Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko Ile może byc w Polsce 540i e34 Limuzyn z manualem bo z tego co wiem to od początku jej produkcji wyprodukowali tylko 797szt i moim skromnym zdaniem jest to prawdziwy rarytas :mrgreen:

Wrazie czego mam na potwierdzenie mojej opini stosowny dokument.

www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

:8)

I Wy się dziwicie, że ja się chwale swoim autem :lol: :lol:

Opublikowano
Widocznie bardzo mało sprzedajne były te wasze auta w tamtym czasie. Poprostu nie było na nie klientów. :lol: :D
Opublikowano
Byli tylko nie zadługo je produkowali bo od 10/93 do 10/95 i zakończyła sie era e34 no i automat to w 540 był standart a manual występował jako opcja ilosc szt sama za siebie mówi i dlatego są takie ceny w niemczech i u nas :mrgreen:
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

czy ktoś może wie ile jest E-39 540i w manualu i ile orientacyinie może być 540i E-39 w Polsce.

Ciekaw jestem jak popularne w\u nas są autka z takim silnikiem.

czasami się mylę
Opublikowano
Ojejku :lol:

a Touringów naklepali 499 sztuk, więc co, są jeszcze bardziej ekskluzywne ??

I Radku - z całym szacunkiem ale JElito ma racje - 540 manual słabo sie sprzedawała i tyle - E32 740 przez 2 lata sprzedano 31.135 sztuk :wink:

a że mało ich jest ( 540 manual) to fakt.

Ale np Alpiny B11 4.0 E32 jest tylko 7 sztuk - spróbujcie to przebić :P

Widze że Frank ma te same dane co ja :D Może i słabo sie sprzedawała ale ja bym innej nie kupił :D Śmiem twierdzić że bardzo mało ich wyprodukowano .Ciekawe ile jeszcze sie ich porusza :D

No ale Alpina to nie jest taka seria jką jest takie seryjne BMW.797 szt mówi samo za siebie że masz jedno z bardzo nielicznych aut na rynku i z tego wszystkiego robi się też cena na to auto

www.klinika-bmw.pl
Opublikowano (edytowane)

540i manual to specyficzne auto poza tym, bo drogie raz było,

i dwa motor V8 miał w 1992 debiut w BMW, był montowany we flagowej serii 7, a włożony w limuzynke 5 jest troche przewrotnie, a znów z manualem auto nabiera sportowego charakteru.

540i manual to gol do własnej bramki o nazwie M5 3.6 , co pokazał czas i eksploatacja.

M5 touring tez sie słabo sprzedawała, i co tez bedziecie sie nabijać.... hehehehe

Fakt faktem, że teraz jeżdże z jeszcze bardzie zadartym nosem :mrgreen:

Edytowane przez Anonymous
Opublikowano

Pewnie że kolekcjonerski :-)

Czemu sie kolega nie chwali ?!

W końcu jest czym.

Opublikowano

szczeże mówiąc nawet nie słyszałem o e-34 540 bez klimy :lol: :clap: :modlitwa:

pewnie,że kolekcjonerski :mad2:

czasami się mylę
Opublikowano

Nie chcę wam psuć humoru, ale 518tek E34 też wyprodukowno niewiele...

A 324dA E30 pewnie jeszcze mniej, a jedną na własne oczy widziałem :D

Co oczywiście nie zmienia faktu, że 540 manual fajnym samochodem jest :cool2:

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano
Jak dla mnie ta manualna skrzynia w tym samochodzie to wielki MINUS i dla wielu potencjalnym klientów pewnie tez był i dlatego tego tak mało wyprodukowali .....
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano (edytowane)

Hehehe, zupełnie inny punkt patrzenia.

O manualu myśli ktoś, kto myśli z...niu, a nie wożeniu się salonką.

Wsiadając do takiego auta nie masz już złudzeń po co tam siedzisz.

Żadne tam dystynkcje, ale zdrowa jazda.

I to się czuje. Wiozłem niedawno znajomego co ma nowego SL500. I trzymał się kurczowo drzwi :mrgreen:. Był zadowolony.

Ta skrzynia teraz to jest rarytas.

Ale jak czytam o problemach z automatem w 740, to jednak ta skrzynia to wielkiii PLUSIOR.

Pomijam że to auto według tych co jeździli, to zupełnie inna bajka z manualem.

Ja u siebie w nie wyobrażam sobie automatu, pasowałaby jak pięść do nosa.

Edytowane przez Anonymous
Opublikowano

Nie róbcie z tego dysputy co lepsze, automat czy manual.

Bo chyba tylko ze 3 osoby wola tu automaty od manuala.

Wad automatów jest zbyt wiele, by je przyrównywac do manuala. Tym bardziej takiego 6 biegowego, który był zarezerwowany dla najbardziej ekskluzywnych modeli - M5 1995, 850 CSi, M3 3.2, 540i

Juz sie dość naczytałem, jak to "mądrze" automat potrafi zredukować pod masymalne obroty stawiając auto bokiem w deszczu na szosie, czy podczas jazdy w górach.

Sorry Panowie, ale automat z punktu widzenia sportu i dynamiki to niedoróbka.

Nie mówię , o nowych skomputeryzowanych auotamatach z elektrycznym sprzęgłem

Opublikowano

a z zadartym nosem powinni jezdzic posiadacze 518g - tylko 298 egzemplarzy :D

Widzialem jedna taka E34 przy gieldzie narciarskiej na Stegnach w Warszawie - wiedzialem, ze bylo ich malo, ale nie wiedzialem, ze az tak malo. Gdybym wiedzial, to bym od typa kupil ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Osobiscie uwazam ceny E34 manual za niewypał bo dokładając pare groszy mozna kupic E39 540. ( tez z manualem)

No nie jest to takie znowu pare złotych....

Poza tym wtedy kupujesz auto w dolnym przedziale cenowym, a czym się to na ogół kończy wszyscy wiemy.

No i z tego co wiem, to trzeba mieć wiecej kasy na eksploatacje, wymiany.

e34 ma jednak tanie części, i nie jest tragicznie.

Opublikowano

No wiesz, jasne , nie mowie o kupowaniu jakiejs padaki.

Co nie zmienia faktu ,ze ceny E34 540 manual i tak są wysokie

:wink:

Opublikowano
No wiesz, jasne , nie mowie o kupowaniu jakiejs padaki.

Co nie zmienia faktu ,ze ceny E34 540 manual i tak są wysokie

:wink:

Są wysokie bo jest to super auto i jest ich mało a na e34.de też sie podniecają zawsze jak jest dyskusja na temat 540 manual :mrgreen: :twisted2:

www.klinika-bmw.pl