Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PZU - Nowe zasady OC Od 1 stycznia 2006 r. w PZU zmieniają się zasady

naliczania stawek OC. Największa zmiana to wprowadzenie kryterium wieku

samochodu - w przypadku aut starszych niż 8-letnie zwyżka wynosi nawet 50

proc. Młodzi kierowcy także zapłacą więcej (od 30 do 50 proc.). Promowani są

natomiast posiadacze aut z dużym stażem za "kółkiem" - zniżka do 60 proc. W

ramach OC oferowany jest bezpłatnie pakiet Assistance

Przykłady:

Vectra 1.8, 2000 r., Warszawa, kierowca 50 l., pr. jazdy od 20 lat, 60 proc.

zniżki za bezszkodowość

OC 2005 - 833 zł

OC 2006 - 1590 zł

Golf 1.6, 1990 r., Warszawa, kierowca 22 l., pr. jazdy od roku, bez zniżki za

bezszkodowość

OC 2005 - 2437 zł

OC 2006 - 4200 zł

PS. Jakiś dziwny przykład piszą wzrost 50% a ja widzę na ich przykładzie prawie 100% :mad2: :evil:

http://autoswiat.redakcja.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=11540

Pozdrawiam

Opublikowano
Coś chyba błąd jest w tym artykule w Auto Świecie bo skoro promowani sa użytkownicy z dużym bezszkodowym stażem za kółkiem to nijak to się nie zgadza z przykładem tego kierowcy w Warszawie który mimo ze ma 50 lat i prawojazdy od 20 lat i 60% zniżki to składka mu wzrośnie o 100%.Czyba w artykule powinno być 833zł w 2005 i 590zł w 2006

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano

Witam

W tym artykule są chyba błędy.

Jestem po telefonie do PZU i w moim przypadku wygląda to tak 60 % zniżki na OC i 10 % zniżki za kontynuacje:

Ubezpieczenie w tej chwili do Lipca 2006:

OC na dwie raty 319 zł. razem około 640 zł. po styczniu też na dwie raty razem 660 zł. .

AC tylko od kradzieży (zazwyczaj tylko do 10 lat ) ale jak wykupie Oc w PZU to nie ma ograniczenia wiekowego i zniżka na AC 35 % !!!

Z tego co Pani mnie poinformowała to na BMW mają lepsze warukni niż kiedyś :)

Opublikowano

Kilka lat temu jak zmieniali zasady to tez straszyli ze bedzie duzo drozej

w rezultacie w moim przypadku bylo taniej.

Po za tym taka podwyzka to bylby gol do wlasnej bramki.

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano

No to nalezy pomyslec nad zmiana ubezpieczyciela . :mrgreen:

Na razie place w PZU na rok 820zl wiec ... :mad2:

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
ja nie przywiazuje uwagi do tego w jakiej ubezpieczalni mam OC.Moj agent co roku mowi mi gdzie najtaniej i tam kupuje OC.OC jest tylko dla osob przez nas ewentualnie poszkodowanych wiec to oni dochodza swoich roszczen.My nie korzystamy na tym ani 1 zlotowki.
Opublikowano
Ja 2 lata temu uciekłem z Pzu i Warty do Link 4. Mam tam ubezpieczone auto swoje i żony i nawet ostatnio w ramach jakiegoś pakietu OC żona wymieniła sobie przednią szybę bo pękła i to bez straty żadnych zniżek, a płaci rocznie OC z Corsę: 312,00 zł.(to śmiech). Zresztą moi bracia i rodzice też wszyscy są ok kilku lat w Link 4 i to z różnymi silnikami, latami, itp. bo jest taniej. Zresztą najlepiej sami wejdźcie na stronę www.Link4.pl i sobie wyliczcie sami lub do was oddzwonią. Ja za swój nie pamiętam ale dużo mniej niż wcześniej za Vectrę w Warcie z mniejszym dieslem. :search:
Opublikowano
Ja 2 lata temu uciekłem z Pzu i Warty do Link 4. Mam tam ubezpieczone auto swoje i żony i nawet ostatnio w ramach jakiegoś pakietu OC żona wymieniła sobie przednią szybę bo pękła i to bez straty żadnych zniżek, a płaci rocznie OC z Corsę: 312,00 zł.(to śmiech). Zresztą moi bracia i rodzice też wszyscy są ok kilku lat w Link 4 i to z różnymi silnikami, latami, itp. bo jest taniej. Zresztą najlepiej sami wejdźcie na stronę www.Link4.pl i sobie wyliczcie sami lub do was oddzwonią. Ja za swój nie pamiętam ale dużo mniej niż wcześniej za Vectrę w Warcie z mniejszym dieslem. :search:

No u mnie wychodzi 19 pln drozej niz w PZU.Zreszta juz kiedys

wczesniej dzwonili i wtedy tez nie bylo taniej.

