Skocz do zawartości

e90 320d dodatkowa pompa wody do wymiany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś z okolic Płocka jest w stanie mi naprawić tą pompke? Lub czy ktoś poleca warsztat, gdzie można udać z tym problemem?

Kiedy włącza się przycisk REST? Auto musi być rozgrzane i na wyłączonym silniku dopiero powinno to zadziałać? Pytam, bo BMW mam od kilku dni.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 298
  • Wyświetleń 99 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Witam. Również jestem po wymianie szczotek węglowych (niskonapieciowych). Naprawa banalnie prosta, nie trzeba demontowac pompki z auta. Chce jednak poruszyc kwestie ważnego elementu, o ktorym nikt nig

Opublikowano
Tak ma być rozgrzane i i zgasisz auto i włączasz REST i ma działać.
Opublikowano
Niestety po podłączeniu komputera wyskakuje mi błąd A6D1. Więc zostaje regeneracja? Do jakiego zakładu można to oddać? Tam gdzie przewijają silniki elektryczne powinni to ogarnąć?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Każdy elektronik amator ci to ogarnie. Jak masz znajomego z lutownicą to daj mu to, wydrukuj instrukcje, których jest pełno i kup dwie szczotki wymiarów 5mm x 5 mm i długości 10 mm, z tego co pamiętam. Takie

http://allegro.pl/szczotka-szczotki-wentylatora-dmuchawy-5x5x10-mm-i7154651024.html

Za 20 zł plus piwko z kolegą masz to naprawione.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
od dawna robie to bez wyjmowania pompy z auta :) mega prosta operacja..
Opublikowano

Ok, czyli mam zamówić dwie sztuki z aukcji która podałeś i będą pasować? :-)

Jakąś instrukcje widziałem, ale nie wiem czy to w 100% do tej pompki. Bo po polsku raczej nie ma?

Opublikowano
zagiete wasy odginasz targasz plastik do gory reszta na stole.
Opublikowano
Rozgrzalem silnik, wyłączyłem go i wcisnąłem przycisk REST. Dmuchawa się załącza, ale nie czuć jakiegoś grzania... Więc do naprawy?
Opublikowano
do wymiany czy jest okaze sie po podlaczeniu interfejsu diag.
Opublikowano
rob szczotki
Opublikowano
Ok. A powiedz mi. Jak wyciągnę elektryke to mogę tak jeździć? Pytam, bo chciałbym to na spokojnie w domu zrobić a auto jest mi pottzsbney
Opublikowano
przeciez to jest 20min pracy co tu na spokojnie robic ?
Opublikowano
obciac 2 przewody i przylutowac no fakt robota jak w nasa :)
Opublikowano
Ok, będę walczył z tym :-) może mi się uda
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak cypisek napisał. Ja też pompy nie wyciągałem. Tylko wyjąłem elektronike. Spokojnie możesz jeździć. Roboty za pierwszym razem może na godzinkę. Te szczotki to wszystko co potrzebujesz. Najważniejsze przy demontażu i ponownym zakładanu to nie zgubić takiej okrągłej blaszki rozporowej. Wkładasz ją pomiędzy szczotki żeby były rozwarte i składasz. Tu na zdjęcie masz je w tle po lewej:) jak zgubisz to będziesz musiał kombinować z wciśnięciem później tego.

http://i.imgur.com/faenWn5.jpg

Na stronie 6 w tym temacie są fotki. Ten Ważny element jest wažny:). wszystko w tym temacie jest już tu opisane.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Dziękuję za informację. W takim razie zamawiam te szczotki z linka wyżej i będę brał się za naprawę.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Ta sama pokrywę pompki jak się montuje? Ma jakieś jedno swoje miejsce montażowe czy bez różnicy?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czy w e61 m57tu też tak naprawie ta pompe?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie jak tą pompkę rozebrać , rozgiąłem wąsy i podwarzałem płaskim ale ani drgnie , nie chce to wyjsc /
Opublikowano
Podważaj śrubokrętem i ciągnij do góry. Tez niedawno robiłem i nie chciała wyjść ale tak mocno trzymała na o-ringu.
Opublikowano
Podważaj śrubokrętem i ciągnij do góry. Tez niedawno robiłem i nie chciała wyjść ale tak mocno trzymała na o-ringu.

Dziś rozebrałem to i wszystko poszło sprawnie. Poza założeniem tego pierścienia między szczotkami. Poszło tyle kur że szok

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam , dzisiaj po bardziej dynamicznej jeździe ,po przyjechaniu pod dom , zauważyłem uciekający płyn chłodniczy , otworzyłem maskę i zauważyłem jak w dwóch miejscach dość dużo kapie woda, jednym z miejsc był wąż zaraz przy chłodnicy ,a drugie miejsce zaraz przy silniku, taki mały wężyk . Moje pytanko brzmi co mogło być powodem zagotowania wody , co mogło się zepsuć ? . Za wszelkie informacje był bym wdzięczny, może akurat mialktos podobna sytuacje .
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To w końcu się zagotował czy cieknie?
3A0jS9b.png