Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

oki...

kolejny test i wyniki... :D

TEST: 500 km tylko po Warszawie...

oczywiscie jazda spokojna... bez palenia gumy... itp... :mrgreen:

obecnie przejechalem połowe dystansu... czyli 250 km...

i spalanie średnie na poziomie 16,9 litra na 100 km... :D

juz nie długo wyniki testu po przejechaniu 500 km...

ale mysle ze nie wiele sie zmienia...

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
wiecie co?powoli mi rece opadaja...auto pali mi kolo 13-14 litrow...piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip co mam zrobic?chyba zrobie test ze wyjezdze paliwko az auto stanie i wleje 10 litrow i zobaczymy co wyjdzie...poki co auto zawsze tankuje za 40zl i co tankowanie to mam mniej na wskazniku...coprawda zawsze przejade te 100km...sie zastanawiam moze to wskaznik szwankuje?nerwy mnie zjadaja juz...
Opublikowano
zaloz LPG ;) i po problemie, szczerze to byloby mi zal wlewac taka droga wache do 316tki...40 pln za 100km - SUPER......

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

A dla mnie pali O litrów na 0 km. Dlaczego tak mało, ponieważ nie mogłem ani przedwczoraj, ani wczoraj, ani dzis rano odpalic BMW. U nas -28 lub -25 mrozu, wspomaganie ciezko chodzi, wiec lepiej nie katowac silnika i pomp wszelkiej maści. Olej zgęstaniły, lewarek skrzynie bierów chodzi cięzko, sprzęgo sklejone...

makabra...U kolego w Michałowie-niedaleko granicy z Białorusią było przedwczoraj -32 stC i nie mogł odpalic E39 525 TDS. wszystko zamarzło oprócz płyn u chłodniczego.

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano
hmm jak macie ponad -30 to jaki plyn wlewacie do chlodnicy?

ten co sie normalnie leje

ja wlałem petrygo do -35 st C i faktycznie NIE ZAMARZA!!!!!! :cool2:

nie ma co przepłacac ja jakies Castrole i Shelle-DUPERELLE

róznicę czuje się w portfelu...

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

2oo> niż 4 koła

Opublikowano
8 litrow castrola kosztuje ok 50zl :)
były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
a jaka roznica miedzy castrolem a petrygo skoro spelniaja te same normy jakosciowe?

Nie wiem, nigdy nie mialem Petrygo :lol:

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
Ja tez mam petrygo od kiedy pamietam...i nie ma róznicy. jedyna różnica to grubośc portfela. Za castrol przeplacamy a za Petrygo-POLSKIE rodzimy produkt warto zapąłcic. wspierajmy polskie produkty, bo sa naprawde wysokiej jakości. Przykłądem jest Petrygo, olejej lotos i Platinum. a ceny mają pzystepne i na polską kieszeń. przy ty są wysokiej jakości> Shell czy Acstroll nie odbieaja jakościa od produktów Orlenu.

2oo> niż 4 koła

Opublikowano
Witajcie.

Ciekawe co piszecie bo ja nie zauważyłem u siebie drastycznego skoku zużycia paliwa. Być może to ta mizerna zima w trójmieście :lol:

Moja 540 manual wciąga ok 15-16 litrów przy normalnej miejskiej jeździe raczej "bezkorkowej"

Pozdrownienia i wszystkiego dobrego w nowym roku.

Mizerna źima :) hehe zobacz dziś na termometr :) chyba sie cos zmieniło ???:)

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Właśnie skończyłem czytać wszystkie wypowiedzi na temat spalania Waszych BMW i przyznam, że normalnie aż mi sie czasem śmiać chciało. Nie wiem może to ja mam cos nie tak za moja E34 525i 24V. Spalanie - trasa Gdańsk - Radom (450km) czyli pełna trasa i spalanie ok 11l LPG przy normalnej jezdzie ( 120 km/h). Robie tą trase przecietnie raz w miesiącu i zawsze wychodzi podobnie. Spalanie miasto - jezdząc po Gdańsku i stojąc jak każdy czasem w korkach spalanie to ok 16l LPG. Cykl mieszany - codziennie jade do pracy 25 km (polowa z tego po miescie a połowa po trasie) no i czywiście drugie 25 km z powrotem , spalanie wynosi ok 13-14l LPG. Wydaje mi sie że te wyniki spalania są w miarę normalne i jak czytam o o silnikach 3.0l oraz większych które spalaja o wiele mniej paliwa niż mój to mnie aż trzesie. Czy to ja mam coś nie tak z moja 525i czy to reszta zaniża nie wiem po co swoje spalanie ??

tak se przeglądam stare posty....

i wiesz co nene chyba u nas w Gdańsku te Bety tak żrą, klimat jakiś-takiś dziwny, za dużo jodu w powietrzu :jawdrop: ,

moja 3.0,R6 (fakt-stara instalka), automat, non-stop w mieście chleje ok 18-20

jak czytam że 2.0 czy 2,5 pali w mieście 12, nogi większość chłopaków ma nie za lekkie, to chyba ..... to fajne miasto - cały czas z góry....i wszyscy mają instalacje last generation

Gratuluję i zazdroszczę!!!

aha i podziwiam!

Opublikowano
18-20 litrów (bardzo krótkie odcinki robię i ciągle stop&go w korkach i na światłach)

No nareszcie jakiś normalny wynik bo z tego co czytam to bmki tyle co punta palą.

i pod tym podpisuję się wszystkimi kończynami

Opublikowano

oki...

oki.. koniec testu...

500 km tylko po Warszawie... przejechane... :D

oczywiscie jazda spokojna... bez palenia gumy... itp...

po 500 km... spalanie średnie na poziomie 17,3 litra na 100 km... :D

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
oki...

oki.. koniec testu...

500 km tylko po Warszawie... przejechane... :D

oczywiscie jazda spokojna... bez palenia gumy... itp...

po 500 km... spalanie średnie na poziomie 17,3 litra na 100 km... :D

pozdrawiam

cosmo

rozsądnie i realnie moim zdaniem

mój ostatni tank: 51 litrów, zrobione 295 km, rano start z zimnego parkingu, po 2-3 km przełączenie na gazinę (jak strzała temp.opuszcza niebieskie pole)

Opublikowano

Jak jak pojechałem do mechanika Petrygo żeby mi wymienił płyn, to powiedział że on jakby miał taki silnik jak ja, to by tego nie wlał.

I tak ze 2 razy jeszcze u innych.

Podawali mi konkrety, nie pamiętam jednak :-) co mówili o tym płynie, zdaje się coś o zabazpieczeniu antykorozyjnym, ale kupiłem w rezultatcie

6 litrów koncentratu elfa, i 7 litrow wody destylowanej.

Płyn zmieniony, bez problemów z odpowietrzeniem układu.

Co do spalania nie wiem, ale na pewno nie jest to 16 l jak ktos tu wczenisje napisal o 540-ce........

Opublikowano
to i ja sie dolacze,moja e36 325 m50 w takie mrozy wciaga 14.5 l benzynki ,niewiem czy to troszke nie za duzo :( dodam zo to przy spokojnej jezdzie
Opublikowano
Jeśli jest dużo rozgrzewek to 13-15l , ale da się jeżdzić ekonomicznie powiedzmy 8-9 l trasa. Silnik M50 b25 bez Vanosa.