Skocz do zawartości

Przycisk REST - nie działa - proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Naszukałem się trochę, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem, więc liczę drodzy koledzy że ktoś z was mi pomoże.

Wiem bardzo dobrze do czego służy przycisk REST i znam jego działanie, jednak u mnie nie działa. Tzn,po naciśnięciu zaświeca się, leci przez 10 sekund ciepłe powietrze i potem zimne. Domniemywam że dzieje się tak, bo pompka od ogrzewania resztkowego nie działa.

Stąd moje zasadnicze pytanie, gdzie ona się znajduje i czy idzie ją naprawić, jakoś reanimować czy już tylko zostaje mi tylko wymiana ?!

Chciałbym zaznaczyć że moja Bunia jest z 97r, a wiem że to też ma jakieś znaczenie.

Idą chłodniejsze dni, czasami takie ogrzewanie chwilowe się przydaje, a chciałbym to zrobić zanim przyjdą mrozy i będę miał zgrabiałe ręce :)

Z góry dziękuję za pomoc.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
pompka jest pod dwoma elektrozaworami od ogrzewania po lewej stronie przy nadkolu w komorze silnika( pod filtrem paliwa). da się ją zreanimować przynajmniej w moim przypadku udało się (zawiesiły się szczotki)
Opublikowano
  • Autor

No i nareszcie jakaś konkretna odpowiedź :-) w wolej chwili muszę tam zajrzeć.

Dzięki bardzo kolego.

Temat do zamknięcia

Opublikowano
No i nareszcie jakaś konkretna odpowiedź :-)

mam jeszcze konkretniejszą -- jak odkręcisz 4 śruby trzymające silniczek to zdejmniesz sam silniczek a pompka pozostaje z elektrozaworami i nie ma wtedy wycieku płynu ani też przed operacją tą płynu spuszczać nie musisz

Opublikowano
witam tak dla przypomnienia do czego sluzy ten przycisk REST bo nie pamietam :)to dziala na zasadzie Webasta?
Opublikowano
no dzieki za wytlumaczenie nigdy nie uzywalem tego
Opublikowano
  • Autor
Oooo, jeszcze lepiej :) dzięki dajan, jak tylko będę miał czas i wolny kanał, muszę tam zajrzeć.

Opublikowano
Oooo, jeszcze lepiej :) dzięki dajan, jak tylko będę miał czas i wolny kanał, muszę tam zajrzeć.

w benzyniakach robi się to od góry - wyjmujesz lewy filtr pyłkowy i kanał łączący go z budą

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ty masz pompke w webascie
Opublikowano
tak
Opublikowano
podepne sie do tematu do czego on sluzy ten przycisk ??
Opublikowano
kolego kilka postów wyżej był podany link viewtopic.php?f=72&t=167249&p=1199004&hilit=rest#p1199004 a tam jest opisane co i jak, wysil Sie trochei czytaj temat dokładnie
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.