Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tds

Postprzez marekwasiak » 22 Wrz 2011 19:41

Witam,Panowie prosze o pomoc już mi ręce opadają ,mianowicie problem polega na tym ż e auto raz pali od strzała a raz zapala a po sekundzie gaśnie,i tak kilka razy .Niema ty żadnej reguły czy zimny czy ciepły ,po nocy czy po chwili raz zapala od razu a raz po chwili gaśnie.Wymieniłem komputer,czujnik położenia wału,paliwo się nie cofa,pompa sprawna ,wymieniony nastawnik,odłączony anty napad.Kupiłem już z tym problemem

Opublikowano

od razu pisze że nieznam tego silnika ale znam 2,4td .

Próbowałeś może podać napięcie inne niż z oryginalnego kabla na elektro zawór przy pompie od gaszenia ? Może kabel gdzieś prąd gubi ewentualnie go wykręcić a jego miejsce zaślepić śruba , tylko że wtedy trzeba go gasić biegiem , spróbować obie opcje po kolei to może by było wiadomo co pada

Opublikowano
sprawdź przekaźnik odpowiedzialny za sterowanie silnikiem prawdopodobnie albo się sypie albo któryś kabelek zbyt luźno siedzi