Opublikowano
ten kalkulator klamnie ze strony linku :evil: wedlug obliczen kalkulatora wyszlo mi na rok 625zl a jak zamowilem rozmowe to gosc mi wyliczyl 928zl :duh: tak wiec tak lepiej zamowic rozmowe pozdro

Ten kalkulator oblicza wszystko z maksymalnymi znizkami.Masz tylko

zglosic rozmowe a oni Cie przegadaja :mrgreen:

Opublikowano
Pracuję w Link4. Zarówno o tym jak i o każdym innym TU można przeczytać usłyszeć, zarówno pozytywne jak i negatywne rzeczy. Na różnych forach przeczytacie zarówno o tym jak TU odmawia wypłaty :nienie: , jak i o kierowcach, którzy przy okazji stłuczki skroili TU na X zł :twisted2: ... i tak jest wszędzie.

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano

witam

ja mam OC w unice, fakt ze za inne autko ale ta sama pojemnosc(2,5diesel) i wyszlo najtaniej ...

fakt faktem , wspolwlascicielem jest tatko 10% udzialu bo inaczej musialbym zaplacic jak za zboze za OC(mam 23 latka :P ) . Z tego co pamietam jako jedyna TU nie patrzy kto jest jeszcze wspolwlascicelem autka tylko patrzy kto przychodzi ubezp. stad nie ma zwyzki z tytulu tego ze jestem wspolwlascicielem.

pozdrawiam

Opublikowano

witam

mam oba oc w hdi samopomoc - najnizsze stawki w Krakowie i okolicach...

np kupilem sobie pol roku temu zabytkowego fiata 125p z 1975r, ja mam 23lata... normalnie w pzu bym placil cos kolo 1500 - 1600zl, w samopomocy pod 1000zl, a wzialem ojca jako glownego wlasciciela i place 270zl/rok!!! chore, niewielki kruczek prawny (bo to samo auto, ten sam kierowca i jezdzi po tych samych drogach) a roznica kolosalna... a w pzu jest chyba najdrozsze oc na polskim rynku - a po co przeplacac, skoro w sumie to sie samemu nic z oc nie ma...?no i w pzu jako "mlody" kierowca mialbym wzwyzke + 30%... bez sensu. a w samopomocy nie mam. :clap:

Szybkich samochodów i pięknych kobiet, albo odwrotnie...

http://img169.imageshack.us/img169/8725/k1c6qd.png

Opublikowano
Pewnie ze podpucha ale to tylko swiadczy o tej firmie.

Korzystałem z tego kalkulatora na stronie Link4. Wyliczyłem składkę dla mojego ojca. Potem zadzwoniliśmy i składka była niemal identyczna - jakieś 3 złote różnicy. Czy zwracaliście uwagę, że kalkulator zakłada 60 procentową zniżkę? Może stąd wyszły wam takie różnice?

Opublikowano
Pewnie ze podpucha ale to tylko swiadczy o tej firmie.

Korzystałem z tego kalkulatora na stronie Link4. Wyliczyłem składkę dla mojego ojca. Potem zadzwoniliśmy i składka była niemal identyczna - jakieś 3 złote różnicy. Czy zwracaliście uwagę, że kalkulator zakłada 60 procentową zniżkę? Może stąd wyszły wam takie różnice?

Gdybys czytal wszystkie posty to wiedzialbys ze "zwrocilismy uwage" na

60%-wa znizke.

Co nie zmienia faktu ze w moim przpadku jest drozej niz PZU.

Opublikowano

Witam

JA jakies 2 miesiace temu przez przypadek dowiedziałem się że Poczta Polska sprzedaje ubezpieczenia komunikacyjne (i nie tylko). Początkowo przyjełem to z usmiechem ale gdy poszedłem i dostałem kartkę z cenikiem to sie bardzo pozytywnie zdziwiłem. Przykładowe składki roczne przy 60% zniżki :pojemnośc powyzej 2l 361zł a od 1,6 do 2l 284zł !!!!!!!!

Wiem że moze wielu z was powie że to jakas firma kogucik (MTU Hestia) ale w przypadku OC nie jest to aż tak bardzo istotne. Zdziwiłem sie tylko tym że w przypadku AC ubezpieczają tylko BMW poniżej 95 r( śmieszne co :)