Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzięki kolegom na forum i INPA naprawiłem sam już moje auto :)

Pozostał już tylko jeden problem a mianowicie mam uszkodzony termostat i mam pytanie czy dam rade go samodzielnie wymienić?

Czy ktoś może wie gdzie on się znajduję? i czy ten termostat będzie odpowiedni : http://allegro.pl/termostat-bmw-e36-e39-e34-e38-325tds-525tds-725tds-i2039160248.html

Z góry Dzięki za pomoc :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skomplikowane mocno nie jest.Termostat jest w głowicy pod plastikowym kolanem.Zresztą na tej aukcji co podałeś jest ładny rysunek co do miejsca gdzie on się znajduje.

Orginał termostat do TDS to Behr.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Behr kupiłem za 100 zyli :wink:

A i jeszcze kup 5 l płynu bo ze 4 to ucieknie.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc oczywiście że chce oszczędzić ale tez nie chce kupić jakiegoś badziewia :D

na allegro znalazłem jeszcze termostat:

VERNET za 34zł

WAHLER za 69

który wybrać ? czy polecacie coś jeszcze innego?

Opublikowano
Witam tez mam 2,5 TDSa moje pytanko czy temperatura w tds musi stac na 90 tak jak w bezynie bo nie wiem czy mam popsuty termostat bo jak spokojnie jade to temperatura stoi leko poza niebieskim polem a jak go pocisne lub postoje w korku to rosnie niekiedy na 90 ale zadko cy to jest norma? z gory dzieki za pomoc
od zawsze na zawsze BMW:)
Opublikowano
witam, wskazówka od wskaźnika temperatury powinna stać w pionie jak koci ogon czy jedziesz pomału ,szybko czy stoisz w korku poczytaj ten temat a będziesz wiedział co robić
Opublikowano
witam, wskazówka od wskaźnika temperatury powinna stać w pionie jak koci ogon czy jedziesz pomału ,szybko czy stoisz w korku poczytaj ten temat a będziesz wiedział co robić

Dzieki czyli termostat do wymiany tak myslalem tylko nie bylem pewien bo predzej jezdzilem tylko benzyniakami jeszcze raz dzieki :cool2: w wekend biore sie za wymiane :D

od zawsze na zawsze BMW:)