Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie trzeba wyjmować, ani odłączać klem, bynajmniej ja tak ładowałem wszystkie samochody i nie było problemów nigdy.

Najważniejsze abyś nie palił samochodu na prostowniku.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam pytanie:

czy trzeba wyjmować akumulator podczas ładowania czy wystarczy podpiąć pod prostownik ??

pozdrowienia

W samochodach które mają system IBS aku powinno się ładować poprzez wyjście plus pod maską, informacja z TIS. Czyli nawet nie powinno się wyciągać baterii.

Opublikowano

Instrukcja obslugi str. 192: (w skrócie)

- ładowac wyłącznie poprzez wyjścia pod maską, podobnie jak przy odpalaniu awaryjnym.

czasem warto zajrzeć....:).

Zycze dobrego pradu rozruchowego ;) w te mrozy.

Opublikowano
pajak4 ma rację ładuje się pod maską. Sam tak robię masz czerwoną zatyczkę plusa, a z boku po lewej stronie bolec minus.

http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=dsc0230kopiay.jpg&res=landing

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=160396 Czyszczenie parownika

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=160013 MOJE E-90 skradziona

Opublikowano

Miałem podobnie, problemy z odpaleniem auta.Palił za 2-3 razem, po kilku baaardzo zimnych nocach padł aku (6 lat służył). Wymieniłem na nowy i z pewnością poszedłem następnego dnia rano odpalić autko, a tu powtórka z dnia wczorajszego, za 2 razem odpalił. Pojechałem więc do serwisu,podłączyli do kompa i wyszło:

1) Wymiana świec żarowych

2) wyczyszczenie bądz w najgorszym wypadku wymiana przepustnicy

3) nowy sterownik do świec

Za dwa dni będę naprawiał te rzeczy więc się okaże gdzie tkwi problem.

Napisz co było, jeśli zdiagnozujesz problem u siebie.

Pozdrawiam mariusz

Opublikowano

po ładowaniu i zamontowniu akumulatora - samochód wciąż nie odpala, za to dziwnie tyka :/ a potem z 10 sec. burczy...

ktoś miał podobne problemy ??

ale co tyka i burczy ? rozrusznik? kreci silnikiem ? czy ten aku moze taki slaby, a moze paliwo ci zamarzlo jak kreci a nie odpala

Opublikowano

Pamiętajcie o tym żeby przed zimną nocą, jak dzień przed kończycie jazdę, WYŁĄCZYĆ klimatronic, radio i inne bajery (nawigację).

Wtedy przy ponownym odpalaniu, jak samochód dosyć długo stał na mrozie - zdecydowanie lepiej zapala!

Jeśli macie uruchomione wszystkie bajery to one uruchamiają się razem z silnikiem, i wtedy potrzebuje zdecydowanie więcej mocy żeby

odpalić. Mam to sprawdzone u siebie.

Opublikowano

wróciłem właśnie z moskwy- -43 moja 330d stała przez tydzien na ulicy.ZAMARZŁ koncentrat do szyb a ma być na -60.

Kluczyk- start i pojechałem.Ale nie oszczędzam....wszystko robione na bierząco- dbasz to jedziesz....Podziękowania dla BMCars w mysłowicach za "opieke"