Skocz do zawartości

Co warto wyminic po zakupie BMW 320d

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

CZeść

kolega zakupił taką samą bete i jemu dużo łatwiej wchodzą biegi (ma dużo mniejszy przebieg),czy jest szansa że po wymianie oleju w skrzyni (przebieg 145tys.mil (230tys.km)) będą łatwiej chodziły?

Opublikowano
witam wszystkich mam pytanko od czego jest kontrolka pomiedzy licznikami taki trujkat z stszalka moze sie palic podscas jazdy czy tylko pszy odpalaniu jestem od niedawna wlascicielem bmw 32od 136hp wiec dopiero sie ucze za pomoc z gory dziekuje
Opublikowano

Nie na darmo masz "zanim zapytasz - POSZUKAJ".

viewtopic.php?f=104&t=38078&p=276412&hilit=kontrolka+ze+strza%C5%82k%C4%85#p276412

Odpowiadam: kontrola trakcji, powinien się zapalić przy odpalaniu a potem już nie. No chyba, że w czasie jazdy zrywasz trakcję to wtedy ta kontrolka Cię o tym informuje :)

Jeśli pali się stale to diagnostyka (najprawdopodobniej czujnik ABS jest uszkodzony).

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Ten " trujkat " jeśli sie święci stale znaczy że jest wyłączona kontrola trakcji , jeśli mryga podczas uslizgu kół znaczy że system ingeruje ...

Oczywiście stale swiecenie po odpaleniu sygnalizuje usterke ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam . Dzis bylem nabic klime , bo myslalem ze jest pusta. Jednak okazalo sie ze nie jest pusta, lecz nie chlodzi.

Klima wl sie tak jak powinna , sprezarka sie odpala. Jednak nie daje zimna ;/

Czy moze to byc wina dluzszego nie uzutowania kilmy? Samoachod zakupilem miesiac temu , wiec nie wiem czy przy klimatyzacji bylo cos robione.

Dodam jeszcze ze gdy wracalem do domu jakby zaczelo chlodzic , jednak gdy dojechalem i posprawdzalem w miejscu znow cieple powietrze.

Reegulacja ta na srodku rozumiem ze mam byc na niebesko ustawione tak ?

Z gory dzieki za pomoc.

BMW e46 320d 99 rok grudzien 136km

Opublikowano
A kompresor sie kreci? Zalancza sie? Jak nie to albo padl albo moze czujnik w zderzaku sie odpiol.
Opublikowano

Kreci sie , wsyzstko sie zalacza.

Cisnienie jest OK

meczenik niby mowil ze moze zawor rozprezny lub zabity osuszacz.

Spotkal sie ktos z takim problemem ?

Opublikowano
Dziwne. Wiem ze jak wiatrak nie chodzi to z klimy leci cieple powietrze.
Opublikowano

Dzis gdy wracalem z pracy to wl klime i ona syczy co jakis czas. Chyba cos tam chlodzi, ale nie jestem pewny bo na zewnotrz nie za goroca ;p

Wl sie syczy dosyc glosno i jakby dzwiek syczenia malal. potem kilka chwil widac ze chodzi po cichu , nastepnie wyglada to tak jak by nie chodzila klima . A potem znow glosniejsze syczenie i dzwiek malaje i tak w kilko , Czasami dluzej czasami krocej. Na pocztaku myslalem ze jak stoje nie syczy , a jak jade to sie zalacza , ale to raczej nie od tego, bo pozniej jak jechalem w trasie caly czas to samo co w miesce.

Opublikowano
Podepnij pod kompa to bedziesz widzial czy jest jakis blad. Ostatnio grzebalem przy swojej i nie podpialem wiatraka i mialem takie objawy jak pisales. Pewnie masz walniety czesta awaria w tym modelu. Przy wysokiej temp z dzialajaca klima temperatura silnika wzrasta i woda sie moze zagotowac , co za tym idzie rozsadzi zbiornikczek wyrownawczy, moze i chlodnice...