Skocz do zawartości

gdzie znajduje sie kontrolka od zapiecia pasow?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mniej więcej na środku!!! ale nie ma tam zarówki!! jak wymieniałem sobie kiedyś zarówki to zostało mi kilka więc wkręciłem je do kilku wolnych otworków i teraz po włączeniu zapłonu zapala mi sie ta właśnie kontrolka i gaśnie kilka sekund po odpaleniu silnika!!!
Opublikowano
to co fabrycznie nie ma zaroweczki wlozonej?powiedz jak wyciagnales zegary?ja mam kierownice z poduszka (dosc duza) i nie mam regulacji wysokosci kierownicy i probowalem le bez sciagniecia kierownicy nieda rady...
Opublikowano

da radę!! wyciągasz zegar wkładasz rękę styłu odpinasz 3 wtyczki łapiesz za kierownicę u góry i mocno ciągniesz do siebie a drugą ręką wyciągasz zegar bokiem jak trzeba to kręcisz w tą samą stronę kierownicą i napewno wyjdzie!!!

jeśli to nie pomoże to ściągnij kierownicę bedzie to nawet lepsze bo nie wiem czy poradzisz sobie z odpięciem wtyczek od zegara nie widząć o co tam chodzi!!! trzeba tam wcisnąć takie małe zabezpieczenie i odchylić takie ramie które wyciąga wtyczkę!!!

a jeśli chodzi o żarówkę to faktycznie nie ma jej tam oryginalnie bo widocznie to jakaś dodatkowa niespotykana opcja w E36

Opublikowano

wyciagac juz probowalem bo nie pali mi sie zaroweczka pod wskaznikiem paliwa i mimo ze jestem postury niewielkiej to reki nie moglem za cholere wcisnac za zegary...

moze w 316i trzeba bylo doplacic kilkaset DM za ta opcje?

wie ktos jak to jest w e36?

Opublikowano
Wydaje mi sie ze ta kontrolka to nie jest kontrolka od zpinania pasow tylko od sprawnosci tych napinaczy pasow ktore sie odpalaja podczas kolizji.
Opublikowano
Wydaje mi sie ze ta kontrolka to nie jest kontrolka od zpinania pasow tylko od sprawnosci tych napinaczy pasow ktore sie odpalaja podczas kolizji.

To jest kontrolka zapięcia pasów kierowcy, jeżeli będzie coś nie tak z napinaczami to będzie to sygnalizowała kontrolka poduszki ( pod warunkiem że napinacze są kontrolowane przez komputer ).

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
mam taką sprawe: wczoraj przy ładnej pogodzie sprzątałem autko, odkurzałem itd. zaglądam z odkurzaczem pod fotel pasażera i widze żę sobie coś tam wisi (czujka od zapiecia pasów) jest tam mało miejsca, nakobinowałem się żeby zaczepić to plastikowe pudełeczko na swoje miejsce pod fotelem. po jakimś czasie udało się, aczkolwiek nie do końca coś musiałem naruszyć i teraz pali mi sie cały czas kontrolka nie zapiętych pasów. czy jest taka możliwość żeby skasować to w taki sposób jak inspekcje, czyli zewrzeć jakiś pin z gniazkda z masą, czy jakoś innaczej :?: :?: :?:
Opublikowano
Jeśli już jesteśmy przy temacie zegarów to czy orientuje się ktoś do czego służy ta kontrolka na końcu skali prędkościomierza (na tym zamieszczonym zdjęciu pod 220km/h)?
Opublikowano
do czego służy ta kontrolka na końcu skali prędkościomierza (na tym zamieszczonym zdjęciu pod 220km/h)?

Jest to element (czujka) odpowiedzialna za podświetlenie licznika kilometrów dziennych, im jaśniej na dworku tym podświetlenie jest słabsze.

Pozdrowionka

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a jeśli chodzi o żarówkę to faktycznie nie ma jej tam oryginalnie bo widocznie to jakaś dodatkowa niespotykana opcja w E36

Wlasnie ze nie. Po prostu jest to tylko kontrolka zapiecia pasow, jesli wlozysz zaroweczke do niej bedzie sie zaplalala na 4 sek i gasla, w e39 tak jest, u siebie w e36 dodalem wlasnie zaroweczke ktora przypomina mi o pasach. W lepszych wersjach E36 kontrolka nie zgasla dopoki nie zapielo sie pasow, a tu ma to charakter przypominajacy. Wloz zaroweczke a sie przekonasz. Fajny bajer.