Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Link do sklepu ze szczotkami

http://www.e-szczotki.pl/3279,szczotka-5x5x10-(301a66).html

Jeśli ktoś ma namiary na lepsze ceny, to prosimy o linki. Ceny na allegro są chore.

Edit

Zauważyłem że link był podany już wcześniej, ale nie zaszkodzi powtórzyć :wink:

Link nie działa .

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano

Podstawowe pytanie: czy awaria tej dodatkowej pompy zagraża w jakikolwiek sposób głównemu obiegowi wody chłodzącej silnik ?

A przy okazji zapytam: czy jest jakiś zamiennik tej dodatkowej pompy, bo ja nigdzie nie znalazłem ! :duh:

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Link do sklepu ze szczotkami

http://www.e-szczotki.pl/3279,szczotka-5x5x10-(301a66).html

Jeśli ktoś ma namiary na lepsze ceny, to prosimy o linki. Ceny na allegro są chore.

Edit

Zauważyłem że link był podany już wcześniej, ale nie zaszkodzi powtórzyć :wink:

Link nie działa .

Skopiuj z końcówką .html i zadziała ;)

PS. Po co zamiennik pompy, poza szczotkami nie ma się tam co zepsuć, jak skończył się komutator to kup za 50zł na allegro wymień szczotki i kolejne 100tyś przejedzie. Myślę że nie znajdziesz zamiennika bo nikt i tak by go nie kupił :norty:

Opublikowano
Jasne :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poprawiłem link.

Pozdrawiam

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie. Jak na prawdę - jak długo funkcja REST działa. U mnie, na rozgrzanym ( i wyłączonym oczywiście silniku ) ciepła wystarcza na max 3 mninuty :mad2: . Jeśli u Was podobnie, to dla mnie ta funkcja jest bezużyteczna, bo ... -hipotetycznie-na zewnątrz (-) 10 C, włączam REST, idę do sklepu po zakupy, wracam po 30 min , a w samochodzie już zimno. Ale.. no własnie, czy ta funkcja REST sama się wyłączy, jak "wyczuje", że już dmucha zimnym powietrzem ?!
Opublikowano

U mnie jak silnik jest nagrzany porządnie to działa nawet 15 minut, tylko nie wiem czy ma tak działać jak chcesz, ja jej używam kiedy czekam na kogoś w zgaszonym aucie, nie wiem czy czasem jak wyjmiesz kluczyk i zamkniesz auto nie wyłączy się.

Podstawowe pytanie to do jakiej temperatury masz nagrzany silnik bo na 100% jest ograniczenie temperatury płynu przy którym działa ta funkcja.

Opublikowano
U mnie jak silnik jest nagrzany porządnie to działa nawet 15 minut, tylko nie wiem czy ma tak działać jak chcesz, ja jej używam kiedy czekam na kogoś w zgaszonym aucie, nie wiem czy czasem jak wyjmiesz kluczyk i zamkniesz auto nie wyłączy się.*

Podstawowe pytanie to do jakiej temperatury masz nagrzany silnik bo na 100% jest ograniczenie temperatury płynu przy którym działa ta funkcja.

Sprawdzę tę pierwszą opcję.*

Niestety nie jestem tego sprawdzić ( temp. silnika ) . Wiadomo dlaczego-brak informacji przy zegarach na ten temat :evil:

Opublikowano
Sprawdzisz w ukrytym menu

A w jaki sposób ? ( to pytanie usprawiedliwia chyba mój podpis poniżej :-)

Opublikowano
Dzięki. Przypomniało sie :norty: mi,że mam EBD ( chyba tak to się nazywa ), to po jeździe podłączę i tam sprawdzę.
Opublikowano
OBD a dokładniej OBD2 ;-)

Dokładnie :-) A tak z ciekawości... czy Twoim/Waszym zdaniem mogę mieć te moduł podłączony na stałe ? Czasami, gdzieś w trasie, może być potrzeba sprawdzenia parametrów silnika.

Opublikowano
Ja mam coś takiego: https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1C7n7IXXXXXblXXXXq6xXFXXXo/Vgate-iCar2-ELM327-OBD2-Bluetooth-Adapter-OBD-2-Car-Diagnostic-Tool-Scanner-ELM-327-V2-1.jpg

i mam to podłączone na stałe, do tego aplikacja Torque na telefonie i mam temperaturę i parę innych parametrów na bieżąco.

