Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Zastanawiam sie czy dysponujac ok. 12 tys zł warto kupowac 5.20 ew. 5.25. Jaki rocznik za to mozna dostac? I jeszcze jedno co byscie wybrali (prosze o obiekttwizm :P) Toyote Carine E2.0 GLi czy 5.20 ?? Głównie zalezy mi na bezawaryjności i pojemnośći bagażnika.

Pzdro!

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

siostra posiada 520 z 91 z lpg, elektryka i szyberdachem w automacie, nabyte za niecale 10'000 prawie rok temu, co do awaryjnosci to zepsula sie 1 rzecz: blokada kierownicy - naszczescie przy minimalnej predkosci na drodze osiedlowej, ale zblokowala sie...

pozatym bardzo wygodne i pojemne autko :cool2:

Szybkich samochodów i pięknych kobiet, albo odwrotnie...

http://img169.imageshack.us/img169/8725/k1c6qd.png

Opublikowano
Witam!!!

Zastanawiam sie czy dysponujac ok. 12 tys zł warto kupowac 5.20 ew. 5.25. Jaki rocznik za to mozna dostac? I jeszcze jedno co byscie wybrali (prosze o obiekttwizm :P) Toyote Carine E2.0 GLi czy 5.20 ?? Głównie zalezy mi na bezawaryjności i pojemnośći bagażnika.

Pzdro!

takie porównanie to tylko na postoju taksówek! oni mają różne auta i się obiektywnie wypowiedzą.

moja opinia jest taka że za 12tyś. to dostaniesz 520i z 1991-92r w bardzo dobrym stanie. niedawno kupowałem i wiem że mimo tego iż jest bardzo wiele BMW 5 na rynku to za dobrym egzemplarzem trzeba się nabiegać.

Opublikowano
Głównie zalezy mi na bezawaryjności i pojemnośći bagażnika.Pzdro!

Jeżeli to są najważniejsze punkty programu, to lepsza będzie Carina. Ale musi to być Toyota od dbającego właściciela, regularnie robiącego przeglądy, niekoniecznie w ASO i nie oszczędzającego na samochodzie. {Akurat to też tyczy się BMW].

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Ja bym poszukal 525i (192 konie) , za te pieniadze powinienes juz cos znalesc , 2,0 to troszke za malo :mrgreen: a i wypas pewnie bedzie lepszy :wink:
Opublikowano

Carina to fajne autko, ale w porownaniu z BMW nudne az do bolu.

Co do awaryjnosci obu samochodow - wszystko bedzie zalezalo od stanu technicznego i przeszlosci konkretnych egzemplarzy.

Wbrew pozorom Toyota nie jest marka, ktora jezdzi 100 lat i sie nie psuje - wymaga takich samych przegladow i dbalosci, jak kazde inne auto.

Natomiast bagaznik bedzie miala wiekszy, niz E34. Chociazby przez to, ze ma naped na niewlasciwa ;) os.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Wbrew pozorom Toyota nie jest marka, ktora jezdzi 100 lat i sie nie psuje

Święta prawda i dobrze ze sa jeszcze tacy ludzie :D

Natomiast bagaznik bedzie miala wiekszy, niz E34

no grubo ponad 500 litrow

Chociazby przez to, ze ma naped na niewlasciwa ;) os.

Hmmmm.... :P:P

Jeszcze jedno, wiem ze to juz bylo :P, ale to nie bedzie samochod ktorym bede jezdzic 8 lat ;] tylko z 2 lata i czy oplaca sie sciagac samochod z zachodu??

Pzdro!

Opublikowano

Święta prawda i dobrze ze sa jeszcze tacy ludzie :D

Jeszcze jedno, wiem ze to juz bylo :P, ale to nie bedzie samochod ktorym bede jezdzic 8 lat ;] tylko z 2 lata i czy oplaca sie sciagac samochod z zachodu??

Pzdro!

Opublikowano

Święta prawda i dobrze ze sa jeszcze tacy ludzie :D, ktorzy ak myslą

Pzdro!

