Skocz do zawartości

320D touring- co to za czujnik? foto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. miałem dzisiaj niemiłą przygodę z lisem- pęknięty zderzak i nadkole, mam AC wiec sie nie martwie, ale zastanawia mnie jedno- z prawej strony coś mi zwiza na kablu, dwa cienkie przewody, myślałem na początku, że to wiązka od halogenu, ale oba świecą, więc co to może być ? sorki za słabą jakość zdjęć

http://img88.imageshack.us/img88/7998/29112011664.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img822.imageshack.us/img822/7285/29112011662.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano
oj chyba nie, bo lusterka grzeją mi cały rok, czyli muszą być podpięte na stałe
Opublikowano
Jak to cały rok? u mnie włączają się razem z podgrzewaniem dysz. W ciepłe suche dni lustro jest chłodne.
Opublikowano
nie wiem, może mam taki pakiet na chłodniejsze kraje... grzanie całoroczne sie przydaje, w deszczu suche lusterko, po myjni tez od razu wysycha. aha, czujnik narazie wyrwałęm całkiem, bo i tak wisiał na jednym kablu, a nie mam narazie czasu przylutować, a lusterko w dalszym ciągu grzeje
Opublikowano
Dopóki nie przeczytałem tu o grzaniu/niegrzaniu lusterek - to byłem pewien, że cały czas grzeją, jak był deszcz czy inne mokro to parowały i ładniutko suchutko po kilku chwilach.
Opublikowano
qrcze no to teraz wbiliście mi gwóźdź ;) byłem pewny że cały czas nie grzeją i jak sprawdzałem to szkło było chłodne. Muszę to sprzawdzić jeszcze raz. Ale z drugiej strony: po co grzać cały czas lustra a dysze do spryskiwaczy włączać??? wydaje mi się nielogiczne
Opublikowano
mnie osobiście wydaje sie to jak najbardziej logiczne- podgrzewanie lusterek do ich osuszenia przydaje sie cały rok- lód, deszcz, para wodna; dysze potrzebują grzania jedynie przy ujemnych temperaturach
Opublikowano
hmm no ale przecież deszcz nie pada 360 dni w roku a w lato jest sucho ciepło więc mata grzewcza przez to się szybciej nie zużywa?
Opublikowano
Jest to czujnik oblodzenia ,steruje podgrzewaniem dysz spryskiwacza,mieści się w małym przednim prawym nadkolu.Lusterka podgrzewane są cały czas po przekręceniu kluczyka na zapłon.