Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich!Mam pytanie:w jaki sposób się załącza fabryczny alarm w E39?Jak zamknę samochód pilotem i po jakimś czasie "pobujam"autem to raz wyje a raz nie.Ile razy trzeba wcisnąć guzik zamykania?Raz czy dwa? Proszę o podpowiedż. POZDRAWIAM
Opublikowano

Raz wciskasz z pilota zamykanie i koniec.

Pod lusterkiem zacznie migać czerwona lampka.

Po krótkim czasie alarm się uzbraja.

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można i dwa.Jeśli naciśniesz raz na zamykanie masz uzbrojony pełen alarm,jeżeli naciśniesz zamykanie dwa razy to masz uzbrojony alarm nie działający na bujanie,wstrząsy.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano

O widzisz tegu już nie wiedziałem .

Dzieki

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Można i dwa.Jeśli naciśniesz raz na zamykanie masz uzbrojony pełen alarm,jeżeli naciśniesz zamykanie dwa razy to masz uzbrojony alarm nie działający na bujanie,wstrząsy.

O tym 2-razy to ja też nie wiedziałem>>DZIĘKI CIHY :cool2:

Opublikowano
A mam pytanie. Jak załączyć alarm, żeby zaczął wyć :?: Parę razy udało mi się przypadkiem sięgając do kieszeni po pilota, ale jak miałem normalnie w ręku to wciskałem po kolei, nawet robiłem kombinacje wciskając 2 na raz. Może ktoś wie :D Z góry dzięki :D
Opublikowano

U mnie to jakoś nie działa na wstrząsy a mam alarm fabryczny (lampka pod lusterkiem). Jak go bujam to nie włącza się alarm. Jak przycisnę dwa razy przycisk od zamykania na pilocie to tylko oświetlenie w środku się zapala. Może to trzeba zakodować ;/?

Opublikowano

u mnie wstrząsy nie działały bo miałem odpięty czujnik od maski. W instrukcji napisane jest, że na przechyły reaguje więc może za mała różnica poziomów jest jak bujasz.

Prawidłowe drugie kliknięcie jest sygnalizowane przez diodę jednym, dłuższym sygnałem świetlnym. Może za szybko/wolno klikasz i nie łapie ? Poza tym, nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeżeli próbujesz po drugim kliknięciu go rozbujać to niedziwne, że nie działa alarm bo drugie kliknięcie wyłącza reakcję na wstrząsy, przechyły.

Opublikowano
A mam pytanie. Jak załączyć alarm, żeby zaczął wyć :?: Parę razy udało mi się przypadkiem sięgając do kieszeni po pilota, ale jak miałem normalnie w ręku to wciskałem po kolei, nawet robiłem kombinacje wciskając 2 na raz. Może ktoś wie :D Z góry dzięki :D

Jezeli masz zakodowany "Panic Alarm", to naciskasz dluzej przycisk otwierania bagaznika i syrena zaczyna pikac.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Jezeli masz zakodowany "Panic Alarm", to naciskasz dluzej przycisk otwierania bagaznika i syrena zaczyna pikac.

Ooo dzięki wielkie :cool2: Tak nie próbowałem :D