Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Olej zamawiałem od allegrowicza malgorzaata2.

Etykieta przednia wygląda na oryginalną ale ta etykieta tylna....

Kurde tyle ludzi kupiło i wystawiło pozytywne komentarze.

Dobrze, że nie wlałem tego oleju.

Spróbuje go zwrócić.

Tylko nie daj się omotać temu sprzedawcy bo widziałem co potrafi jak wygooglowałem nick z allegro, w takie bajki to może uwierzyć ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o olejach.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a moze ktos polecic pewne zródło do Vavoline VR1 racing czy np.bardziej polecacie Motula

Motul ma lepsze parametry niż Valvoline porównując ich karty charakterystyki.

zastanawiam się pomiędzy Vavoline Synpower 0w40 a Motul X-cess 8100 5w40 jeden i drugi posiada norme Bmw LL-98

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a moze ktos polecic pewne zródło do Vavoline VR1 racing czy np.bardziej polecacie Motula

zastanawiam się pomiędzy Vavoline Synpower 0w40 a Motul X-cess 8100 5w40 jeden i drugi posiada norme Bmw LL-98

No w tym porównaniu lepiej wypada Valvoline ale to oczywiste bo jeden to 0W40 a drugi 5W40.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No w tym porównaniu lepiej wypada Valvoline ale to oczywiste bo jeden to 0W40 a drugi 5W40.

ok po prostu motul nie ma 0W40

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wracając do sprzedawcy z allegro "Malgorzataa2" można poczytać opinie o niej a racze o nim i olejach zakupionych u niego tu http://forum.vectraklub.pl/index.php/topic/136548-uwaga-na-podrabianego-motula-z-allegro/page__st__60 tak od 3-4 strony.

Wychodzi na to że sprzedaje ok. 70% podróbek i 30% oryginałów aby mieć jakieś zabezpieczenie w razie kontroli.

W podróbkach 5W40 znajduje się podobno bardzo gęsty olej o ciemnej barwie który na pewno nie przypomina syntetyku. Wnioski wyciągnijcie sami.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Nazywam sie Krzysztof Kocyła , współwałsciciel firmy PIT-STOP /Szczecin ul. Mierzyńśka 39

login na allehgro Malgorzataa2 , to jedno z wielu naszych kont którym zarzadza moja zona Małgorzata, nie bede robił sobie reklamy i nie podam innych loginów ale handlujemy wszytskim tym co sie da importowac legalnie z zachodu w dobrej cenie. podalem login Malgorzataa2 poniewaz te konto jest tu poczerniane o czytm doniesli mi moi stali klienci.

hmm . tak ja na forum opel vectra widze ze i tu udziela sie Marcin Kardas , pomimo z e nie posiada auta marki BMW ...

LUDZIE NIE POPADAJCIE W PARANOJE , NIE DAJCIE SIE ZMANIPULOWAC JEDNEMU CZLOWIEKOWI I JEGO WSPOLNIKOM Z FIRMY PRO-CHOICE ZE SZCZECINA !!!

JEST TO NASZA KONKURENCJA , NIE MOGA ZDZIERZYC ZE TERAZ OD 2 LAT NIE MAJA MONOPOLU NA MOTULA I 30 ZŁOTOWYCH MARŻ ZA BANCE OLEJU A MUSZA SIE ZADOWLIC 5 ZŁ NARZUTEM ! ALE TO WSZYTSKO DZIEKI FIRMIE PIT-STO obecnej na rynku smarnym od 1990 r czyli juz 22 lata , kardas to własciciel firmy pro choice , udziela sie na róznych forach motoryzacyjnych p[o loginami , marcinek , dzik i innych róznych , wszedzie faworyzuje swoja firme a nasza probuje zdyskredytowac , wytyoczymy przeciwko niemu cięzkie działa i wezwiemy go przed oblicze Temidy... / czy wam nie pracuje wyobraznia ? zobaczcioe chocizby 27 tys pozytywnych kom, na allegro nabyte przez 6 lat ! i 10 negatywów od konurencji to tak jakbyscie wyobrazil;i sobie stadion piłkarski wypelniony po brzegi a za jedna z bramek grupka 10 oszołomów ktora rzuca butelkami na boisko prowokujac kibiców i piłkarzy , powinna zginac w tłumie ale jest na tyle agresywna i wwszytkimi sposobami probóje zwrócic na siebie uwage ..

PRO CHOICE TO MAŁY SKLEPIK OSIEDLOWY NA OSIEDLU KALINY-PRZYJAZNI W SCZECINIE , PRZY ULICY WITKIEWICZA , ukryty w samym kącie na samu=ym koncu tak ze ciezko tam trafic , zdesperowany walsciciel zalega z czynszem , ma słabe obroty wiec cgta sie brzytwy , z poprzedniej lokalizacji przy OJCA BEYZYMA został wyawalony na zbity pysk poniewaz zalegal z czyn szem za pół rok ..

FIRMA PIT-STOP TO WIELKA HURTOWNIA , KTÓRA MA SWOJ TRANSPORT I WSZYTSKO IMPORTUJEMY Z ZACHODU SAMI BEZ POPSREDNIKÓW KUPUJAC TYLKO I WYŁACZNIE U PRODUCENTÓW W TZW. PROMOZJACH FULL TRACKOWYCH .,

ODPOWIEM NA WSZYSKIE PYTANIA TEL 889 843 213 / NIE DJACE SIE MANIPULPOWAC OSZOŁOMOM , JESTESMY FIRMA IMPORTUJACA MIEDZY INNYMI SRODKI SAMRNE CZY;LI TOWAR AKZYZOWY , NIEMA MIESUACA ZEBYSMY NIE MIELI KONTROLI Z URZEDU CELNEGO !!! PANOWIE ODROBINA WYOBRAZNI ...

PODÓWJNA ETYKIETA - ORGOINAL .. HEHE ,... polskie i rumuńskie opiosy na francuskiej bance w podwójnej etykiecie , LUDZIE ODROBINA POMYSLUNKU ...

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Motul zmienil szate graficzna swoich oleji.

Znowu zmienili grafikę na etykietach ? Przecież dopiero w tamtym roku zmieniali :shock:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanko dotyczące silników w wersji USA.

W moim aucie jest silnik M54 - E60, 2004 r., benzyna 184 KM, przystosowany do benzyny 91.

Czy w takim silniku trzeba też stosować oleje klasy LL-04 ?

W wersji amerykńskiej instrukcji obsługi napisano tylko: "Use only approved BMW High Performance Synthetic Oil" .

Nie ma nic na temat specyfikacji LL-04.

Nie wiem jak to jest napisane w europejskiej wersji tej instrukcji.

Daje do myślenia uwaga, którą wyczytałem na stronie sprzedawcy oleju MOTUL X-clean C3 - nowszego odpowiednika olejów wg specyfikacji LL-04: "W silnikach benzynowych BMW olej ten można stosować tylko w krajach Unii Europejskiej, Szwajcarii, Norwegii i Liechtensteinie. (Sprawdź zgodność z zaleceniami BMW)."

Pytanie, czy określenie "można stosować" znaczy, że do innych nie wolno go stosować, czy nie ma potrzeby stosowania go ?

Opublikowano

LL-04 to norma dla silnikow diesla z filtrami czastek stałych.

LL-01 bedzie lepszy do M54, dlatego z motula polecam X-Cess'a.

Opublikowano

Matik48

Zawsze możesz bezpośrednio do Motula napisać, w sensie do przedstawiciela regionalnego. Z mojego doświadczenia b sprawnie i rzeczowo odpowiadają, nawet po godzinach pracy gość mi odpisywał, wieczorem.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeśli chodzi o oleje od Kocyły to miałem okazję się przekonać, że sprzedał mi podrobionego Motula.

Zerknijcie na wymianę maili

http://i.imgur.com/6j684S2.jpg

trwało to trochę czasu, ponieważ ostatecznie musiałem wysłać im zakupiony u Kocyły (Malgorzataa2) olej

http://i.imgur.com/8XxQSoX.jpg

Tyle w temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie jak coś polecam swój sklep, dla forumowiczów znizki, na stronie o mnie certyfikaty do wglądu http://allegro.pl/sklep/26209178_ap-oil

Na pewno sie zglosze do ciebie kolego - widze, ze nawet do quada masz 4T :)

Kurde - tak czytam i chyba moj mechanik mial caly czas podrabiane motule bo na zadnym pudelku nie bylo "ksiazki" - sprawdzam teraz po dolewkach :mad2:

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja polecam oleje Motul i nie tylko z firmy Pro Choice ze Szczecina brałem od nich do Audi i na forum Audi A4klub mają bardzo pozytywne opinie