Skocz do zawartości

dziwny przycisk pod kierownicą, do czego służy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

pod kierownicą w moim bmw jest dziwny prostokontny przyciski, do czego on służy, jak go naciskam to się nic nie włącza/wyłącza.

mam jeszcze jedno pytanie, czy można wyjmować akumulator w bmw 525i e28 z 81roku na dłużej niż minutę?? kolega mi powiedział że nie można, a jestem 'zielony' jeśli chodzi o bmw.

Opublikowano
Witam

pod kierownicą w moim bmw jest dziwny prostokontny przyciski, do czego on służy, jak go naciskam to się nic nie włącza/wyłącza.

Po której stronie :?:

Witam

mam jeszcze jedno pytanie, czy można wyjmować akumulator w bmw 525i e28 z 81roku na dłużej niż minutę?? kolega mi powiedział że nie można, a jestem 'zielony' jeśli chodzi o bmw.

A w czym miałoby to zaszkodzić :?: Do większości napraw zaleca sie odłączenie klemy z akumulatora :wink: Zdecydowanie można.Jedyne co się stanie to skasują Ci sie ustawienia i zapali sie inspekcja którą będziesz musiał skasować :wink:

Opublikowano

zapewne masz elektryczne szyby ?

jaśli tak to ten przełącznik, który ma 2 pozycje służy do blokowania/załączania ele. szyb przy otwartych drzwiach i wyłączonym silniku.

Wyjmowanie akumulatora nie szkodzi, jedynie zegarek może się skasować.

Opublikowano
OT: Może masz samochód Jamesa Bonda :mrgreen: ?? Sprawdz czy nie wyskakuja z tyłu miny albo nie leci olej jak naciskasz przycisk :twisted2:
Opublikowano
wyłącznik jest po prawej stronie kierownicy, nie służy do blokady szyb (sprawdzałem), ewentualnie jest popsuty
Opublikowano
ja mam podobny bez zadnych oznaczen i wlasnie sluzy do blokowania szyb elektrycznych w 732i e23

pewnie u mnie też, niestety u mnie nie dziala :(, ale jak tylko zniknie śnieg wezme się za naprawy

Opublikowano
ale mam jeszcze jeden na srodkowej kasoli tam gdzie sa przyciski do opuszczania szyb sa cztery +jeden pojedynczy i on niewiem do czego sluzy i czy wogule dziala :?:
Opublikowano
ale mam jeszcze jeden

Ten jest do blokowania otwierania/zamykania elektrycznych szyb z tylu przez pasażerów.

BMW 2800 csa 70 Nachtblau

BMW 628CSi 85 Karminrot

BMW 635CSiA 89 Shadowline Highline Motorsport

[ Currently: Motorsport na tapecie ]

[ WSZYSTKIE CZĘŚĆI DO E24 = tel 510635633 ]

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ktos wczesniej napisal ze moze byc od rolety . Tak na marginesie to czy w e28 byla elektryczna roleta z tylu ?? nie wiem a ciekawi mnie to

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano

tez cos w to powatpiewam ale jakby byly to bajer bylby niezly :shock:

Ja niestety nie mam rolety z tylu zadnej ale bede musial sie rozejrzec za takim czyms :)

nyt Dalo by sie bys zrobil od wewnatrz fotke jak ta roleta jest zalozona na szybe bo ciekawi mnie efekt .

aha ona montowana jest na polce z tylu czy pod nia bardziej w bagazniku bo u mnie zagladalem tak ogolnie gdzie mogla byc montowana i jakos podpasowalo mi ze pod polka . Jak to z tym jest ?

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

Opublikowano

zdjęcie zrobie jak się ociepli bo beemka stoi pod śniegiem,

roleta bardzo się przydaje, nikt nie widzi np.: głośników na tylnej półce, albo puszek po piwie :D ,

co do mocowania rolety to samochód mam od niedawna i jeszcze się nie przyjrzałem gdzie jest zamocowana.

Opublikowano

Ona jest jednoczesciowa na cala tylna szybe ??

Jak mozesz to w najblizszym czasie zobacz gdzie i jak jest mocowana

Kurcze bylem ostatnio po tylna lampe i nie zwrocilem uwagi czy taka jedna na czesci miala ja zamocowana czy nie :( bede musial chyba sie przejechac jeszcze raz

Opublikowano
Mam nadzieje ze w e28 tez jest jednoczesciowka i wydaje mi sie ze tez montowana jest " w polce " albo pod polka bo patrzylem i jest takm tak jakby miejsce na to by z kads wychodzila . Jak ktos ma jakies fotki to prosze o info

Opublikowano

ten guzik pod kierownica to swojego rodzaju bezpiecznik, kiedys jak jeszcze mialem e 28 bawilem sie el szybami i tak jezdzilem wszystkimi 4 w gore i dol i tak z 5 razy az tu nagle...

... przestaly dzialac :duh: chwila paniki i szukania i okazalo sie ze ten guziczek wlasnie pod kierownica sie wylaczyl.

wcisnlem go spowrotem i bylo ok, sprawdzalem kilka razy

Pozdrawiam :D

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))
Opublikowano

nyt Dalo by sie bys zrobil od wewnatrz fotke jak ta roleta jest zalozona na szybe bo ciekawi mnie efekt .

To z katalogu dostępnych gadzetów:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img393.imageshack.us/img393/4870/dscn61590qe.jpg

Diesel ma u siebie :wink:

Opublikowano
Mam identyczna rolete w E28.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW