Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę powiedzcie gdzie znajduje się przekaźnik świec zapłonowych w e46 330d. Nie ma go w pudełku koło komputera pod maską.

To gdzie się znajduje?

Opublikowano
Patrzyłem w okół bezpieczników ale nie rzucił mi się w oczy.
Opublikowano
Też taką plotkę dziś słyszałem, czyli kolektor do zdjęcia? dokładnie 204 konie
Opublikowano
Przecież lepszy i szybszy dostęp jest z kanału - zdejmujesz metalową płytę i tyle. Po co się bawić z kolektorem?

:cool2:

Osłona w dół i z dołu jest dostęp.

Opublikowano
czy ktoś może potwierdzić że w 330d 204KM też jest dostęp z dołu do sterownika świec żarowych?
Opublikowano
Dzięki panowie :) idę kopać kanał :)

Wg mnie od dołu się do niego nie dostaniesz, musisz zrzucać kolektor. Chyba, że masz rączki jak mały kosmita

to jakimś cudem uda Ci się go wyciągnąć bez zdejmowania kolektora. Widać go od strony elektrycznego podgrzewacza,

ale dostęp znacząco utrudnia główny króciec układu chłodzenia na bloku silnika.

Dwie śruby mocujące da radę odkręcić, tylko problemem będzie wypięcie, a potem wpięcie 2 wtyczek, które

wchodzą w moduł od spodu.

Demontowałem go w swoim aucie, więc wiem jak to wygląda (zrzucałem kolektor, spuszczałem płyn i odkręcałem króciec,

a i tak było ciężko).

--

pozdrawiam

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano
Dzięki panowie :) idę kopać kanał :)

Wg mnie od dołu się do niego nie dostaniesz, musisz zrzucać kolektor. Chyba, że masz rączki jak mały kosmita

to jakimś cudem uda Ci się go wyciągnąć bez zdejmowania kolektora. Widać go od strony elektrycznego podgrzewacza,

ale dostęp znacząco utrudnia główny króciec układu chłodzenia na bloku silnika.

Dwie śruby mocujące da radę odkręcić, tylko problemem będzie wypięcie, a potem wpięcie 2 wtyczek, które

wchodzą w moduł od spodu.

Demontowałem go w swoim aucie, więc wiem jak to wygląda (zrzucałem kolektor, spuszczałem płyn i odkręcałem króciec,

a i tak było ciężko).

--

pozdrawiam

nelson

Ja robiłem dokładnie tak samo i nie mam zielonego pojęcia jak można wymontować go od dołu.

Według mnie również się nie da.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano
no to kopać kanał czy nie kopać? oto jest pytanie :)
Opublikowano
no to kopać kanał czy nie kopać? oto jest pytanie :)

nie kopać, nie da się dojść od dołu. widziałem jak to wygląda (robił mi to znany na forum kolega ROGER-NYSA). dostęp jest masakrycznie ciężki, od dołu zapomnij, od góry trzeba zdjąć kolektor ssący a i tak przykrywa ten sterownik masa kabli i trudno go wyszarpać.

Opublikowano

Witam w E60 3D jest inna sytuacja niż w e46 czy e90 3d.

W e60 jest znacznie więcej miejsca i dojście do sterownika nie jest kłopotliwe.

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
A jak z dojściem w e46 330D przedlift? (silnik M57 184HP) Tak samo jak w tym 204HP?
Jak kraść to miliony...jak jeździć to BMW!!
Opublikowano
A jak z dojściem w e46 330D przedlift? (silnik M57 184HP) Tak samo jak w tym 204HP?

w silniku M57 184KM nie ma sterownika, tylko przekaźnik i on jest na samym wierzchu, pod czarnym plastikiem przy szybie tam gdzie komputer silnika.

Opublikowano
Jeszcze jedno pytanie. Czy sterownik ma jakiś czujnik temperatury? I gdzie ?
Opublikowano
Jeszcze jedno pytanie. Czy sterownik ma jakiś czujnik temperatury? I gdzie ?

nie ma, pobiera dane z czujnika temperatury cieczy chłodzącej.