Skocz do zawartości

kupno e46 320d - po raz kolejny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Temat byl walkowany wiele razy ale jak moglbym prosic Was o pomoc byloby super!

Przymierzam sie do kupna bmw e46 320d rocznik 1998, 1999... czy jest opcja kupna tego samochodu za 15 tys zl ? czy zapomniec o nim i kupic cos innego ? czytajac Wasze opinie w innych tematach troche sie przestraszylem duza liczba nieuczciwych sprzedajacych. Jestem z polnocy Polski...

i tak od razu jak moglbym prosic to prosze wskazac na co zwracac uwage przy zakupie - typowe i najdrozsze usterki (albo prosze wkeic linki do postow - wiekszosc mysle ze i tak juz przewertowalem ale bede wdzieczny za kazda pomoc)...

[edytowane]

czy jezeli bede mial kabel pod kompa (mam taki ale jeszcze sie nim nie bawilem) to moge sprawdzic turbine / wtryski itp ? moglby ktos opisac jak to zrobic ? tzn jaki program i gdzie tego szukac w programie i jakie powinny byc wartosci (tego nie widzialem nigdzie na forum...)

pozdrawiam...

Opublikowano
Jak dla mnie takie auto będzie już skarbonką - szukaj benzyny, diesel to nie tylko niskie spalanie.
Opublikowano
  • Autor

to moze 330d... lepiej wychodzi mi disel (w mojej sytulacji...)

wolalbym 320 i na allegro widzialem ich troszke i sa takze takie do 15000 i niby serwisowane wiec przebieg potwierdzony (NIBY) itp itd wiec niby godne zaufania... w kazdym razie jak bym sie zdecydowal jednak na takiego disla to co moge sprawdzic przez kabelek ? wiesz moze ? czy jakos turbine i te wtryski (cokolwiek to jest) moge sprawdzic ? wyczytalem ze mozna ale nie napisali jak :P bardzo prosilbym o opis jak to zrobic :D na samochodach sie nie znam i tak wezme mechanika ale lubie widziec chociaz troszke o co chodzi...

bede kupowal dokladnie za 3 tyg ale juz powoli sie rozgladam...

przyklady uakcji ktorore wygladadaj nie najgorzej (bezwypadkowe i serwisowane w aso):

http://moto.allegro.pl/320-d-136-km-klimatronic-ksenon-navi-full-i2105438685.html

http://otomoto.pl/bmw-320-piekne-bmw-C22700647.html

http://otomoto.pl/bmw-320-d-bezwypadkowy-swietny-stan-C22583958.html

http://moto.allegro.pl/zamienie-satysfakcja-gwarantowana-bmw-e46-2-0d-i2115448713.html

naprawde uwazasz ze samochody z tych aukcji to "trupy" ?

pytam bo jestem laikiem samochodowym :P

dzieki i pozdrawiam...

Opublikowano
Myślę że za 15tys zł spokojnie możesz celować w 330Xd w m-pakiecie.
Opublikowano
Grzechusk dobrze mówi. Oczywiście w tych 15 klockach też powinno Ci się udać go ubezpieczyć i zrobić pełną wymiarę filtrów, olejów, klocków itd. - tzw. pakiet startowy.
Opublikowano

Panowie... tak poważnie piszecie, że musicie uważać ponieważ ktoś Wam może uwierzyć. Swoją drogą skoro są takie samochody w sprzedaży to znaczy, że jednak ludzie je kupują - a później cierpią. Pamiętajmy również, że wśród tysięcy podobnych złomów za małe pieniądze znajduje się kilka niezłych sztuk, które z jakiś powodów ludzie chcą za wszelką cenę sprzedać - i zbyt wielu myśli, że to właśnie oni trafili na to okazyjne cudo ;(

siamer - jedno jest pewne: jeśli kupisz 330d/320d za 15 tys - to na pewno będziesz miał okazję często przebywać w dobrym towarzystwie - czyli tu na forum ;)

Opublikowano
Moja rada - szukaj e36. A zrobisz jak uważasz.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

oj koledzy... ale złośliwie to chlopaka nie musicie traktowac.

trudno będzie za 15 kafli kupić ci jako-tako zadbane 320d. Sprobuj poszukac compactow - w większości są tańsze i z tego co swojego czasu ogladałem odrobinę łatwiej znaleźć zadbany egzemplarz.

Ile rocznie robisz km ? jeśli nie robisz wielkich przebiegów kupiłbym na twoim miejscu 318i. Nie pali tragicznie i pewnie łatwiej bedzie znalezc dobre auto.

moja sugestia wiec - szukaj compacta albo - jak powiedzial kolega wczesniej - zadbanego e36 z konca produkcji. Zadbane e36 coupe to nadal piekne auto... inna sprawa ze trudno takie znalezc :)

powodzenia !