Jasne, dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wymieniałem dziś szczotki w N47, i poszło dużo sprawniej niż w M57N- bez demontażu pompki z węży.

Mocno ułatwiło montaż użycie oryginalnej podkładki, która rozwiera szczotki.

Działanie pompki sprawdziłem na "krótko", oraz znalazłem opcję w Inpie która sprawdza jej działanie. Rozgrzałem silnik i sprawdziłem również działanie w praktyce.

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, u mnie podobnie bład A6D1 i diagnoza- dodatkowa pompa wody. Udało mi sie zakupić uzywana pompe lecz tu mam prośbe do Was, zanim ją zamienie chciałbym ja podłaczyć na krótko żeby sie upewnić ze dziala na 100% Tylko mam wątpliość do których pinów podłączyć 12V, bo są nieoznaczone (+;-). Czy nadaje sie do tego zailacz 12 jak do Ledów?

Z góry przepraszam jesli zadałem lamerskie pytanie.

Dziękuje

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Plus /minus odnajdziesz po rozmieszczeniu kabli w kostce doprowadzającej napięcie - pasuje tylko w jednej pozycji.

Jak podłączysz na próbę odwrotnie + -, to co najwyżej będziesz miał "lewe" obroty. Najlepiej sprawdź cienkimi kabelkami (nawet z kabla telefonicznego) z aku i wtedy masz pewność, że nic nie spalisz.

Lepiej wymienić szczotki w swojej pompce, niż kupować używkę w której prędzej czy później też skończą się szczotki.

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

właśnie jestem po pierwszej niestety nieudanej próbie ożywienia webasto...

Otóż zamontowałem kupioną, używaną pompkę (działała na krótko przed montażem) i na początku wskakiwał bład A6D1, ale klepnąłem kilka razy pompke i zaskoczyła (zapewne szczotki tez do wymiany).

Udało mi sie jednak permanentnie skasować blad A6D1 ale webasto dalej nie startuje. Pompka wlacza sie doslownie na 1-2 sek i wylacza sie, błąd nie powraca.

Mój znajomy sprawdził i do kostki rzeczywiście dochodzi napiecie na 1-2 sek i koniec. Teraz naprawde nie wiem co dalej, czy w INPA trzeba aktywować webasto po kilkudziesięciu nieudanych probach? Jak tak to gdzie?W INPA nie mogę nigdzie znaleźć opcji aktywacji. Moze jakis bezpiecznik? A moze dalej ta pomka jest zła?

Z góry dziekuje za jakiekolwiek sugestie.

Opublikowano

Żadnych innych błędów nie ma?

wybierasz swój model Exx=>Body=>additional heater diesel/ park heating łączy się z modułem => opcja active i tam będziesz mógł odpalić webasto, pompkę itp

Opublikowano

Witam,

zero błędów, jedynym był od dodatkowej pompki, ale już nie występuje po naprawie pompki.

W INPIe udało mi sie znaleźć zakładkę od WEBASTO, ale niestety tam jest wszystko po niemiecku.

Doszedłem do etapu gdzie pojawia sie do wyboru F1- reset, F2- start

Wciskając F2- otrzymuje info, że muszę coś manualnie włączyć (klemme r + standheizung manuell aktivieren) i tu nie mam pojęcia jak i gdzie to włączyć.

pmr5AkR5j

Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Witam ponownie. WEBASTO działa :) Dałem reset -F1 a później F2 i ożyło! :D

W samochodzie ciepło aż miło.

Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie.

Sam posiadam problem z Webasto. Po odpaleniu z pilota, wentylatory załączają się w środku ale ani piecyk webasto ani dodatkowa pompa wody nie pracuje.

W IHKA zero błędów, dodatkowa pompka sprawna (musiałem poprawić).

wicked11 Jaką masz wersję INPY? Mi cały czas wywala błędy. Od razu po wejściu w IHKA już mam błąd od wersji. Później po wejściu w Webasto kolejne 2 błędy.

Nie mam zamontowanego czujnika zaparowania szyby, może to być przyczyną?

Opublikowano

Witaj marcin910w,

mam 5.00, na wyższej wersji miałem tez problem, wywalało błędy w inpa przy probie wejscia w menu webasto.

Pozdrawiam