Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ... od jakiegos czasu mam problem z odpaleniem ;/

autko jezdzilo normalnie i palilo az nagle kiedy zaczely sie mrozy nie ;/

wymienilem swiece i obsluchalem pompe paliwa w baku (dziala)

a dalej nie moge odpalic ;/

oczywiscie po nadmiernym kreceniu zdechl aku, a z mojego lenistwa ladowalem go na podpietych klemach ... moglo sie moze cos uszkodzic i dlatego nie chce odpalic ?

zauwazylem jednak ze paliwo za filtrem (przezroczysty wezyk) jest tak do polowy zapelniony ... moze jednak nie podaje mu paliwa ? moze jakas woda gdzies wytracona z ropy zamarzla i blokuje cos ?

co musze sprawdzic i jak zeby zdiagnozowac usterke ?

Opublikowano

Tankowałeś dobre droższe paliwo z dodatkami? Sam dorzucałeś jakieś dodatki? Jeśli nie to się nie dziw, u mnie w firmie prawie nowe mercedesy po 300 metrach stają na środku drogi bo sobie galaretkę zassały.

Masz diesla, masz >-20 stopni, masz problem...

Opublikowano
co do pytania dotyczącego ładowania akumulatora to powiem,że w szkole uczono mnie że trzeba zdejmować klemy bo mogą paść diody w alternatorze lub nawet komputer-bez zdejmowania klem można ładować było pojazdy wyposażone w prądnice choć w praktyce to różnie bywa ja tam zdejmuje a że niechce odpalić proponowałbym wymienić filtr paliwa

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
wiecie co ja sie przekonalem jakie są paliwa z dodatkami.. tankuje tylko bp ultimate diesel oraz na orlenie verve ON i tez lubią zamarznąć tak jak mi przedwczoraj .. kupilem za pare zlotych depresator paliwa dokladnie ten: http://www.hil.pl/-p-222.html ktory pani mi polecila w motoryzacyjnym bo sama miala problem z odpalaniem swojego i mam po problemie. moze zrobil ci sie lod gdzies na przewodach paliwowych albo zatkalo filtr
Opublikowano
wiecie co ja sie przekonalem jakie są paliwa z dodatkami.. tankuje tylko bp ultimate diesel oraz na orlenie verve ON i tez lubią zamarznąć tak jak mi przedwczoraj .. kupilem za pare zlotych depresator paliwa dokladnie ten: http://www.hil.pl/-p-222.html ktory pani mi polecila w motoryzacyjnym bo sama miala problem z odpalaniem swojego i mam po problemie. moze zrobil ci sie lod gdzies na przewodach paliwowych albo zatkalo filtr

Wlasnie tez to kupilem i dolałem ... ale chyba juz o wiele za pozno bo co on mi teraz pomoze jak faktycznie moze byc zamarzniete paliwo czy cos ;/

jedyne wyjscie to na odwilz czekac ;/ ?

Opublikowano

Hmmm, no niestety - gołe niebo ;/

Ale troche mnie to dziwi ... we firmie mam dwa busy - mercedesy, ktore co prawda maly problem z odpaleniem mialy jednak zapalily i hulają jak złoto ... paliwo lane gdziekolwiek i zadna verva etc. ... dlaczego tam pala takie łupy stare ? :(

Opublikowano
nei wiem może częsciej sie jezdzi i dlatego, bo jak autko zadno uzywane to sie odtrąca parafina w baku wiesz tak sie rozwarstwia, wiem ze u mojego ojca w firmie stanely ostatnio 3 ciezarowki po paru kilometrach.. pewnie zalezy od paliwa bo podobno tez verva vervie nie rowna zalezy po prsotu na jakiej stacji ile to paliwo stoi i czasami zwykla ropa jest lepsza rozne są teorie
Opublikowano

Panowie a ja napisze Wam z innej beczki na temat paliwa w naszym kraju myślę że moderator nic przeciwko nie będzie miał tej wypowiedzi.

Idąc na parking spotykam codziennie takiego starszego pana 50 pare lat właściciela e36 w dieslu(a facet bezpośredni) czasem rozmawiamy trochę o naszych autach i ten gościu powiedział mi,że przeszło dwa miechy temu miał jechać z córką w dalszą trasę i pojechał na pobliski cpn zalać do pełna ON.Dalej mówi,że wsiada kręci a auto nic tylko kręci jak wkońcu odpalił to tak kopcił jakby ktoś ognisko palił pod samochodem ale pojechał do domu po córkę(400 metrów ma od cpn-u) gasi bete i po chwili próbuje znów odpalić a tu lipa i znowu chechłanie.Powiedział mi,że jak tylko odpalił wrócił na ten cpn wziął faceta obsługi na bok i mówi mu co jest grane i że szumu narobi-dalej mówi,że przepchali samochód na tył cpn-u spóścili ON z baku zalali póżniej mu fure i 5 dyszek dostał do tego aby nic nie mówił.Nie mówię,że na każdej stacji paliw tak jest,celowo nie piszę o jaką stację chodzi dodam,że nie jest to jakaś tam stacja pierwsza lepsza tylko jest ona dużą siecią paliw w polsce.

Szerokiej drogi panowie.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
ja proponuje na pelny bak pare litrow paliwa zwyklego rozrzedzi troszke diesla - mowie z doswiadczenia bo jezdze na oleju roslinnym i w zime rozrzedzam z paliwem diesel tez mozna rozrzedzic z paliwem nawet jak na 60 litrow diesla sie wleje z 5 litrow paliwa nic sie nie powinno stac - mi sie nic nie dzieje tylko ze normalnie pali. choc czesto w stacjach paliw typu "u pana jozka za obora" leja wode do paliwa...
Opublikowano
witam miałem ostatnio podobny problem ale w e34 i po sprzwdzeniu wszystkiego okazało się ze pompa w zbiorniku a mianowicie sitko było totalnie zatkane syfem i mazią po wyczyszczeniu sitka odpalił ale chodził tylko na wolnych dopiero powymianie pompy w zbirniku jest ok,pozdro nq
Opublikowano

problem znikl jakies 3 dni temu - kiedy to juz mrozy popusciły, tak sobie z ciekawosci wsiadłem i odpaliłem ... i o dziwo moc w aku była :D a przecież praktycznie padł po ostatnim kreceniu ;/ ... hehe a wiec to ewidentnie wina mrozu tym razem ... juz dolewam specyfik do ropy wiec jak przyjdzie kolejny mrozik to mam nadzieje, ze autko sie nie podda...

dziekuje wszystkim za podpowiedzi ;)