Skocz do zawartości

320d lekkie trzęsienie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie co moze byc przyczyną lekkiego trzesienia samochodu oraz lewarka? na postoju i biegu jalowym.
Opublikowano

Wydaje mi się że to poduchy pod silnikiem i skrzynią:)

Wymień koszt dobrej firmy nie jest wielki jakby mogło się wydawać ale frajda z efektów:)

Opublikowano
pewnie poduszki ale może być więcej przyczyn
Opublikowano
poduszki pod silnikiem, poduszki pod skrzynią, koło pasowe, koło dwumasowe... :D
Opublikowano
Lub po prostu trzeba przyjac do wiadomosci, ze ma sie 4 zaworowca, ktory kultura pracy nie grzeszy...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
  • Autor
no wiem ale nie drgało az tak przez 5 miesiecy, dopiero od okolo miesiaca wystapil objaw wiekszego drgania.
Opublikowano
kolego objawów jest wiele i możesz wymienić pół auta i tak będzie trzęsło powiem ci tak kiedyś wymieniłem poduchy i było oki ale ostatnio padł mi wtrysk sterujący co było okazane błędem przy okazji zauważyłwm że z wtrysku nr 2 leci powietrze i ropa, nie było odpowiedniej kompresij. Więc musisz sprawdzić wiele rzeczy, poduszki żeby sprawdzić trzeba je wyjąć, nie jest to czyność skomplikowana jest na forum. Koło pasowe (tłumik drgań) sprawdzić optycznie czy nie ma pęknięć. Dwumas jest zdradliwy bo jak go zaniedbasz to możesz szukać drugiego silnika. Zobaczy czy drga pedał sprzęgła, buja przy gaszeniu i są stuki, zresztą przeczytas wszystkie objawy na forum pozdr