Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanko: moja Bemka E34 525i 12v pali gazu około 18 litrów gazu i z tego co czytam na forum to za dużo pali. A więc czy wie ktoś gdzie w warszawie wyrególują mi gaz tak, żeby autko moje paliło około 15 litrów gazu tak jak innym, bo już byłem u paru gazowników i po regulacji jedno tankowanie autko spalało około 15, ale już następne między 17 - 18 litrów gazu. Nie wiem co robic czy tak musi palić? :mad2:
Opublikowano
W Warszawie możesz podjechać do Energy Gaz za Billą, koło Promenady. Podobno wiedzą co robią... fakt faktem jak jeździsz w godzinach korkowych to nie wiem czy zejdziesz wiele niżej. Mi pali 14 a mam tylko 1.8.
Opublikowano
Witam. Mam pytanko: moja Bemka E34 525i 12v pali gazu około 18 litrów gazu i z tego co czytam na forum to za dużo pali.

A te 18l to jest spalanie średnie czy np. w mieście. Bo w warunkach miejskich 18l to jak najbardzie normalne.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
No w miescie mi tyle pali bo na trasie orzy jezdzie 160-180 pali około 12l/gazu. Ale w mieście też pare razy wyszło mi spalanie 15-16l gazu.

czyli wszystko ok

kiedyś

E32 730

E36 318

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wydaje mi się, że jest to normalne. Ja mam sekwencję i średnio w mieście (100% jazdy) pali 20 l gazu (automat). Jak jadę dłuższe odcinki bez stania w korkach to i zejdę do 13 l, a rano przy mrozach i odcinku około 6 km to i przekroczy 20. Mam drugie auto, które jest tylko na benzynę (opel vectra 2.0 automat) i żona jeździ praktycznie do pracy (ok. 6 km w jedną stronę) to spalanie benzyny zimą wychodzi 13-14 l.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
jak ci pali 28, to albo 80% przbiegu byłeś zakopany i mieliłeś w miejscu albo masz 4 l silnik. Jezeli tak nie jest to masz coś nieteges i niepodchodził bym do tego tak lekko, bo na 18 to bym sie zgodził w mrozach krotkie odcinki, ale 28, to może ciągniersz lawete z 5 cioma samochodami. :mrgreen: :duh:

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

A ja powiem Wam ze moje spalanie w ciagu ostatnich 2 miesiecy oscyluje w miescie w zimie w granicach 14 litrow LPG/ 100km. (wymienilem silnik krokowy na inny, od modelu e39 tak, na probe, okazalo sie ze dzial bardzo fajnie a autko przy okazji mniej pali :D ) Nie pytajcie jak to robie, generalnie jezdze w miare delikatnie, ale ruszajac np ze skrzyzowania nie zostaje w tyle a na dluzszych prostych rozpedzam sie do okolo 100km/h.

Takie spalanie i to w zimie bardzo mi sie podoba :mrgreen:

Opublikowano
jak ci pali 28, to albo 80% przbiegu byłeś zakopany i mieliłeś w miejscu albo masz 4 l silnik. Jezeli tak nie jest to masz coś nieteges i niepodchodził bym do tego tak lekko, bo na 18 to bym sie zgodził w mrozach krotkie odcinki, ale 28, to może ciągniersz lawete z 5 cioma samochodami. :mrgreen: :duh:

Zgadzam się.Moja E32 750i po mieście 20

Opublikowano
A ja powiem Wam ze moje spalanie w ciagu ostatnich 2 miesiecy oscyluje w miescie w zimie w granicach 14 litrow LPG/ 100km....

Takie spalanie i to w zimie bardzo mi sie podoba :mrgreen:

To jeszcze powiedz jak wygląda ta twoja jazda po mieście bo jakoś nie mogę w to uwieżyć np. golf III 1.8 mojego brata pali teraz ze 12 l benzyny!!!. Jeździsz dużo na krótkich odcinkach (tak do 5km) jak większość z nas na niedogrzanym silniku ? Jeśli tak to jeszcze policz ile benzyny wypalasz bo mi też spalanie gazu w mieście nie wzorsło w zimie o może nawet lekko spadło za to benzyny na rozgrzewanie silnika idzie że hej.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

Tyle mi spaliła pierwszego dnia jak ją odebrałem, zalałem 30l i poszło w chwilę (testowałem ją delikatnie :D) obecnie spalanie wacha sie 14-20l pb. w Wawie odcinki głównie 2x15 km i spokojna jazda.

Dodam, że czasem zamiast radia lubie posłuchać R6, a wtedy wychodzi ponad 17l w górę.

Opublikowano
Moja e34 520i pali od 12,5 do 17 litrów. Przy jezdzie do pracy tzn.6 km w jedna strone pali 14 literków gazu. Na trasie od 12,5 do 14, natomiast przy ciezkiej nodzie potrafi zjeść 17 litrów (GAZ mam II generacji) :D
WIELE SERC, JEDNO BICIE, BMW PONAD ŻYCIE