Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Panowie

kiedy są używane świece żarowe? Czy przy kazdym odpalaniu auta czy tylko poniżej pewnej temp?

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to jak temperatura zew. spadnie poniżej 4 stopni, gdy świece grzeją pojawia się komunikat.

Ps. Moja bez problemu odpalała przy -10 bez podgrzewania świec

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
O ile dobrze pamiętam to jak temperatura zew. spadnie poniżej 4 stopni, gdy świece grzeją pojawia się komunikat.

Ps. Moja bez problemu odpalała przy -10 bez podgrzewania świec

no mi też pojawia sie komunikat PRE HEATING poniżej jakiejś tam temp. Auto odpala bez problemu nawet jak jest poniżej zera.

Zapytałem o te świece, bo mechanior ostatnio sprawdzał i powiedział że tylko 1 działa. Troche chyba dziwne, bo auto nawet jak jest minus temp odpala bez problemu.

Za to czasem jak przejade jakiś tam odcinek, zgasze auto, wróce to auto nie odpala. Ostatnio zrobiłem ok 15km, zgasiłem auto, wrócilem po ok 30min i [BAD]...Po kilku minutach prób zostawiłem auto bo już praktycznie nie kręciło i poszedłem do domu. Wróciłem rano z lawetą(miałem już umówionego mechanika), auto całe oszronione i do skrobania, więc temperatura w nocy i nad ranem była niska. I co dziwne odpaliło za pierwszym razem.

Opublikowano
Kolego ja obstawiam pompę progową. Na banka to nie świece są winne!

Dokładnie jak kolega radzi sprawdź pompę progową , miałem to samo :wink:

Opublikowano
witam, świece żarowe zawsze grzeją jak temperatura silnika jest poniżej 40 st.niezależnie od temp. otoczenia,wskazówka temp.silnika jest na niebieskim polu
Opublikowano
witam, świece żarowe zawsze grzeją jak temperatura silnika jest poniżej 40 st.niezależnie od temp. otoczenia,wskazówka temp.silnika jest na niebieskim polu

Nie chcę się kłócić ale nie jestem pewnien czy tak faktycznie jest...

• 1 miesiąc temu...