Skocz do zawartości

Składane tylnie siedzenia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie modelu E90 jak wygląda sprawa ze składaniem tylnich foteli? nie mam zielonego pojęcia jak je złożyć , ma ktoś jakieś pomysły?

P.S próbowałem poprzez wyszukiwarke i znajdowało inne modele

pozdro

Opublikowano
Nie wszystkie E90 mają składane oparcia, w mojej poprzedniej 3 nie było takiej możliwości.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dokładnie, jeżeli masz opcje składania tylnich siedzeń to po otwarciu bagażnika na górze będą 2 uchwyty do ich składania.
Opublikowano
  • Autor
dzięki za odp. niestety nie mam tych wajch :( pozdro
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A jak ponieść tylne siedzisko ? Trzeba coś odkręcić ? Jeśli tak, to gdzie ?
Opublikowano
Tylne siedzisko sie nie podnosi, przynajmniej nie podnosi sie go do skladania siedzien, opuszcza sie tylko oparcie.
Opublikowano
Ale ważne dla mnie detale wpadły pod siedzisko - przy wyjściu pasa bezpieczeństwa. Chcę je wyjąć i zonk. Nie można podnieść. :mad2:
Opublikowano
Siedzisko wyrywasz energicznym ruchem do góry łapiąc za przód kanapy z jednej a później z drugiej strony. T.J. za fotelem kierowcy i za fotelem pasażera... Oparcie tylnej kanapy również da się wyjąć. Po demontażu siedziska odkręcamy śruby na wysokości mocowania pasów - będzie widać dokładnie które trzymają kanapę, następnie kładziemy się na plecach w bagażniku i patrząc w górę będą widoczne miejsca zamków tylnego oparcia, wkładamy duży płaski śrubokręt, przekręcamy i wypychamy oparcie do wnętrza auta. Bez problemu można zamontować sobie składane tylne oparcie - kiedyś nawet przykładałem takie do swoich uchwytów i wyglądało na to że nie będzie z tym najmniejszych problemów. Jedyną niedogodnością może być tylko wspomniane w bagażniku a raczej brak uchwytów - klamek ryglujących, lecz może można je dołożyć lub po prostu otwierać je śrubokrętem. pozdr
Opublikowano

A wie ktoś może jak bez demontowania tylnego siedziska itp itd schować końcówki od pasów?

Czasem się to przydaje :8) a poza tym przy skórzanych fotelach po złożeniu oparcia robią się ślady po plastikowych kantach...

No i czy da się odpiąć na czas złożenia środkowy pas, żeby nie ciągnął się przez przestrzeń bagażową