lód z szyb...po czym chcę wyjśc..a tutaj drzwi zamknięte...myślę co u licha...a tutaj...nie wiem z jakiego powodu zamki się zaryglowały i musiałem biec po drugi komplet kluczyków do mieszkanka w tym mrozie..a parking strzeżony mam jakieś 7 minut od domu :)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Opublikowano

Godna godna...tylko chętnych na nią nie ma :D

bo ciezko dzis cos sprzedac , jak kiedys cos zacząłem przebąkiwac o sprzedaniu mojej i zaczeły sie sypac oferty rzedu 10 - 11 tys a ja od kupna juz włozyłem w czesci itp ponad 3500zł to powiedziałem Żonie ,zeby sie szykowała do przejecia tej 740 , bo jak kupie sobie cos innego to Ona ją dostanie :D

Opublikowano
Frank TWoja Żona będzie bardzo groźne wyglądać w tej czarnej siódemce ;) respect ;)

Opublikowano
Jak chcesz cos kupic to faktycznie poszukaj na niemieckich stronach. JA w taki sposob znalazlem swoja 535i z 1990 r na prawie pelnym wypasie (brak klimy). Wszystko inne jest co bylo w modelach z tego roku. No i dodatkowo poprzedni wlasciciel to byl fan schnitzera i BMW serii M bo peeło dodatkow jest, a calosc kostet tylko 1500 euro
Opublikowano

Kolego!!!

Zapukales nie w te drzwi :mad2:

Tutaj,na tym forum nie znajdziesz obiektywnych odpowiedzi :duh:

Moim zdaniem przesiaduja tutaj sami maniacy(do ktorych i ja sie zaliczam) :cool2:

Co do awaryjnosci Toyoty...moja mama kupila z salonu nowke corolle i w ciagu roku wymieniala dwa razy skrzynie biegow...

2FST4U
Opublikowano
Witam!!!

Zastanawiam sie czy dysponujac ok. 12 tys zł warto kupowac 5.20 ew. 5.25. Jaki rocznik za to mozna dostac? I jeszcze jedno co byscie wybrali (prosze o obiekttwizm :P) Toyote Carine E2.0 GLi czy 5.20 ?? Głównie zalezy mi na bezawaryjności i pojemnośći bagażnika.

Pzdro!

Kupuj carine E 2.0 ale w dieslu. ja miałem. Mialem ją wypadek przy przebiegu 480 tys. Skasowaną wziął taksówkarz i nadal ja smiga..a kupilem BMW i cały czas sie psuje. Auto ma jezdzic a nie stac u mecha ika cała wicznośc ma sie cos pieprzc w tym BMW...Tu za duz jest elektroniki...kupuj carine!!!!

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano
powiedziałem Żonie ,zeby sie szykowała do przejecia tej 740 , bo jak kupie sobie cos innego to Ona ją dostanie :D

Tak trzymać ! Moja żona też dojeżdża po mnie samochody, teraz się nie może odkleić od 730ki, a spróbujcie za nią nadążyć ! Acha, i uwielbia manuale, twierdzi obecnie, że 730i manual to idealne auto dla kobiety !

(gorzej, że zaczyna czynić zakusy na 850kę, póki co kluczyki chowam głęboko ... :mrgreen: )

Beemka do codziennej jazdy za 12 tys - wybór przeogromny. Za 7 tys do zabawy - trochę trudniej, raczej E34 sprzed 89-90 roku w stanie nieco wskazującym na zużycie. Polecam 535i, 525i z tych lat ze 170 KM mocy po pierwszej przesiadce z TDSa zachwyci, po jakimś czasie pozostawi niedosyt.

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano

Godna godna...tylko chętnych na nią nie ma :D

bo ciezko dzis cos sprzedac , jak kiedys cos zacząłem przebąkiwac o sprzedaniu mojej i zaczeły sie sypac oferty rzedu 10 - 11 tys a ja od kupna juz włozyłem w czesci itp ponad 3500zł to powiedziałem Żonie ,zeby sie szykowała do przejecia tej 740 , bo jak kupie sobie cos innego to Ona ją dostanie :D

nie zgodze sie z Toba - auto musi byc zadbane a znajdzie sie na nie napewno kupiec, oczywiscie nie mozna przesadzac z cena (np 18.000 za e34 z 93 roku - gdzies na forum ktos sie oglosil - bardzo optymistyczne podejscie do sprzedazy :lol: ) moje E30 sprzedalo sie praktycznie od razu i to za cene jaka chcialem dostac - srednia cena rynkowa + jakies 500 pln za gadzety. Dodam ze przez rok eksploatacji zarobilem na nim ponad 1000 pln nie inwestujac wiecej niz 200 pln.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

a ja się z Tobą nie zgodze :D - im wieksza pojemnosc tym trudniej sprzedac auto - poza tym pokutuje opinia, ze po auta z duzymi motorami jezdzi sie do Niemiec.

Co do ceny - 18 000 za 540 w dobrym stanie to chyba zadna przesada. Ot , 3600 Euro + transport, opłaty, rejestracja ...uzbiera się ..i juz mamy 18 000 zł

Generalnie nagle zapanowała moda, ze u nas ma byc taniej niz w Niemczech - to chyba przesada ....

Opublikowano
a ja się z Tobą nie zgodze :D - im wieksza pojemnosc tym trudniej sprzedac auto - poza tym pokutuje opinia, ze po auta z duzymi motorami jezdzi sie do Niemiec.

Co do ceny - 18 000 za 540 w dobrym stanie to chyba zadna przesada. Ot , 3600 Euro + transport, opłaty, rejestracja ...uzbiera się ..i juz mamy 18 000 zł

Generalnie nagle zapanowała moda, ze u nas ma byc taniej niz w Niemczech - to chyba przesada ....

Za 540 to moze i nie :) zalezy jak na to patrzec - ale ktos tyle krzyknal za 525 :). A z ta pojemnoscia tez nie jest tak do konca - przeciez potencjalny klient szuka wlasnie takie auta jakie ja chce mu sprzedac - nikt szukajacy 316 nie zadzwoni po 327i :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D