Skocz do zawartości

320d - interfejs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od miesiaca jestem posiadaczem e46 320d 2001r

Mam pare pytań:

1. Jak moge sprawdzić czy działa mi zmieniarka ponieważ nie ma magazynku i nie wiem czy nie mi opłaca kupować sam magazynek do płyt. Bo mam nowy nie używany ale sprawdzałem i są inne wtyczki , są jakieś przejściówki? będzie mi odtwarzać mp3?

2. Był delikatnie malowany i było zdemontowane tylne drzwi i nie teraz świeci kontrolka poduszki, można ją zgasić bez kompa?

3. Mam przy ASC, jakies dwa kabelki wygląda to jak do usb (albo coś) dodaje zdjecie: sorry że nie wyraźne

http://images46.fotosik.pl/1237/6074c08dba842e1cm.jpg

http://images43.fotosik.pl/1280/361cdfb69ff30501m.jpg

Jak będę miał jeszcze jakies to napisze, a jeszcze jedno opłaca się kupować program do laptopa aby komunikować się z autem (kasować błędy, inspekcje its.)?

Właśnie rozkodowywałem vin. Mógłby ktoś prawdzić czy to nie był anglik ( 7 ostatnich liter AK80142 ) bo niby pisze że po prawej stronie kierownica

Edytowane przez tmpieter

Opublikowano

Tak - kiedys to był anglik.

1. Pożycz od kogoś magazynek na cd i sprawdż czy zmieniarka działa

2. Kontrolki poduszek nie zgasisz bez kompa

W interfejs warto zainwestować - zacznie ci się już zwracać jak będziesz chciał skasować błąd od poduszek. A w trakcie uzytkowania diesla z pewnością ci nie raz sie przyda :D

Opublikowano
ja służe magazynkiem jakby cos, jestem z krakowa/czestochowy.
Opublikowano

w warszawie tez sie znajdzie magazynek :-))

pozdrawiam

Opublikowano
witam też mogę udostępnić magazynek Wrocław -Oława
BMW E46 320i
Opublikowano
  • Autor

troszke mnie to zmartwiło że to był anglik. Będzie się czyms różnił od europejskiego?

Chyba zrezygnuje z zmieniarki cd, na to mniejsce dam zmieniarke cs/usb, i tu mam pytanie będzie mi normalnie odtwarzało mp3? dodam że radio mam na kasety

Opublikowano
władowaleś się kolego z angolem. mp3 nie będzie działać. kontrolka od poduszek nie świeci sie z powodu zdjecia drzwi. chyba, że masz poduszki w tylnych drzwiach, ale to rzadkość. prędzej pokombinowane z elektroniką poduszek jak to w angliku. jak się da to lepiej go oddaj. jeśli sprzedawca cie o tym nie poinformował to sprawa sądownie do wygrania. bo pewnie po dobroci oszust kasy nie zwróci. chyba, ze tak wybebeszone i przerobione, kombinowane auto ci nie przeszkadza. http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=8&t=66944 i nie ma się co łudzić w teksty przekładka zrobiona w profesjonalnym warsztacie. to tak skomplikowane auto, ze chcąc zrobic wszystko w 100% jak w oryginale to koszty są nieopłacalne. zależy jeszcze ile dałeś za auto. chyba, że bardzo tanio zdecydowanie ponizej cen rynkowych

Edytowane przez kameleon3000

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
  • Autor
a co należy zrobić aby działały mp3?
Opublikowano

Co do zmienarki USB musisz zobaczyć czy masz z tyłu wejście na zmienarkę.Miałem i niepolecam(chyba że felerna mi się trafiła)więcej nerwów niż słuchania-raz działało normalnie,raz nie chciało a jak zadziałało nie dało sie ani przełączyć ani ściszyć ani wyłączyć.Jak byś miał opcje to podjedź do kogoś kto tym handluje podłącz i posprawdzaj.

Anglik będzie się różnił choć byś nieweim jak przerobił nigdy nie będzie to samo.Po za tym ciężko będziesz miał go sprzedać-ludzie się anglików boją a jak widzisz BMW ma etke w internecie i wystraczy podać vin i wiadomo że był to anglik.

...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)
Opublikowano
  • Autor
ja mam zmieniarke cd z tyłu i chce ją podmienić na usb
Opublikowano
,,Nie ważne że angol, mp3 musi być " :duh: :D

.....BMW e46.....

OO==[][]==OO

Opublikowano

chyba roger taką zakupił i użytkuje, z tego co pamiętam, był zadowolony raczej z niej. ale kolego mp3 czy jego brak, to będzie najmniejszym problemem, w porównaniu do tego co się może dziać z autem. ale nie ma co straszyć na zaś. obyś był zadowolony.

poczytaj http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=4&t=83184&hilit=mp3&sid=ca2477e141aad8e4baf526d25d20404a

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
  • Członkowie klubu

proszę zmienić tytuł wątku

viewtopic.php?f=69&t=117886

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem sobie interfejs do mojej e46 INPA. Już udało mi się skasować błąd poduszki powietrznej. Ale mam problem gdyż nie mogę połączyć z silnikiem. Próbuje na zapalonym i zgaszonym aucie. I wyskakuje mi taki błąd:

Acha, BMW jest z 2001r 320d i silnik M47

http://images47.fotosik.pl/1287/a3fdabfc01e8b5c7med.jpg

Macie jakiś pomysł, dodam jeszcze że mam Windowsa 7, mam spróbować na emulatorze XP? Nie wiem może coś źle robie.

Ja to robie tak:

Wybieram model E46 wchodze na Engine i wybieram [ DDE 5.0 for M47 new ]

Edytowane przez tmpieter

Opublikowano

"Acha, BMW jest z 2001r 320d i silnik M47"

wybierz DDE 3.0

Opublikowano
Bo masz wybrac DDE 3.0 for M47!!!! Masz silnik M47 320d 136ps.!!!!