Opublikowano
za 15tys kupi e36 w cabrio :cool2:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
ta druga jest nie daleko mnie (8km) jak chcesz to moge w sobotę podjechac i sprawdzic..
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

możesz podjechać i potwierdzić koledze że to trup.

po zdjęciach nawet widać te 190tkm :mrgreen:

w tej sumie e46 to proszenie się o kłopoty.

chyba że założyciel akceptuje taki stan i będzie sukcesywnie naprawiał wszystko

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Zdecydowanie nie każde e46 320d do 15 tys zł musi by złomem - polecam swoje w które włożyłem prócz pieniędzy mnóstwo serca :

http://otomoto.pl/bmw-320-C22712309.html

Myślę ze warto zobaczyć choćby miedz później porównanie.

Pozdrawiam.

Kolega

Jesli opis z rzeczywistoscia jest w 100% zgodny to :cool2:

Cos mi sie wydaje, ze tanio??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Faktycznie autko Samotn-ego_wilk-a dobrze wygląda na fotkach, opis zachęcający = cztery kółka teoretycznie zadbane/doinwestowane, ale cena troszkę podejrzana :) .

Jak możliwe, że w Pl w podobnej cenie można kupić 01r 320/330d nie wiem :mrgreen: .

Opublikowano
  • Autor

witam ponownie.

chce disla nie benzynke bo taniej mi wychodzi mimo ze robie malo kilometrow rocznie...

samochod bede kupowal dopiero za 3 tyg wiec w tej chwili nie ma sensu nic ogladac ale naprawde dziekuje za sugestie !!

chcialbym e46 sedana... bardzo mi sie podoba ta buda... :) jezeli nie e46 to pozostanie mi passat do wyboru :cry:

mozna sprawdzic kabelkiem ta turbine i wtryski ? moge prosic o nazwe programu oraz opis w skrocie gdzie patrzec i czego oczekiwac ? turbina kosztowna sprawa wiec chcialbym umiec to sprawdzic...

pozdrawiam i DZIEKUJE za pomoc i sugestie :)

Opublikowano
Wszysko wyjdzie w INPIE. Poszukaj kogos z Twoich stron to na pewno za symbolicznego browara Ci pomoze :)Chyba, ze bedziesz mial auto z okolic Poznania to pisz do mnie :cool2:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
  • Autor

przy zakupie biore pod uwage regiony: wlkp, pomorze, zachodniopomorkie bo na drugi koniec polski nie bede jechal alby obejrzec samochod...

inpa pobrana :)

dzieki!

Opublikowano
  • Autor

wczesniej posiadalem e39 wiec kupilem dokladnie taki kabelek i lezy w szafce ;) ale nie mialem czasu aby sie podpiac wiec nie znalem dobrego programu...

gdzie w programie szukac danych o turbinie i wtryskach (i jakich wartosci powinienem oczekiwac?) ? pytam teoretycznie bo nie mam bmw teraz aby sie podpiac :P

pozdrawiam...

Opublikowano

........to co moge sprawdzic przez kabelek ? wiesz moze ? czy jakos turbine i te wtryski (cokolwiek to jest) moge sprawdzic ? wyczytalem ze mozna ale nie napisali jak bardzo prosilbym o opis jak to zrobic na samochodach sie nie znam i tak wezme mechanika ale lubie widziec chociaz troszke o co chodzi...

bede kupowal dokladnie za 3 tyg ale juz powoli sie rozgladam.......

Jestem pewien, tego iz właściciel auta udostepni Ci swoj samochod do badan:) :D .....

Opublikowano
  • Autor

chyab zartujesz... przy zakupie samochodu nie pozwola mi podpiac kabla i zczytac bledow ? jak ktos nie ma czego sie bac to da sparwdzic uwazam... ;)

wiece ile kosztuje sprawdzenie przebiegu + test wszystkiego w aso ? albo na stacji diagnostycznej ?

pozdrawiam...

Opublikowano
chyab zartujesz... przy zakupie samochodu nie pozwola mi podpiac kabla i zczytac bledow ? jak ktos nie ma czego sie bac to da sparwdzic uwazam... ;)

wiece ile kosztuje sprawdzenie przebiegu + test wszystkiego w aso ? albo na stacji diagnostycznej ?

pozdrawiam...

no pewnie:) aso z 500zl +-,

a Ty dal bys sprawdzic komus swoj samochod(kabelkiem), jezeli by ten ktos nie mial zadnej wiedzy na ten tamat??

Opublikowano
a najlepiej jak kupisz sobie ladne e36:D