Opublikowano

Święta prawda i dobrze ze sa jeszcze tacy ludzie :D,

Pzdro!

Opublikowano
Moim zdaniem tak. Jezeli kupujesz samochod dla siebie, to warto sciagnac takie BMW czy Toyote z Niemiec. Najlepiej pojechac samemu albo z kims zaufanym, kto zna niemiecki i potrafi dokonac oceny stanu technicznego przed kupnem.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
a czemu 3 posty wyskoczyły ?? :shock: moje

Chyba zbyt nerwowo klikasz ... Ja sie doliczylem "czterech" :twisted:

Jeszcze sie chyba z "takim czyms" nie spotkalem :?

pzdr,
Opublikowano
Napewno kupisz ładną 520i lub 525i z lat 90-93 ale tu wszyscy doradzą ci Toyotę :)

KUP TOYOTE CARINE E Z 1993 R. REWELACYJNY SAMOCHOD I SIE NIE PSUJE TAK JAK BMW. JAPONCY PORAFIA ROBIC AUTA. niemcy sa w tym przedmiocie jakies 1o lat za Japonia. :hand:

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano
KUP TOYOTE CARINE E Z 1993 R. REWELACYJNY SAMOCHOD I SIE NIE PSUJE TAK JAK BMW. JAPONCY PORAFIA ROBIC AUTA. niemcy sa w tym przedmiocie jakies 1o lat za Japonia. :hand:

Z tą Toyotą to chyba żartujesz :?: Może Toyota jest bezawaryjna(chociaż zależy jaka się trafi i kto ja użytkował ,zreszta jak z każdym autem)

Ale za to BMW ma dusze i charakter,a nie jak te japońce. :twisted:

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano

Hej Labrador...wiem o sso chozzi. Przecież odrobina śmiechu nie zaszkodzi..

Ale BMW i ta sa usterkowe!!!!

Zgadzams ię i masz rację, ze BMW ma dusze a te plastikowe japonskie zabawki nadaja sie jedynie do wyciskania 400, 1600 BHP (supra-silnik R6 3000 ccm)

BMw ma silniki wolnossące i z takiej 316i jak wycisniesz 15 KM to bedzie sukces!!!-tak pisał jden z forumowiczów w dniu dzisiejszym...

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

2oo> niż 4 koła

Opublikowano

O fakt

civic to brzydactwo...ale skonczmy juz o japoncach...A jest kilka łądncyh aut pochodzących z JAponiii. T forum BMW, wiec dyskutujmy o nich. ja zacząłem o japoniach i ja koncze.

2oo> niż 4 koła

Opublikowano
Hej Labrador...wiem o sso chozzi. Przecież odrobina śmiechu nie zaszkodzi..

Ale BMW i ta sa usterkowe!!!!

Zgadzams ię i masz rację, ze BMW ma dusze a te plastikowe japonskie zabawki nadaja sie jedynie do wyciskania 400, 1600 BHP (supra-silnik R6 3000 ccm)

BMw ma silniki wolnossące i z takiej 316i jak wycisniesz 15 KM to bedzie sukces!!!-tak pisał jden z forumowiczów w dniu dzisiejszym...

jeszcze nie widziałem 1600 konnej supry - zdaje się ,ze 1000 koni to juz max , co mozna wycisnąc z tego silnika. Skyline GTR 'a widziałem niegdys 1200 konnego. Ale co z tego ?? 1000 konne M5 czy M3 tez sie przewijały po tym forum - zadna rewelacja ,jesli chodzi o japonczyki - a dla mnie te auta są zbyt bezpłciowe i delikatne- dlatego nie kupiłem LS 400 a własnie 740i

Opublikowano

Fakt jest jednak taki ze japonskie samochody sa bardziej niezawodne od niemieckich. Jakoscia tez niczym nie odstaja w stosunku do niemieckich.

Pomimo wszystko i tak wole niemieckie.

Dla przykladu, majac do wyboru moje 5 letnie e46 i rocznego Nissana Skyline brata wybieram moje BMW.....on zreszta chyba tez. :mrgreen: