Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź tak zwykle, ale może kiedyś sprężyny obnizajace. Czyli jakie by trzeba było by założyć dystanse żeby to ładnie spasowalo przód 10mm a tył 15mm?
Opublikowano
A jakiś dystans dawać? Bo ET u mnie troszkę wyższe więc bardziej się schowa. Przypomnę że chcę kupić 4x 8.50x18" ET 30.
Opublikowano
A jakie dystanse polecacie kupić? Gdzieś na forum czytałem, że dobre cena/jakość są od ring-tuning. Ktoś potwierdzi albo doradzi coś podobnego?
Opublikowano
Czy felga 18" 8j et 47 z oponą 225/40/18 wejdzie do e90 obniżonej 2 cm w stosunku do serii? Nie bedzie nic obcierać?
Opublikowano

Wejdzie, najniższe ET jakie będzie dopasować bez obcierania przy feldze 8x18 i oponie 225/40/18 to ET 24 z przodu i ET 17 z tyłu.

Powiem więcej, felga z oponą którą chcesz założyć będzie stosunkowo mocno schowana w nadkolu.

Opublikowano
A jakie dystanse polecacie kupić? Gdzieś na forum czytałem, że dobre... Ktoś potwierdzi albo doradzi coś podobnego?

Coś podobnego to TPI, Eibach, ST Suspensions, H&R. Niższa półka np Dystom.

Opublikowano
Ja jeszcze pytanie o te felgi styling 67, znalazłem ogłoszenie w którym 4felgi 18" mają 8 cali i et47, oraz inne w którym dwie mają 8cali i dwie 9cali i et26 i tu moje pytanie który zestaw byłby lepszy żeby nie zakładać jakiś dużych dystansow.?
Opublikowano

Wg oryginalnego zestawu Styling 67 miał:

przód: 8x18 ET47 opona 225/45/18

tył: 9x18 ET26 opona 255/40/18.

Jeżeli założysz taki zestaw do e90 to przód będzie wyglądał jak najbardziej w porządku (tak jakbyś np do stylingu 162 z e90 założył dystans 10 mm na stronę), natomiast tył może przycierać. Tył w stosunku do oem zestawu 18" z e90 będzie wyglądał jakbyś założył około 22 mm na stronę. Zarówno przód i tył to maks co możesz włożyć bez przycierania. Wg mnie będzie ok.

Jak dla mnie zestaw 4 x 8 cali x 18 przy ET47 będzie schowany (mowa o tylnej osi).

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź, czyli lepszym rozwiązaniem 4x8cali i dystans na tył. Zakładając na tył 9" to autko by trochę straciło i tak skromnych rumaków :D
Opublikowano
Ja w e93 miałem styling 67. Przód felga 8 cali et 47 opona 225 40 18 do tego dystans 12mm, bez dystansu felga jest za bardzo schowana i może obcierać od wewnetrznej strony o amortyzator. Z tyłu natomiast felga 9 cali et 26 opona 255 35 18 i pasuje idealnie (nie potrzeba żadnego dystansu). Także i Tobie taki zestaw proponuje i bedzie cacy :cool2:
Opublikowano

Siema mam bmw 318d e91 90kw 2006r

Kupilem felgi oryginalne bmw

styling 305

7 1/2JX17

IS (et) 32

Nr felgi 6787576

I 4 opony uniroyal letnie z ochronnym tamten na felgę 225/45/17

I mam pytanie czy te felgi podejdą z tymi oponami czy na tyl szersze opony i niższe?

Czy beda potrzebne pierścienie centrujace?

Czy beda potrzebne dystanse a jak tak to jakie?

Z gory dzieki za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szersze nie mogą być, bo 7,5 cala to wąska felga. Pierścieni nie potrzebujesz. Jak nie dasz dystansów to koła będą dość mocno schowane jak w oryginale. Sytuację poprawi dystans przód po 15mm a tył po 20mm, może nawet 25.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie bardzo rozumiem pytanie..Jakbyś chciał z tyłu oponę 245/40/17 to optymalne wtedy byłoby 8,5-9. Przy 318d wg mnie sensu kombinować z szerszym tyłem, kwestia gustu zostaje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.