Skocz do zawartości

330Ci Jaki akumulator? Ile Ah?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Dziś padło i na mnie, mróz zrobił swoje i po weekendzie postoju miałem problem z rana. Żeby nie mieć problemu gdzieś "po drodze" chce kupić nowy ale nie widzę na swoim jakie mam parametry, naklejka zeszła ze starości. Wie ktoś może jakie powinien mieć w 330?

Pozdrawiam.

BaX.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po wymiarach /~300x170x170mm/wychodzi na 72-74Ah ale nie chce przesadzić z pojemnością dlatego pytam o seryjny.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Dokładnie leniu :mrgreen:

Ja kupiłem w 2008 Bannera 74ah, 680A. Działa nadal bez obsługi.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od razu leniu... :mrgreen: Realoem otwiera mi się jako domyślna strona w przeglądarce :D ale tam znalazłem 70 i 80 więc.... ? :norty: /jak by nie mógł być jeden podany :lol: /
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Więc kup sobie krakowskim targiem :D

jak nie masz pożeraczy prądu, to 70 i już

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to co padło było jeszcze oryginalne?

Nie było i miało tylko 65Ah ale i 6 latek.

Opublikowano
Wczoraj wieczorem odpalił mi za trzecim razem - dwie pierwsze próby tak na krótko tylko kręciłem. Dziś rano niestety musiał mnie sąsiad poratować. Akumulator mam jeszcze fabryczny, ale maciupki (55 Ah), no bo i do 316i z podstawowym wyposażeniem to i większych pewnie nie dawali. RealOEM podaje od 55 do nawet 90 Ah, więc chyba coś pomiędzy wybiorę - w końcu cenowo różnice też nie są jakieś wielkie, 10-20 zł. Najgorsze, że teraz auto czasem jeździe co 2-3 dzień i niezbyt długie trasy, więc nie ma nawet jak się podładować.
Opublikowano

Ja tez miałem ponad 10 letni oryginał - 80AH :) Teraz takich długowiecznych aku juz nie robią :cry:

W grudniu wymieniłem na nowy Bannera (ponoć też idą na pierwszy montaż do BMW i Audi) 80AH i chyba 700A rozruchu i sorry za OFT, ale u mnie wystepuje gdzieś upływ prądu.

Po naładowaniu aku, odpaleniu, dojazd do pracy 11km i po postoju 10h na dworze, przy odpaleniu zapalają sie kontrolki ABS,DSc i hamulca :( a potem przy oklejnym odpaleniu jak sprawdze testem 9,0 w OBC to wychodzi ze napiecie = 12,3-12,4 :shock: no i oczywiscie kontrolki a napięcie spada do 9-9,6V

Goscie od aku go sprawdzali jest dobry, ładowanie przy obciązeniu światł itd 14,0 bez 14,3-14,4 wiec ok, a po zamknięciu auta upływ jest 0,04 czyli ponoc w normie :shock:

Nie wiem co to moze być, może rozrusznik bierze za dużo prądu do odpalenia? z tym że bunia odpala na strzała. :?

Opublikowano

Niewłaściwie podłączone radio lubi kraść prund. Tak tylko mówię z doświadczenia w innym aucie. Niby nic się nie świeciło, po wyjęciu kluczyka of kors, a co parę dni aku umierał. No i się okazało, że żonce w poprzednim aucie ktoś niefachowo podłączył radyjko.

Oczywiście powodów może być 100 innych, tym bardziej jak to w E46 radio pewnie firmowe, nie kombinowane.

• 3 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj taki jaki był od nowości.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Czy przy kupnie wystarczy kierować się mocą czy też wymiarami akumulatora?

Jednym i drugim ;)

W touringu też jest w bagażniku? To jeszcze sprawdź stronę mocowania rurki do odprowadzania gazów. Choć jak się nie uda przyczepić, to nie umrzesz od tego ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
W coupe jest.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci